Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MAG_KOMPLEKS_2005.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Тема 4. Основні методи аналізу фінансових ринків

Мета: ознайомити студентів з основними методами аналізу фінансових ринків, висвітлити сучасні розробки, які проводяться в сфері удосконалення аналізу фінансових ринків.

Завдання: визначити основні макроекономічні показники, які будуть використовуватися при проведенні фундаментального аналізу, проведення аналізу за допомогою методу барів, японських свічок, побудова геометричних фігур, які застосовуються у технічному аналізі. Визначити основні психологічні фактори впливу на міжнародні фінансові ринки.

Дискусія на тему: Ефективність застосування нетрадиційних методів аналізу фінансових ринків.

Самостійна робота студентів: підготувати індивідуальні приклади фундаментального аналізу міжнародного фінансового ринку.

Тема 5. Технічні методи прогнозування валютних курсів

Самостійна робота студентів: вивчення за додатковою літературою можливостей комп’ютерного аналізу міжнародних фінансових ринків.

Тема 6. Хвильова теорія Еліота

Мета: визначення сутності та можливостей, які надаються теорією Еліота, ознайомити з процесом застосування хвильової теорії на практиці.

Завдання: навчитись визначати основні типи хвиль, їх напрямки та моменти зміни динаміки, вміти користуватися зовнішніми джерелами вміти поєднувати прямі та непрямі дані з метою аналізу динаміки ринку.

Самостійна робота студентів: підготувати основні питання лекції та винесені господарські ситуації.

Тема 7. Розвиток сучасного ринку позичкового капіталу

Мета: ознайомити з сучасним ринком позичкового капіталу. Особливостями обігу єврооблігацій, основними методами оцінки вартості облігацій та їх дохідності

Завдання: розглянути структуру ринку облігацій та розвиток доступних інструментів на ринку позичкового капіталу, проаналізувати ринок єврооблігацій, оцінити вартість та дохідність облігацій, які пропонуються до аналізу. Порівняти різні підходи до оцінки дохідності облігацій.

Самостійна робота студентів: підготувати індивідуальні приклади виходу українських агентів на міжнародні ринки позичкового капіталу.

Тема 8. Основні методи оцінки ризиків, які пов’язані з інвестиціями у облігації

Мета: ознайомлення студентів з основними типами ризиків, що пов’язанні з інвестиціями у облігації, аналіз основних показників, що визначають ступінь ризику облігацій.

Завдання: вміти визначати ступінь ризику облігації, провести порівняльний аналіз ризикованості та дохідності облігацій, сформувати інвестиційні пропозиції на основі показників дюрації, опуклості та дисперсії.

Господарська ситуація: Випуск євровалютних облігацій компанією “Київстар”.

Фіксований виступ: Можливості застосування АДР та АДС компаніями Східної Європи з метою залучення фінансових ресурсів на міжнародних ринках.

Самостійна робота студентів: вивчення за додатковою літературою індексів рейтингової оцінки облігацій, навести приклади присвоєння рейтингу облігаціям українських емітентів.

Тема 9. Міжнародний фінансовий ринок похідних інструментів

Мета: ознайомлення з основними класами деривативів, їх спільні та відмінні ризи, особливостями, торгів таких похідних інструментів та перевагами, які отримує інвестор, скориставшись такими інструментами.

Завдання: навчитися відрізняти типи ф’ючерсів та опціонів, вміти аналізувати ціну опціону та користуватися зовнішніми джерелами інформації при отриманні необхідних даних по деривативах. Вміти визначати прибуток та збитки продавців та покупців при укладанні опціонної та ф’ючерсної угоди. Вміти формувати офсетну угоду для хеджування ризиків.

Самостійна робота студентів: підготовка доповіді про основні тенденції розвитку ринку похідних інструментів на основі звіту Банку міжнародних розрахунків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]