Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка-Курсовые ТДИП(на распечатку).doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.12.2018
Размер:
321.02 Кб
Скачать

5.2.6. Висновки

У висновках студент має вказати найважливіші наукові та практичні результати, одержані в ході написання курсової роботи. Обов’язковою умовою при викладенні висновків є їх відповідність дослідницьким завданням, сформульованим у вступі курсової роботи. Тобто, на поставлене питання (завдання) потрібно дати чітку, лаконічну відповідь (висновок). Використовувати цитати чи факти для обґрунтування висунутих на захист положень у цьому розділі не потрібно, оскільки вони повинні бути наведені в основній частині роботи.

Форми викладення висновків можуть бути різноманітними, однак найкращим варіантом є наступний: у висновках даються відповіді на поставлені питання у тій послідовності, в якій вони були визначені в переліку дослідницьких завдань.

Приклад. Одним з дослідницьких завдань нашої роботи було визначити та охарактеризувати юридичні властивості республіки. Відповідно, у висновках ми повинні перерахувати основні ознаки республіканської форми правління та в декількох реченнях стисло розкрити їх основний зміст.

5.2.7. Додатки

Див. пункт 5.3.4.

5.2.8. Список використаних джерел

Список джерел, що використовується в роботі, може включати нормативно-правові акти, наукові праці (монографії, брошури, статті в періодичних виданнях: журналах, газетах, збірниках), фактичні матеріали (статистичні дані, звіти та інші документи). До списку використаних джерел рекомендується включати не менше 20-25 найменувань. Правила оформлення списку подані у пункті 5.3.3.

5.3. Оформлення курсової роботи

5.3.1 Загальні вимоги

Курсову роботу друкують за допомогою комп’ютера на аркушах білого паперу формату А4 (210x297 мм). При друкуванні тексту роботи необхідно залишати поля таких розмірів: зліва – до 30 мм, справа – 10-15 мм, зверху та знизу – 20 мм. Текст наукової роботи набирається шрифтом з відсічками (Times New Roman або подібним до нього) розміром 14 пунктів, лінійки розміщуються з інтервалом 1,5. Обсяг основного тексту роботи не повинен перевищувати 30 сторінок.

Нумерація сторінок у роботі проставляється наскрізна, включаючи список літератури та додатків і починається з титульного листа, на якому номер не ставиться. Номери сторінок проставляються у правому верхньому кутку аркуша.

Заголовки структурних частин курсової роботи «зміст», «вступ», «розділ», «висновки», «список використаних джерел», «додатки», слід розміщувати по центру рядка великими літерами звичайним жирним шрифтом розміром 16 пунктів. Після заголовку крапка не ставиться.

Кожен розділ починається з нового аркуша. Перед словом розділ повинен бути відступ 30 мм від верхнього краю аркуша, а саме слово має бути посередині рядка. Розділи позначаються арабськими цифрами. Заголовок розділу має бути розміщений в наступному рядку під номером по центру рядка. Всі назви пишуться великими літерами звичайним жирним шрифтом.

Розділ може поділятися на підрозділи, які, в свою чергу, можуть ділитися на дрібніші структурні частини (пункти). Не бажано, щоб ступенів поділу було більше ніж чотири.

Підрозділи позначаються арабськими цифрами й починаються без відступу з лівого боку рядка. Номер підрозділу складається з номера розділу й порядкового номера підрозділу, між якими ставиться крапка. Крапку ставлять і в кінці номера підрозділу, наприклад: 2.1. (перший підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку розташовується заголовок підрозділу.

Бажано зберігати невеликий відступ від попереднього тексту між розділами й підрозділами. Це допомагає переключити увагу читача й надати структурі роботи графічної виразності. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) напівжирним шрифтом розміром 14 пунктів з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою.

Пункти нумерують у межах кожного розділу. Номер пункту складається з номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставиться крапка. Крапку ставлять і в кінці номера пункту, наприклад 2.1.3. (третій пункт першого підрозділу другого розділу). Потім у тому ж рядку друкують заголовок пункту.