Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки щодо організації самостійної....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
146.94 Кб
Скачать

Методичні вказівки щодо організації самостійної роботи студентів. Аудит. Семенець А.О.

Міністерство освіти і науки України

Харківський торговельно-економічний інститут кнтеу

Кафедра фінансів, обліку і аудиту

Методичні рекомендації

щодо виконання позааудиторної самостійної роботи з дисципліни “Аудит” для студентів галузі знань 0305 „Економіка і підприємництво”

за напрямом підготовки 6.030509 „Облік і аудит”,

що здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр»

за денною формою навчання

2010

Упорядник: старший викладач Семенець А.О.

Розглянуто та затверджено

на засіданні кафедри фінансів, обліку і аудиту

Протокол № від

Зав. кафедри доцент Приходько Н.І.

ЗМІСТ

1. Загальні положення………………………………4

2. Обробка матеріалів та складання конспектів,

схем, таблиць, рішення виробничих ситуацій.

Перевірка роботи, її оцінка…............................….. 5

3. Тематика самостійної роботи………………… 6

Перелік літератури…...………………….……… 13

1 Загальні положення

Перехід України до ринкових відносин зумовив необхідність створення нових економічних інститутів, що регулюють взаємовідносини різних суб’єктів підприємницької діяльності. Серед них чільне місце має посідати інститут аудиторства.

На сьогодні ще великою проблемою є правильне, якісне, з найменшим ризиком здійснення аудиту та представлення аудиторських послуг. Рішення цієї проблеми можливе з появою нових поколінь аудиторів.

Мета дисципліни “Аудит” полягає у тому, щоб навчити студентів втілювати теоретичні знання з аудиту в практику, передбачати та ліквідувати порушення і недоліки в діяльності підприємств різних форм власності, кваліфіковано використовувати в роботі сучасні методи аудиторської перевірки за дотриманням чинного законодавства, достовірності фінансової звітності, законність відображення господарських операцій на рахунках бухгалтерського обліку

Завдання дисципліни – дати студентам необхідні знання і практичні навички з організації і проведення аудиторської перевірки. Для цього, крім лекцій і практичних занять, вони повинні самостійно опрацьовувати літературні джерела, нормативні та законодавчі акти, систематизувати інформацію, робити висновки і вирішувати задачі з різних виробничих ситуацій.

Етапи виконання самостійної роботи:

1) пошук та використання інформаційних джерел;

2) обробка матеріалів та складання конспектів, тез, схем, таблиць, рішення виробничих ситуацій.

2 Обробка матеріалів та складання конспектів, схем, таблиць, рішення виробничих ситуацій. Перевірка роботи, її оцінка

В процесі роботи студенти самостійно, або з допомогою викладача підбирають інформацію з теми.

Вивчення підібраної літератури доцільно починати з нормативних та законодавчих актів, що регламентують проведення аудиту. Після цього можна перейти до ознайомлення з монографіями та підручниками, журнальними статтями, законодавчими та нормативними актами, які регламентують фінансово-господарську діяльність підприємств. Така послідовність при вивченні матеріалу допомагає осмислити і глибоко зрозуміти питання, виділити вузлові моменти.

В процесі роботи з рекомендованою літературою потрібно робити помітки на окремих листках паперу. Також слід вказати усі вихідні дані використаної літератури, що дає можливість вести облік опрацьованої літератури.

Після підбору, накопичення та обробки матеріалу приступають до написання конспекту, тез, складання схем, таблиць.

На заключному етапі самостійної роботи студент вирішує практичну ситуацію (якщо таке передбачено).

Виконувати самостійну роботу потрібно в окремих зошитах, вказуючи дату її виконання; тему, питання, винесені на самостійне вивчення; відповіді, оформлені згідно форми організації самостійної роботи і посилання на літературу.

Після оформлення самостійної роботи перевірте рівень засвоєння матеріалу використовуючи питання для самоконтролю. Якщо при відповіді виникають труднощі, то слід додатково доопрацювати відповідний матеріал.

Оцінка самостійної роботи проводиться викладачем шляхом включення питань до поточної перевірки знань, контрольних робіт, екзаменаційних білетів.