Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка-Курсовые ТДИП(на распечатку).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
321.02 Кб
Скачать

29

ЧЕРКАСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО

Кафедра теорії та історії держави і права

Методичні рекомендації

до написання та захисту курсової роботи з дисципліни

Теорія держави і права”

Укладач:

к.ю.н., ст. викладач Волошкевич Г.А.

ЧЕРКАСИ – 2008

Мета і завдання підготовки та написання курсових робіт

Курсова робота – одна з найважливіших форм самостійного вивчення студентами наукової літератури, нормативного матеріалу. Вона дає можливість поповнювати свої знання, орієнтуватися в стрімкому потоці наукової й політичної інформації, оцінювати суспільні явища й процеси.

Виконання курсової роботи з теорії держави й права повинно допомогти студентам виробити навички логічного аналізу змісту нормативного матеріалу, монографічних робіт, навчальної літератури, розвиває вміння правильно формулювати й розкривати теоретичні положення, сприяє оволодінню правовою термінологією, можливості висловлювати практичні рекомендації, пропозиції, робити самостійні висновки, що має важливе значення для юриста й, в остаточному підсумку, спрямовано на більше глибоке й міцне засвоєння програмного матеріалу.

Курсова робота, крім того, є однією з форм контролю знань із боку викладачів за навчанням студентів, дозволяє перевірити, наскільки є успішною їхня самостійна робота.

Графік підготовки курсової роботи

Затвердження тем і керівників курсових робіт відбувається протягом двох останніх тижнів вересня та першого тижня жовтня в такому порядку:

  • До кінця вересня студенти мають можливість подавати власні пропозиції до тематики курсових робіт на розгляд відповідної кафедри. Після того, як розгляд пропозицій студентів і затвердження тем відбулися, студенти можуть вибирати теми лише зі списку, запропонованого кафедрами.

  • Тиждень самостійної праці (як правило, друга половина жовтня) повинен завершитися затвердженням планів та бібліографії до курсових робіт.

  • На початку квітня студенти подають на кафедру перший варіант роботи.

  • Кінець квітня, як правило, є терміном подачі остаточного (виправленого) варіанту роботи.

  • Протягом травня керівники перевіряють курсові роботи і подають рецензії з пропонованою оцінкою; відбуваються захисти, за результатами яких автори кращих курсових отримують можливість представити їх на щорічній студентській конференції.

Увага ! Порушення згаданих термінів автоматично означає зниження оцінки:

  • на 0,5 бала – за невчасну подачу розгорнутої бібліографії та плану роботи;

  • на 1 бал – за невчасну подачу чорнового і/або остаточного варіанту роботи.

Робота, подана із запізненням на 2 тижні - не приймається до захисту. У такому випадку навчальний план вважається невиконаним, що може бути підставою для не допуску студента до сесії.

Загальні методичні вказівки щодо написання курсових робіт основні етапи підготовки курсової роботи

  1. Вибір теми.

  2. Підбір джерельної бази дослідження та ознайомлення з теоретичними і практичними проблемами, які повинні бути висвітлені в роботі.

  3. Складання проекту плану курсової роботи та його затвердження.

  4. Аналіз зібраного матеріалу.

  5. Написання та оформлення курсової роботи.

  6. Робота з рецензією та захист курсової роботи.

Під час написання курсової роботи студенту варто самостійно, за власним бажанням звертатися за консультацією до наукового керівника.