Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
каріна.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
38.73 Кб
Скачать

5. Порядок складення меню для харчування туристів

Для обіду та вечері меню складають не менш ніж в двох варіантах на кожен день. В ньому вказують найменування страв, норми виходу та ціну кожної страви. Меню повинно бути різноманітним по днях тижня. В меню дня слід включати не менше 4 – 5 фірмових та заказних страв, враховуючи при цьому особливості національних кухонь, звички та режим харчування туристів. За проханням туристів необхідно проводити заміну страв в межах загальної вартості ліміту, в тому числі забезпечувати туристів дієтичними та вегетаріанськими стравами. Меню повинно складатися так, щоб продукція власного виробництва складала не менш ніж 70 % загальної суми ліміту на кожен вид харчування.

Організація прощальних вечорів, бенкетів, прийомів, коктейлів, дегустацій страв національної кухні з включенням вина або пива для іноземних туристів може здійснюватися на підприємствах громадського харчування у відповідності з встановленими на місцях порядками реалізації винно-горілчаних виробів. В меню для груп туристів вказують найменування ресторану, клас харчування, найменування страв з вказанням виходу та ціни. Забороняється зменшувати або збільшувати вартість харчування більше встановленого ліміту на харчування для груп туристів, а також включати в меню алкогольні напої.

При організації харчування групи туристів час, затрачений на сніданок, не повинен бути більше ніж 30 хвилин, а на обід та вечерю – не більше години на кожен прийом харчування.

Бригада офіціантів в процесі підготовки сніданку, обіду або вечері після відповідного сервірування столу за 10 – 15 хвилин до приходу туристів згідно меню ставить на столи масло, хліб, булочки, воду з льодом, холодні закуски і т.і. Інші страви згідно меню – зупи, другі страви, десерт, гарячі напої – подають в процесі обслуговування.

Висновки

Перебуваючи в готелі „Росава” ми помітили,що готель поступово оновлюється і стає більш ефективним у своїй діяльності.

Гості готелю можуть скористатися послугами ресторану першого класу, турбюро, працюють: 4 бари, перукарня, солярій, масажний, манікюрний, педикюрний та стоматологічний кабінети, банкетний та конференц зали, казино, більярдний та нічний клуби, зал ігрових автоматів та інтернет клуб.

Готель постійно оновлюється та стає сучаснішим у своєму дизайні. Проводячи аналіз, можна сказати, що готель „Росава” загалом поліпшив свою діяльність і продовжує покращувати систему організації розвитку підприємства. Але разом з тим в роботі готелю є багато недоліків, тобто є певні відхилення від стандарту України „Класифікація готелів” ДСТУ 4269:2003. Це такі недоліки: прибирання покоївка проводить не щоденно, а раз у три дні; заміна рушників проводиться раз у п’ять днів; заміна постільної білизни також проводиться раз у п’ять днів; пасажирський ліфт працює лише з 9.00 до 23.00 год., а також має довгий час очікування; недостатня кваліфікація персоналу; зовнішній вигляд персоналу не відповідає вимогам; брудна та чиста білизна не не завжди знаходиться окремо, а саме: чиста білизна завжди зберігається в кладовій на поличках, а під брудну білизну займають один з номерів, що звільнився, а коли немає вільних номерів, то в кладовій чисту білизну накривають і складають там брудну.

Для свого розвитку готелю необхідно вдосконалити додаткові послуги, зробити більш ефективнішу систему безпеки, тому що для клієнтів надзвичайно важливо відчувати себе в безпеці, також потрібно розширити асортимент у громадському харчуванні.