Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка_Бакалавр.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
728.06 Кб
Скачать

6.2 Нумерація пояснювальної записки

Структурні елементи пояснювальної записки "РЕФЕРАТ', "ЗМІСТ", "ВСТУП", "ВИСНОВКИ", "ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ" не нумерують, а їхнє найменування служить заголовками структурних елементів (рисунок 6.1).

Рисунок 6.1 - Приклад оформлення структурного елемента

Розділи і підрозділи повинні мати заголовки. Пункти і підпункти можуть мати заголовки. Заголовки структурних елементів пояснювальної записки і заголовки розділів варто розташовувати в середині рядка і писати прописними буквами без крапки наприкінці , не підкреслюючи. Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів варто починати з абзацного відступу і писати малими літерами, крім першої прописної, не підкреслюючи, без крапки наприкінці. Абзацний відступ повинен бути однаковим по всьому тексту і рівним п'ятьом знакам (або 1,25 см).

Якщо заголовок складається з двох чи більш пропозицій, їх розділяють крапкою. Відстань між заголовком і наступним чи попереднім текстом повинна бути не менш двох рядків. Відстань між рядками самого заголовка, а також між двома заголовками приймають такими ж, як у тексті. Не допускається розміщати найменування розділу, підрозділу, а також пункту і підпункту в нижній частині сторінки, якщо після нього розташовано тільки один рядок тексту.

Сторінки варто нумерувати арабськими цифрами, дотримуючи наскрізної нумерації по всьому тексту пояснювальної записки. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки наприкінці . Титульний лист, завдання, відомість випускної роботи, реферат на українській і англійській мовах, зміст включають у загальну нумерацію сторінок пояснювальної записки. Номер сторінки на цих аркушах не проставляють. Ілюстрації і таблиці, розташовані на окремих аркушах включають у загальну нумерацію сторінок пояснювальної записки. Сторінка одержує один номер і тоді, коли її формат більше, ніж А4, і вона складається.

Розділи, підрозділи, пункти, підпункти пояснювальної записки варто нумерувати арабськими цифрами. Розділи пояснювальної записки повинні мати порядкову нумерацію в межах викладу суті пояснювальної записки і позначатися арабськими цифрами без крапки, наприклад, 1, 2, 3 і т.д. Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, розділених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять, наприклад, 1.1,1.2 і т.д. Переноси слів у заголовках не допускаються. Відстань між заголовком і наступним чи попереднім текстом повинна бути в межах 20 мм, однаково по всій роботі.

Найменування наступного підрозділу і початок його наступного тексту розміщають на тій же сторінці, що і попередній підрозділ.

Приклад оформлення підрозділу приведений на рисунку 6.2

Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного підрозділу.

Номер пункту складається з номера розділу, порядкового номера підрозділу і порядкового номера пункту, розділених крапкою. Після номера пункту крапку не ставлять, наприклад, 1.1.1, 1.1.2 і т.д.

Рисунок 6.2 - Приклад оформлення розділів і підрозділів

Якщо текст розділяють тільки на пункти, їх варто нумерувати порядковими номерами. Номер підпункту складається з номера роздягнула, порядкового номера підрозділу, порядкового номера пункту і порядкового номера підпункту, розділених крапкою, наприклад, 1.1.1.1, 1.1.1.2, 1.1.1.3 і т.д. Після номера підпункту крапку не ставлять. Якщо розділ чи підрозділ складається з одного пункту, чи пункт складається з одного підпункту, його нумерують.