Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет_переддип_ОМО_2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
642.56 Кб
Скачать

4.2.4. Організація облікового процесу Організація обліку власного капіталу

Студент-практикант знайомиться з принципами організації та методикою обліку власного капіталу: організацією документування операцій з обліку власного капіталу; методикою і технікою аналітичного і синтетичного обліку власного капіталу; методикою оцінки внесків учасників до статутного капіталу та порядком їх оприбуткування; методикою обліку розрахунків з учасниками (засновниками).

Студент розробляє: схему обліку власного капіталу; проект організації обліку власного капіталу; перелік номенклатур з обліку власного капіталу (табл. 4.1); графік роботи бухгалтера (табл.4.2) та зведений графік документообігу з обліку власного капіталу (табл. 4.3);.

Таблиця 4.1

Перелік номенклатур з обліку власного капіталу

Назва номенклатур

Призначення номенклатур

Носії інформації

Таблиця 4.2

Графік роботи бухгалтера з обліку власного капіталу

Назва, зміст роботи

Строк виконання

Кому передається інформація

Таблиця 4.3

Зведений графік документообігу з обліку власного капіталу

Назва документа

Складання документа

Перевірка документа

Опрацювання документа

Передача в архів

Відповідальний за

Відповідальний

порядок подання

строк подання

виконавець

термін виконання

регістр обліку

виконавець

строк виконання

заповнення

виконання

термін виконання

Організація обліку зобов’язань

Студент знай00омиться з:

організацією обліку кредитів банку (порядком укладення кредитних угод та переліком документів, що подаються для отримання кредиту; методикою і технікою документування операцій з обліку кредитів; методикою і технікою синтетичного та аналітичного обліку кредитів).

організацією обліку розрахунків з постачальниками та підрядниками (формами розрахунків, які найбільш відповідають укладеним договорам з постачальниками або підрядниками; порядком розробки картотек відвантажувальних, розрахункових, адресних та інших реквізитів постачальників; порядком документування розрахунків та складання документів; методикою та технікою синтетичного та аналітичного обліку розрахунків з постачальниками і підрядниками).

Студент розробляє: схему обліку розрахунків з постачальниками і підрядниками; проект організації обліку розрахунків з постачальниками і підрядниками; перелік номенклатур з обліку розрахунків з постачальниками і підрядниками (табл. 4.4); графік роботи бухгалтера з обліку розрахунків з постачальниками і підрядниками (табл. 4.5)

Таблиця 4.4

Перелік номенклатур з обліку розрахунків з постачальниками і підрядниками

Назва номенклатур

Призначення номенклатур

Носії інформації

Таблиця 4.5