Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет_переддип_ОМО_2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
642.56 Кб
Скачать

5. Складання звіту з практики, його оформлення та захист 62

5.1. Загальні вимоги 62

5.2. Вимоги до змісту та оформлення текстової частини 62

5.3. Вимоги до змісту та оформлення додатків 70

5.4. Організація захисту звіту з переддипломної практики та його оцінювання 72

ДОДАТКИ 67

І. Мета і завдання переддипломної практики

Переддипломна практика передбачена навчальним планом підготовки фахівців за спеціальністю 8.03050901 «Облік і аудит» магістерської програми «Облік і аудит в управлінні підприємницькою діяльністю».

Метою практики є:

поглиблення та закріплення знань, які одержали студенти у процесі навчання з дисциплін професійної підготовки;

оволодіння сучасними формами та методами облікової, економічної контрольної та організаторської роботи;

набуття необхідних навичок нарахування та сплати підприємствами податків до бюджету, зборів та неподаткових платежів, передбачених діючим законодавством;

формування професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи;

виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності.

Головні завдання практики полягають у підготовці випускників магістерської програми до практичної діяльності на підприємствах – субєктах підприємницької діяльності та в органах ДПС для виконання обов’язків: головного бухгалтера, заступника головного бухгалтера, ревізора, податкового інспектора тощо; набуття досвіду організаційної роботи.

Завданнями переддипломної практики є:

розширення, систематизація та закріплення знань з усіх дисциплін професійного циклу навчального плану;

набуття студентами професійних умінь для роботи за спеціальністю;

збір матеріалів для виконання дипломної роботи;

набуття умінь організаційної роботи в трудовому колективі на основі ознайомлення з діяльностю конкретного підприємства або податкової інспекції та аналізу її результатів.

Практика є заключною ланкою практичної підготовки студентів. Її тривалість визначається навчальним планом і складає для денної форми навчання 10 тижнів, заочної – 6 тижнів.

При проходженні практики на підприємствах різних форм власності магістри знайомляться з організацією бухгалтерського обліку підприємства його підрозділів, діяльністю бухгалтерії та її структурою, проведенням внутрішнього контролю за станом бухгалтерського обліку, порядком складання та подання фінансової, статистичної та податкової звітності.

2. Бази практики, робочі місця і бюджет часу

2.1. Бази практики та робочі місця

Базу для проходження практики (податкову інспекцію або промислове підприємство) студенти обирають самостійно, куда направляються по наказу Національного УДПС України.

Робочим місцем практики студентів у податковій інспекції (адміністрації) є: бухгалтерія, (відділ) оподаткування юридичних осіб, відділ оподаткування фізичних осіб, управління (відділ) податкового аудиту та валютного контролю, управління (відділ) стягнення податкового боргу, відділ організації оперативних заходів зі скорочення податкового боргу головного відділу податкової міліції, відділ з реалізації конфіскованого майна і майна, що за правом спадкоємства перейшло у власність держави, відділ організаційно-розпорядчої роботи управління автоматизації процесів оподаткування, відділ адміністрування облікових показників та звітності, управління (відділ) економічного аналізу та прогнозування податкових надходжень, територіальний підрозділ регіонального управління Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів.

Робочими місцями практики студентів на підприємстві є: бухгалтерія промислового підприємства. Для самостійного виконання функцій бухгалтера студент може бути зарахований на роботу у бухгалтерію чи на іншу посаду, яка не суперечить програмі практики.

Робочий день студентів-практикантів встановлюється згідно з розпорядком і режимом роботи податкової інспекції та підприємства – бази практики. Тривалість практики на окремих робочих місцях визначається календарним планом її проходження, який ґрунтується на орієнтовному тематичному плані.