Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
INVEST_Prakt_Zan.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
321.02 Кб
Скачать

Тема 10. Менеджмент інвестицій

Семінар

Мета: зясування економічної сутності макроекономічного регулювання інвестиційного процесу, особливостей індикативного планування інвестицій та бізнес-планування інвестиційного проекту.

Знання, вміння: Студент повинен знати: особливості та засоби державного регулюван­ня інвестиційного процесу в Українї, особливості індикативного планування інвестицій, його відмінні ознаки, а також індикативні показники на державному рівні; методику складання бізнес-плану інвестиційного проекту.

Завдання: опрацювати теоретичний матеріал до теми та підготувати усні відповіді на питаня для обговорення.

Питання для обговорення

  1. Макроекономічне регулювання інвестиційного процесу.

  2. Індикативне планування інвестицій.

  3. Бізнес-планування інвестиційного проекту

Методичні рекомендації

В процесі підготовки до семінару необхідно опрацювати теоретичний матеріал, для чого використовувати лекційні матеріали, а також ліітератуту, рекомендовану для вивчення дисципліни. Особливу увагу звернути на такі поняття і категорії: макроекономічне регулювання інвестиційного процесу та його інструменти; індикативне планування за його засади. Необхідно зробити наголос на тому, що в основу методу індикативного планування покла­дені найважливіші народногосподарські макроекономічні показ­ники (індикатори), до досягнення яких має прагнути суспільство. Індикативне планування інвестицій здійснюється відповідно до головних індикаторів розвитку національної економіки та ви­значених пріоритетів. Їх обсяг визначається відповідно до при­рощення виробничих потужностей та основних фондів усіх виро­бничих галузей і соцільної сфери.

Головний по­казник інвестиційного плану (прогнозу) - це введення в дію вироб­ничих потужностей та об'єктів соціальної сфери, який визнача­ється в натуральних одиницях виміру (тис. т цукру на рік або тис. м полотна на рік тощо). Індикатор введення в дію виробничих потужностей узагаль­нюється стосовно відтворної структури інвестицій, тобто підсум­ком: за рахунок нового будівництва, реконструкції та переозброєння, за винятком потужностей, вибуття яких очікується в плано­вому періоді.

При розгляді бізнес-планування інвестиційного проекту особливу увагу належить приділити структурі бізнес-плану інвестиційного проекту та логіці його розробки.

Тема 11. Організаційно-правове регулювання взаємодії субєктів інвестиційної діяльності

Семінар

Мета: зясування організаційно-правових основ регулювання взаємодії субєктів інвестиційної діяльності.

Знання, вміння: студент повинен знати: регулювання інвестиційної діяльності суб’єктів господарювання, нормативно-правові акти України, що регулюють інвестиційну діяльність, основні засади договірних відносинин в процесі реалізації інвестиційних проектів.

Завдання: опрацювати теоретичний матеріал до теми та підготувати усні відповіді на питаня для обговорення.

Питання для обговорення

  1. Регулювання інвестиційної діяльності субєктів господарювання.

  2. Договірні відносини в процесі реалізації інвестиційних проектів.

  3. Організація офертно-тендерних відносин.

  4. Взаємозвязки субєктів інвестиційного процесу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]