Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет_переддип_ОМО_2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
642.56 Кб
Скачать

Графік роботи бухгалтера з обліку розрахунків з постачальниками і підрядниками

Назва, зміст роботи

Строк виконання

Кому передається інформація

Крім цього, студент знайомиться з організацією та порядком ведення податкового обліку (порядком розробки графіку платежів до бюджету; методикою і технікою документального оформлення розрахунків з бюджетом; методикою і технікою синтетичного і аналітичного обліку розрахунків з бюджетом; порядком складання, затвердження й представлення податкової звітності).

Студент розробляє:схему обліку розрахунків за податками, зборами та іншими обов’язковими платежами; проект організації обліку розрахунків за податками, зборами та іншими обов’язковими платежами; перелік номенклатур з обліку розрахунків за податками, зборами та іншими обов’язковими платежами (табл. 4.6); графік роботи бухгалтера з обліку розрахунків за податками, зборами та іншими обов’язковими платежами (табл.4.7); робочу інструкцію зі складання податкової накладної (табл. 4.8.); табель складання і подання податкової звітності (табл. 4.9).

Таблиця 4.6

Перелік номенклатур з обліку розрахунків за податками, зборами та іншими обов’язковими платежами

Назва номенклатур

Призначення номенклатур

Носії інформації

Таблиця 4.7

Графік роботи бухгалтера з обліку розрахунків за податками, зборами та іншими обов’язковими платежами

Назва, зміст роботи

Строк виконання

Кому передається інформація

Таблиця 4.8

Оперограма руху податкової накладної

Назва робіт

Виконавці

бухгалтер

головний бухгалтер

Керівник

архіваріус

Таблиця 4.9

Табель складання і подання податкової звітності підприємства

форми

Назва звіту

Строк подання

Відповідальний за складання

Спосіб подання

Адреса одержувача

Судент також знайомиться з порядком нарахувань на ФОП та відрахувань із доходів фізичних осіб єдиного соціального внеску, розробки графіку платежів; методикою і технікою їх документального оформлення та синтетичного і аналітичного обліку; порядком складання й представлення звітності щодо сум нарахованого єдиного соціального внеску до органів Пенсійного фонду тощо.

Студент розробляє: графік роботи бухгалтера з обліку розрахунків з органами соціального страхування (табл.4.10); табель звітності, що подається до органів Пенсійного фонду (табл. 4.11).

Таблиця 4.10

Графік роботи бухгалтера з обліку розрахунків з органами соціального

страхування

Назва, зміст роботи

Строк виконання

Кому передається інформація

Таблиця 4.11

Графік складання форм звітності до органів Пенсійного фонду

форми

Назва звіту

Відповідальний за складання

Строк виконання

за графіком

фактично

Організація обліку праці та її оплати

Студент-практикант знай00омиться з принципами організації та методикою обліку праці та її оплати (переліком облікових номенклатур з обліку праці та її оплати; порядком розробки табельних номерів працівників підприємства; формою і системою табельного обліку; порядком обліку виробітку; документуванням операцій з обліку праці та її оплати; організацією аналітичного і синтетичного обліку заробітної плати та розрахунків з працівниками; організацією виплати заробітної плати; організацією роботи персоналу бухгалтерії з обліку праці та її оплати).

Студент розробляє: схему обліку праці та її оплати; проект організації обліку; перелік номенклатур з обліку праці та її оплати для кожної категорії працюючих (табл. 4.12); перелік табельних номерів працівників підприємства (табл. 4.13); графік надходження до бухгалтерії первинних документів з обліку праці та її оплати (табл. 4.14).

Таблиця 4.12

Перелік облікових номенклатур з обліку праці та заробітної плати

Назва номенклатур

Призначення номенклатур

Носії інформації

Таблиця 4.13

Кодифікатор працівників (вказати назву підприємства)

Назва структурного підрозділу

ПІП

Посада

Код працівника

Таблиця 4.14

Графік надходження до бухгалтерії документів

з обліку праці та її оплати

Назва документа

Хто подає

Строк подання

Кому подається

Строк перевірки та обробки

Регістри обліку

Організація обліку необоротних активів

Студент-практикант знай00омиться з засадами організації та методикою обліку необоротних активів (класифікацією основних засобів та методикою їх кодування; методикою та технікою документування операцій з руху необоротних активів; методикою та технікою інвентарного, аналітичного та синтетичного обліку необоротних активів; методикою та технікою обліку амортизації (зносу); методикою та технікою обліку затрат на ремонт (реконструкцію, модернізацію, поліпшення) основних засобів).

Студент розробляє: схему обліку основних засобів; проект організації обліку основних засобів; перелік інвентарних номерів основних засобів (табл. 4.15); зведений графік обліку основних засобів (табл. 4.16); графік проведення інвентаризації основних засобів (табл. 4.17); оперограму акту приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів (табл. 4.18).

Таблиця 4.15