Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білети 2ОП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать

2. Як проводяться статичні випробування впм?

Перевіряється вантажем на 25% більшим вантажопідйомності. Мета: перевірка міцності окремих елементів ( в стрілових кранах перевіряють вантажну стійкість). Для стрілового крану стріла встановлюється в положення найменшої стійкості. Потім піднімають вантаж на висоту 100-200мм. Кран пройшов випробування, якщо на протязі 10 хв. вантаж не опустився на землю і відсутні деформації, і тріщини .

Для мостового і консольного: кран встановлюють над опорами кранових шляхів в положення, що відповідає найменшому навантаженню на крановий шлях. Маса вантажу – номінальна вантажопідйомність, на висоту 200-300 мм. Навантаження витримують на протязі 10 хв. Після цього вантаж опускають і роблять перевірку на тріщини і деформації.

3. Дати визначення термінів електробезпеки згідно пуе.

Замикання на землю – випадкове електричне з’єднання частин електроустановок, що є під напругою з конструктивними частинами або землею.

Замикання на корпус – виникнення електричного ланцюга між струмопровідними частинами електроустановки що знаходяться під струмом і корпуса, в результаті пошкодження ізоляції.

Напруга дотику – напруга під яку попадає стоячи на ґрунті людина і доторкається до корпусу обладнання, що опинилося під напругою.

Крокова напруга – виникає навколо місця переходу струму від пошкодженої електроустановки в землю.

Опір розтікання електричного струму – опір який чинить ґрунт електричному струму, що розтікається з заземлювача в землю.

Опір заземлення – опір розтіканню електричного струму, що спричиняє земля, електроди, заземлюючі провідники.

4. Будова, маркування і область застосування хімічних пінних вогнегасників.

Хімічно-пінні вогнегасники призначені для гасіння первинних осередків пожежі твердих матеріалів а також різних горючих рідин на площі до 1 м2 , за винятком електроустановок під напругою речовин здатних при взаємодії з водою (хімічною піною) вибухати горіти.

Промисловість випускає три види хімічно-пінних вогнегасників: ВХП-10, ВП-М, ВП-9ММ.

Будова ВХП вогнегасників: корпус, запірно-пускова головка. Кислотний циліндр.

ВП-М це вогнегасник хімічно-пінний, морський. Внутрішня поверхня та пружина про свинцьовані.

ВП-9ММ може використовуватись для гасіння електроустановок, має низьку магнітну проникність.

Хімічна піна утворюється в результаті такої реакції, при якій в рідкому середовищі утворюється будь-який газ. Наприклад, для утворення піни використовують піно генераторний порошок, який містить кислотну частину - сірчанокислий глинозем (Al2(SO4)3 ), лужну частину - бікарбонат натрію (NaHCO3 ), екстракт солодового кореня (піно утворююча речовина, яка надає міцність плівкам пухирців). При змішуванні порошку з водою відбувається реакція з утворенням вуглекислого газу. Цю піну застосовують для гасіння нафтопродуктів.

Задача

Визначити максимальний опір розтіканню струму з горизонтального електрода, що знаходиться в складі системи заземлення, яка складається із вертикальних електродів, з’єднаних горизонтальним і використовується для заземлення електродвигуна потужністю 55 кВт і напругою 380 В., коли відомо: опір розтікання вертикального електрода 102 Ом; кількість вертикальних електродів – 14 шт; коефіцієнт використання вертикальних електродів – 0,6; коефіцієнт використання горизонтальних електродів – 0,62.

Допустиме значення струму для такої установки R= 4 Ом.

Звідси

Білет № 14

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]