Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
CONTR_invest_ analiz.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
648.7 Кб
Скачать

4. Порядок поточного і підсумкового оцінювання знань з дисципліни

4.1. Спеціальність “Банківська справа”

Оцінювання знань студентів спеціальності “Банківська справа” з дисципліни здійснюється на основі результатів поточного модульного контролю - ПМК (крім повторного вивчення) і підсумкового контролю знань - іспиту.

Об'єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни різного характеру і рівня складності, засвоєння якого відповідно перевіряється під час поточного контролю на іспиті.

Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння певного матеріалу, вироблених навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацьовувати тексти, здатності осмислити зміст теми чи розділу, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал (презентація).

Завданням іспиту є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв'язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми навчальної дисципліни тощо.

Оцінювання здійснюється за 100-бальною шкалою.

Порядок поточного оцінювання знань з дисципліни

(крім повторного вивчення)

Об’єктами поточного контролю знань студента є:

Систематичність та активність роботи на семінарських заняттях;

  1. виконання завдань для самостійного опрацювання;

  2. виконання модульних (контрольних) занять.

При контролі систематичності та активності роботи на семінарських заняттях оцінці підлягають: рівень знань продемонстрований в письмових та усних відповідях на семінарських і практичних заняттях, активність при обговоренні питань, що винесені на семінарські заняття, за результатами експрес контролю.

При контролі виконання завдань для самостійного опрацювання оцінці підлягають: самостійне опрацювання тем в цілому чи окремих питань, проведення розрахунків, написання рефератів.

При виконанні модульних (контрольних) завдань оцінці підлягають: тести, виконання письмових завдань під час проведення контрольних робіт, виконання індивідуальних завдань, розв'язання виробничих ситуацій, інші завдання.

Загальна кількість балів за якими оцінюється вся поточна робота (50 балів) розподіляється між об'єктами контролю наступним чином:

  • виконання 2-х модульних завдань - максимум - 10 (5+5) балів;

  • систематичність та активність роботи - максимум 30 балів;

  • індивідуальна розрахункова робота максимум 5 балів;

  • виконання індивідуального творчого завдання (на вибір):

  • прикладне дослідження – максимум 5 балів;

  • підготовка доповіді для участі у конференції – максимум 5 балів;

  • написання наукової статті – максимум 5 балів.

Оцінка виконання модульних (контрольних) завдань полягає у виконанні студентом двох етапів проміжного контролю. Кожний з яких оцінюється максимально у 5 балів:

  • робота виконана повністю і студент правильно відповів на всі питання, він отримує 5;

  • якщо робота виконана неповністю, а студент правильно відповів більше ніж на 80% питань, він отримує 4 балів;

  • якщо робота виконана неповністю, а студент правильно відповів більше ніж на 60% питань, він отримує 3 балів;

  • якщо робота виконана менше ніж на 60% - студент отримує 0 балів

Оцінка систематичності та активності аудиторної роботи здійснюється за наступними напрямками:

  • відвідування семінарських занять у поєднанні з рівнем знань продемонстрованим у відповідях на семінарських заняттях за різними формами контролю;

  • рівень знань продемонстрований у письмових відповідях на семінарських заняттях за різними формами контролю.

Оцінка за відвідування занять та рівень знань продемонстрований у письмових відповідях на семінарських заняттях максимально становить 30 балів.

Оцінка індивідуальної розрахункової роботи

Обов’язковою вимогою при виконанні індивідуальної розрахункової роботи є збереження черговості виконання завдань та проміжний захист отриманих результатів.

5 балів студент отримує у тому випадку, якщо вірно вирішено і успішно захищено більше ніж 90 % завдань запропонованих у розрахунковій роботі.

4 бали студент отримує у тому випадку, якщо студентом вірно вирішено і успішно захищено від 71 % до 90% (включно) завдань запропонованих у розрахунковій роботі.

3 бали студент отримує у тому випадку, якщо студентом вірно вирішено і успішно захищено від 60 % до 70% (включно) завдань запропонованих у розрахунковій роботі.

0 балів студент отримує у тому випадку, якщо студентом вірно вирішено і успішно захищено менше ніж 60% завдань запропонованих у розрахунковій роботі.

Вірно вирішені але не захищені завдання розрахункової роботи оцінюються в половину їх вартості.

Виконання творчого завдання (на вибір)

Виконання творчих завдань має два рівня оцінювання 5 та 0 балів.

5 балів студент отримує у тому випадку коли з власної ініціативи але за узгодженням з викладачем готує (на вибір) прикладне дослідження, доповідь на конференцію або статтю на певну тему, успішно її презентує і захищає. Доповідь та тези доповіді або стаття обов’язково здається викладачу для попереднього рецензування на плановому семінарському занятті не пізніше ніж за чотири тижні до закінчення семінарських занять, а результати прикладного дослідження не пізніше ніж за два тижні до закінчення терміну семінарських занять.

Формами контролю та звітності для таких творчих завдань як доповіді на наукових студентських конференціях і наукових семінарах є надання публікацій тез або довідок від оргкомітетів наукових семінарів, а для наукових статей - надання опублікованої статті до моменту підсумкового оцінювання поточної успішності.

0 балів за творче завдання студент отримує у випадку коли він не проявив ініціативи до написання доповіді, статті, виконання прикладного дослідження, не витримав строки його подання або захисту, або ж не в змозі його успішно презентувати і захистити у зазначений термін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]