Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка-Курсовые ТДИП(на распечатку).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
321.02 Кб
Скачать

6. Робота з рецензією та захист курсової роботи

Курсову роботу перевіряє науковий керівник. У складеній ним рецензії зазначаються позитивні сторони й недоліки роботи. При позитивній оцінці робота допускається до захисту. Якщо робота написана з порушенням вимог, її повертають студентові для доопрацювання.

Отримавши рецензію, студент повинен уважно ознайомитись із її змістом. Особливу увагу звернути на зауваження, висловлені науковим керівником та підготувати відповіді на них.

Захист курсової роботи відбувається у присутності навчальної групи. Для виступу студенту надається 8-10 хвилин, протягом яких він повинен:

  • розкрити актуальність теми курсової роботи;

  • визначити об’єкт та предмет дослідження, а також сформулювати його мету і завдання;

  • стисло розкрити зміст роботи;

  • обґрунтувати отримані висновки та зроблені пропозиції.

Після закінчення доповіді студент повинен відповісти на додаткові запитання по темі курсової роботи, які будуть поставлені викладачем.

Корисні поради.

  1. Для кращого висвітлення матеріалу слід завчасно підготувати тези виступу, визначивши основні положення роботи, на які необхідно звернути увагу.

  2. Пам’ятайте про обмеження у часі виступу – не більше 8-10 хвилин. Складіть текст доповіді так, щоб у відведений вам проміжок часу ви встигли викласти всі основні питання.

  3. Прорепетируйте виступ вдома – це полегшить його викладення під час захисту і дасть змогу пересвідчитись, чи ви вкладаєтесь у відведений проміжок часу.

  4. Під час виступу уникайте повторень, вживання зайвих слів, непотрібної деталізації – говоріть чітко, голосно й лаконічно.

Оцінювання курсової роботи здійснюється за національною шкалою – “відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно” та за шкалою ECTS.

Оцінка “відмінно” (від 90 до 100 балів) виставляється студентові, який повністю виконав завдання на курсову роботу, отримав позитивну рецензію наукового керівника, послідовно та логічно доповів про результати роботи під час захисту, продемонстрував глибокі знання з досліджуваної теми та вміння чітко викладати власні думки, дав вичерпні аргументовані відповіді на всі запитання членів комісії.

Оцінка “добре”(від 70 до 90 балів) виставляється студентові, який повністю виконав завдання на курсову роботу, отримав позитивну рецензію наукового керівника з окремими несуттєвими зауваженнями, достатньо змістовно доповів про результати роботи під час захисту, в цілому аргументовано й без суттєвих помилок відповів на запитання членів комісії.

Оцінка “задовільно” (від 50 до 70 балів) виставляється студентові, який виконав курсову роботу відповідно до завдання, але з окремими недоліками, висвітленими в рецензії наукового керівника, доповів про результати роботи під час захисту без суттєвих порушень послідовності розкриття змісту, продемонстрував недостатньо глибокі знання з досліджуваної теми, неповно або недостатньо аргументовано відповів на запитання членів комісії, допустив окремі помилки у своїх відповідях.

Оцінка “незадовільно” (до 50 балів) виставляється студентові, який виконав курсову роботу з порушеннями завдання або з суттєвими недоліками змісту та оформлення, про що зазначається в рецензії наукового керівника, невпевнено орієнтувався в змісті роботи під час її захисту, не зміг послідовно доповісти про результати роботи, продемонстрував недостатні знання з досліджуваної теми, припустив грубі помилки у відповідях (або зовсім не відповів) на запитання членів комісії.