Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
INVEST_Prakt_Zan.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
321.02 Кб
Скачать

Тема 4. Інвестиції у засоби виробництва

Семінар

Мета : зясування економічної сутності інвестицій у засоби виробництва в національній економіці, основних засад їх здійснення та методики управління інвестиційями в засоби виробництва.

Знання, вміння: студент повинен знати: економічну сутність процесу інвестування в засоби виробництва, форми інвестицій у виробничі фонди, економічну сутність капіталовкладень, основні засади политики управління реальними інвестиціями підприємства.

Завдання: опрацювати теоретичний матеріал до теми та підготувати усні відповіді на питаня для обговорення.

Питання для обговорення

  1. Характеристика реальних інвестицій.

  2. Капіталовкладення.

  3. Особливості управління реальними інвестиціями.

Методичні рекомендації

В процесі підготовки до семінару необхідно опрацювати теоретичний матеріал, для чого використовувати лекційні матеріали, а також ліітератуту, рекомендовану для вивчення дисципліни. Особливу увагу звернути на характеристики реальних інвестицій та показники, що храктеризують інвестиції у виробничі фонди та особливості їх визначення: обсяг інвестицій, норма інвестицій, коефіцієнт приросту капіталоємності, нагромадження. Необхідно приділити увагу такій категорії, як капіталовкладення, зясувати їх класифікацію та джерела. Опанувати основні етопи політики управління інвестиціями у виробничі фонди.

Тема 5. Інноваційна форма інвестицій

Семінар

Мета : зясування економічної сутності інноваційної форми інвестицій, загальних і специфічних ознак інноваційної діяльності на макро- і мікрорівні, основних засад управління інноваційними процесами.

Знання, вміння: студент повинен знати: економічну сутність іннвоаційного процесу та інноваційної діялності, роль держави у сфері підтримки інновацій, методи державного регулювання інноваційної діяльності, обєкти і форми інтелектуальних інвестицій та особливості їх фінансування.

Завдання: опрацювати теоретичний матеріал до теми та підготувати усні відповіді на питаня для обговорення.

Питання для обговорення

  1. Інноваційна діяльність

  2. Політика здійснення інноваційної форми інвестицій.

  3. Роль держави у сфері підтримки інновацій.

  4. Інтелектуальні інвестиції.

Методичні рекомендації

В процесі підготовки до семінару необхідно опрацювати теоретичний матеріал, для чого використовувати лекційні матеріали, а також ліітератуту, рекомендовану для вивчення дисципліни. Особливу увагу звернути на такі поняття: інноваційна діяльність, інноваційний процес, інноваційний цикл. В процесі підготовки зясувати форми і методи впливу держави в інноваційній сфері. Опанувати категорію інтелектуальні інвестиції, їх обєкти, форми та основні засади фінансування.

Тема 6. Залучення іноземного капіталу

Семінар

Мета : зясування економічної сутності іноземних інвестицій, їх загальних і специфічних ознак на макро- і мікрорівні, нормативно-правові основи залучення іноземного капіталу.

Знання, вміння: студент повинен знати: види іноземних інвестицій, форми їх здійснення; державні гарантії захисту іноземних інвестиці; чинники, що впливають на інвестиційний клімат держави; пріоритетні сфери для іноземного інвестування.

Завдання: опрацювати теоретичний матеріал до теми та підготувати усні відповіді на питаня для обговорення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]