Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
CONTR_Uprav_pers_6201_.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
261.63 Кб
Скачать

Модульний контроль і

Відбувається у формі контрольної роботи по білетах, затверджених кафедрою управління персоналом. Кожен білет містить 4 теоретичних питання і задачу, що охоплюють матеріал з 1 по 8 теми.

Заняття 9. Регулювання трудової діяльності персоналу

Заняття розраховане на 4 години.

Перші 2 години виділяються на семінар з обговорення теоретичного матеріалу. Решта 2 години – робота у малих групах з підготовки та презентації положень про структурні підрозділи та посадових інструкцій. Завдання викладач видає за тиждень до дня заняття.

Заняття 10. Управління робочим часом працівників

Заняття проводиться у формі письмової контрольної роботи, що включає теоретичні питання і задачу. Завдання викладач видає на початку заняття.

Заняття 11. Створення сприятливих умов праці

Заняття проводиться у формі письмової контрольної роботи, що включає теоретичні питання. Завдання викладач видає за тиждень до дня заняття.

Заняття 12. Оцінювання персоналу

Заняття проводиться за кейс-методом. Мета заняття: напрацювання навичок оцінювання працівників різних функціональних груп. Завдання викладач видає на початку заняття.

Заняття 13. Мотивація і стимулювання персоналу

Заняття проводиться за кейс-методом. Мета завдання: напрацювання навичок складання оперограми процедури планування фонду заробітної плати. Завдання викладач видає на початку заняття.

Заняття 14. Соціальне партнерство в організації

Заняття проводиться у формі семінару. Мета заняття: закріплення теоретичних знань у галузі організації соціального діалогу та розроблення колективного договору на підприємстві. Питання викладач оголошує на початку заняття.

Заняття 15. Ефективність управління персоналом

Заняття розраховане на 4 години. Проводиться за кейс-методом у малих групах. Мета завдання: розв’язання комплексної задачі з визначення та обґрунтування рівня ефективності управління персоналом з наступним обговоренням. Завдання викладач видає за тиждень до дня заняття.

Модульний контроль іі

Відбувається у формі контрольної роботи по білетах, затверджених кафедрою управління персоналом. Кожен білет містить 5 питань, що охоплюють матеріал з 9 по 15 теми програми (4 теоретичних питання і задачу).

* * *

На практичних заняттях і для самостійної роботи студентів викладач використовує різні засоби:

  • питання для усних відповідей і дискусій;

  • завдання для письмових контрольних робіт;

  • кейси (ситуації);

  • задачі;

  • тести;

  • презентації виконаних домашніх завдань тощо.

5. Індивідуальні практичні завдання для студентів заочної форми навчання

Після засвоєння теоретичного матеріалу навчальної дисципліни (слухання лекцій в університеті, самостійне вивчення літературних джерел) студенти виконують індивідуальне практичне завдання. Для цього вони вивчають, аналізують і оцінюють практику управління персоналом за місцем роботи.

Індивідуальне практичне завдання складається зі вступу та аналітичної частини. Структура вступу є однаковою для всіх студентів, а зміст варіюється залежно від конкретних умов і результатів діяльності організації, в якій працює студент.

Зміст вступу:

  • повна назва організації;

  • галузева належність;

  • форма власності;

  • основні види продукції, що виробляються, виконувані послуги;

  • загальна чисельність і структура персоналу (включаючи чисельність працівників територіально відокремлених частин: філій, відділень, цехів, інститутів тощо);

  • показники обсягів діяльності за минулий звітний рік: товарна продукція, обсяги продажу, вартість наданих замовникам послуг, вартість виконаних науково-дослідних робіт і т. п.

Для характеристики чисельності персоналу та обсягів основної діяльності використати табличні форми і доповнити їх відповідним коментарем.

Завдання для аналітичної частини сформульовано у п’яти варіантах. Студент обирає варіант завдання у відповідності з номером залікової книжки:

Остання цифра номера

залікової книжки

Номер варіанта завдання

0 або 1

варіант 1

2 або 3

варіант 2

4 або 5

варіант 3

6 або 7

варіант 4

8 або 9

варіант 5

Практичне завдання, виконане за невластивим варіантом, оцінюється в “0” балів без перевірки його змісту.

Студент заочної форми навчання, який не працює з поважної причини, підтвердженої документально, може звернутися на кафедру із заявою про заміну практичного завдання на підготовку реферату за темою і планом, що їх видає кафедра в індивідуальному порядку.

Виконане індивідуальне завдання студент друкує на комп’ютері та оформляє його у вигляді звіту. Зразок титульного аркуша звіту наведено у додатку 1. Звіт друкується на білому папері формату А4, скріплюється металевими скобками або прошивається з лівого краю.

Обсяг звіту має бути в межах не більше 25 с.

У процесі підготовки аналітичної частини звіту забороняється використовувати літературні джерела.

Студент зобов’язаний подати звіт на кафедру управління персоналом не пізніше, як за два тижні до початку екзаменаційної сесії. Звіти, подані пізніше, не перевіряються і не оцінюються.

Залежно від повноти і якості змісту кожне з чотирьох питань аналітичної частини звіту оцінюється за шкалою 5; 3; 0 балів. За недбале оформлення, наявність грубих граматичних і лексичних помилок загальна оцінка за звіт може бути зменшена на 5 балів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]