Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мет_переддип_ОМО_2011.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
642.56 Кб
Скачать

3.5. Робота в управлінні оподаткування фізичних осіб

Мета: ознайомитись з порядком нарахування та сплати до бюджету податків з фізичних осіб.

Студент-практикант знайомиться з: структурою підрозділу та чисельністю його працівників; призначенням підрозділу та функціональними обов’язками працівників.

Вивчає:

законодавчі акти щодо оподаткування доходів громадян, зміни та доповнення до них;

особливості оподаткування доходів підприємців, діячів мистецтв та літератури, громадян залежно від місця роботи;

патентування окремих видів підприємницької діяльності;

справляння податку на промисел;

справляння єдиного фіксованого податку;

методику та порядок нарахування та справляння податку з доходів фізичних осіб:

розрахунок податку за загальним місячним оподаткованим доходом;

оподаткування фізичних осіб - підприємців;

правильність застосування податкової знижки податкового кредиту та соціальних податкових пільг при оподаткуванні фізичних осіб;

проведення роз’яснювальної та консультативної роботи серед фізичних осіб - платників податків.

Особливу увагу слід звернути на такі питання: платники і ставка податку; об’єкти оподаткування; пільги щодо податку з доходів фізичних осіб; порядок оподаткування доходів, за загальним місячним оподаткованим доходом працівника; особливості застосування податкових соціальних пільг; оподаткування авторських гонорарів і винагород; оподаткування доходів від підприємницької діяльності; особливості оподаткування доходів іноземних громадян та осіб без громадянства.

3.6. Робота у відділі по контролю у сфері зед

Мета: ознайомитись з порядком здійснення контролю за операціями у сфері ЗЕД.

Студент-практикант знайомиться із: структурою підрозділу; чисельністю працівників підрозділу; призначенням підрозділу; функціональними обов’язками працівників підрозділу.

Вивчає:

законодавчі акти щодо здійснення валютних операцій із змінами та доповненнями;

особливості оподаткування експортно-імпортних операцій;

застосування пільг при оподаткуванні зовнішньоекономічної діяльності;

порядок проведення перевірки валютних рахунків та операцій з валютою;

зміст, порядок складання та подання валютної декларації.

При цьому слід звернути увагу на такі питання: дотримання валютного законодавства, перевірки повноти та своєчасності надходження валютної виручки за експортовану продукцію, оподаткування валютних операцій, відображення даних у валютній декларації та своєчасність її подання.

3.7. Робота в управлінні аудиту юридичних осіб

Мета: ознайомитися з порядком організації та проведення документальних перевірок.

Студент-практикант знайомиться із: структурою підрозділу; чисельністю працівників підрозділу; призначенням управління (відділу); вивчає взаємодію управління аудиту юридичних осіб з іншими підрозділами податкової адміністрації (інспекції); основними функціональними обов’язками співробітників управління (відділу) податкового аудиту юридичних осіб.

Вивчає:

діючі законодавчі акти щодо документальних перевірок юридичних осіб;

порядок підготовки до проведення перевірок (аналіз інформаційних баз, що містять дані по платникам – юридичним особам, обробка інформації, яка надійшла з інших підрозділів податкової адміністрації (інспекції) та пропозицій інших контролюючих органів, узгодження плану-графіку проведення перевірок та затвердження його у органах ДПС вищого рівня), формування складу перевіряючих, етапи проведення перевірок на місцях;

зміст та порядок складання актів та довідок за результатами перевірок;

порядок прийняття рішень за наслідками перевірок (розміри та порядок застосування штрафних санкцій) щодо порушників законодавства, етапи реалізації матеріалів перевірок, супроводження матеріалів перевірок у разі оскарження результатів.

При вивченні роботи даного підрозділу необхідно: ознайомитися з порядком планування роботи, складання програми перевірок, формування складу перевіряючих, організацією їх роботи на місцях, поданням результатів перевірки та контролем за виконанням рішень, прийнятих за результатами перевірок. Крім того, необхідно звернути увагу на порядок формування результатів документальних перевірок та узагальнення їх в акті перевірки.