Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети 2ОП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать
  1. Перерахуйте категорії посудин, в залежності від чого вони встановлюються? тб експлуатації посудин, що працюють під тиском.

До посудин, що працюють під тиском, належать:

  • герметично закриті ємності, які призначені для здійснення хімічних і теплових процесів, а також для зберігання і перевезення стиснених, зріджених і розчинених газів і рідин;

  • посудини, які працюють під тиском води з температурою вище 115 °С або іншої рідини з температурою, що перевищує температуру кипіння при тиску 0,07 МПа (0,7 кгс/см2), без врахування гідростатичного тиску;

  • посудини, що працюють під тиском пари або газу, вищим 0,07 МПа (0,7 кгс/см2);

  • балони, призначені для транспортування і зберігання зріджених, стиснених і розчинених газів під тиском, вищим 0,07 МПа (0,7 кгс/см2);

  • цистерни та бочки для транспортування іі зберігання зріджених газів, тиск пари котрих при температурі до 50 °С перевищує тиск понад 0,07 МПа (0,7 кгс/см2);

  • цистерни і посудини для транспортування і збереження зріджених, стиснутих газів, рідин і сипких тіл, в яких тиск вище 0,07 МПа (0,7 кгс/см2) утворюється періодично для їх випорожнення; барокамери.

При експлуатації балонів забороняється повністю виробляти газ, який в них знаходиться. Залишковий тиск газу в балоні повинен бути не менше 0,05 МПа (0,5 кгс/см2).

Балони, які наповнюють газом, повинні бути міцно закріплені і щільно приєднані до наповнювальної рампи.

Забороняється наповнювати газом балони, в яких:

  • вийшов термін назначеного опосвідчення;

  • вийшов термін перевірки пористої маси;

  • пошкоджений корпус балона;

  • несправні вентилі;

  • відсутні належні пофарбування або надписи;

  • відсутній надлишковий тиск газу;

  • відсутні встановлені клейма.

Наповнення балонів, .в яких відсутній надлишковий тиск газів, здійснюється після попередньої їх перевірки відповідно до інструкції підприємства-наповнювача (наповнювальної станції).

При укладанні балонів у штабелі висота останніх не повинна перевищувати 1,5 м. Вентилі балонів мають бути повернуті в один бік. Склади для зберігання балонів, наповнених газами, повинні бути одноповерховими, з перекриттям легкого типу і не мати горищних приміщень.

2. Як здійснюються приймальні випробування впм?

Статичні випробування проводяться при повному огляді вантажем на 25% більше вантажопідйомності крану

Для стрілового крану стріла входить в положення найменшої стійкості крана після цього піднімаємо вантаж на висоту 100-200 мм і витримуємо 10 хв. не виявили тріщин і кінцевих деформацій для кранів стрілового типу.

Статичні випробування для мостового крану а також консольного проводять слідуючим чином: встановлюють в положення те що буде відповідати найменшим згинаючим навантаженням, на гак піднімають частину вантажу, маса повинна відповідати номінальній вантажопідйомності на висоту 200-300мм. Навантаження доводять до необхідного і витримують на протязі 10хв.

Після цього вантаж спускають і проводять перевірку.

Динамічні випробування проводять вантажем що на 10% перевищує вантажопідйомність крану, а для кранів що мають велику вантажопідйомність проводять вантажем маса якого рівна вантажопідйомності крана.

Динамічні випробування проводять підняттям вантажу в динамічному русі. Динамічне випробування для мостових кранів проводять окремим переміщенням крану і візка.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]