Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_Бакалавр.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
728.06 Кб
Скачать

6.5 Перелік

Перелік, при необхідності, може бути наведений усередині пунктів чи підпунктів. Перед переліком ставлять двокрапку. Перед кожною позицією перелічення варто ставити малу літеру українського алфавіту з дужкою, чи, не нумеруючи - дефіс (перший рівень деталізації).

Для подальшої деталізації переліку варто використовувати арабські цифри з дужкою (другий рівень деталізації).

Перелік першого рівня деталізації пишуть малими літерами з абзацного відступу, другого рівня - з відступом щодо місця розташування перелічку першого рівня (рисунок 6.5).

Рисунок 6.5 – Приклад оформлення переліку

Перелік пишуть малими буквами з абзацного відступу. Наприкінці переліку ставиться крапка з комою. Після останнього пункту переліку ставиться крапка.

6.6 Примітки

Примітки поміщають у пояснювальній записці при необхідності пояснення тексту, чи таблиці ілюстрації. Примітки розташовують безпосередньо після тексту, таблиці, ілюстрації, до яких вони відносяться. Одна примітка не нумерується. Слово "Примітка" пишуть із прописної букви з абзацного відступу, не підкреслюють, після слова "Примітка" ставлять крапку і з прописної букви в тім же рядку дають текст примітки. Кілька приміток нумерують послідовно арабськими цифрами з крапкою. Після слова „Примітка” ставлять двокрапку і з нового рядка з абзацу після номера примітки з прописної букви дають його текст (рисунок 6.6).

6.7 Виноски

Пояснення до окремих даних, приведеним у тексті чи таблицях, допускається оформляти виносками. Виноски позначають надрядковими знаками у виді арабських цифр (порядкових номерів) з дужкою.

Рисунок 6.6 - Приклад оформлення приміток

Нумерація виносок - окрема для кожної сторінки. Знаки виноски ставлять безпосередньо після того слова, числа, символу, речення, до якого дається пояснення, і перед текстом пояснення. Текст виноски поміщають під таблицею чи наприкінці сторінки і відокремлюють від чи таблиці тексту лінією довжиною 30-40 мм, проведеної в лівій частині сторінки. Текст виноски починають з абзацного відступу і виконують з мінімальним міжстрічним інтервалом.

6.8 Формули та рівняння

Формули і рівняння розташовують безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються, посередині сторінки. Вище і нижче кожної формули чи рівняння повинне бути залишено не менш одного вільного рядка. Формули і рівняння варто нумерувати порядковою нумерацією в межах розділу. Номер формули чи рівняння складається з номера розділу порядкового номера чи формули рівняння, розділених крапкою, наприклад, формула (1.3) - третя формула першого розділу.

Приклад оформлення формул наведено на рисунку 6.7.

Рисунок 6.7 - Приклад оформлення формул

Номер формули чи рівняння вказують на рівні формули чи рівняння в дужках у крайнім правому положенні на рядку. Символи, що входять у формулу, необхідно вписувати відповідно до латинського чи грецького алфавіту.

Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів, що входять у формулу чи рівняння, варто приводити безпосередньо під формулою в тій послідовності, у якій вони дані в чи формулі рівнянні. Пояснення значення кожного символу і числового коефіцієнту варто давати з нового рядка. Перший рядок пояснення починають з абзацу словом "де" без двокрапки.

Переносити формули або рівняння на наступний рядок допускається тільки на знаках виконуваних операцій, причому знак операції на початку наступної рядка повторює. При переносі чи формули рівняння на знаку операції множення застосовують знак "х".