Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lectures.docx
Скачиваний:
57
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
1.24 Mб
Скачать

Управління конфігурацією

При проектуванні стратегії управління конфігурацією керуйтеся наступними рекомендаціями:

продумуйте, які параметри мають бути такими, що конфігуруються ззовні. Зайва настроюваність може ускладнити систему і зробити її уразливої із-за проломів безпеки і неправильного функціонування, обумовлених невірною конфігурацією.

  • Прийміть рішення про те, чи будуть відомості про конфігурацію збері- гатися централізований і завантажуватися або застосовуватися до корис-

тувачів при запуску і обмеження доступу до відомостей про конфігура- цію.

  • Розподіліть елементи конфігурації по логічних розділах на підставі то- го, чи є вони налаштуваннями користувача, застосування або середовища.

  • За наявності безлічі рівнів в застосуванні розподілите елементи конфі- гурації по логічних розділах.

  • Надайте окремий адміністративний UI для редагування конфігурацій- них даних.

Управління виключеннями

При проектуванні стратегії управління виключеннями керуйтеся наступними рекомендаціями:

  • Проектуйте відповідну стратегію поширення виключень, яка забезпе- чує обгортання або заміну виключень або внесення необхідних додатко- вих даних.

  • Забезпечте, щоб застосування не залишалося в нестабільному стані пі- сля збою, і щоб виключення не призводили до розголошування конфіден- ційних даних або відомостей про процес. Якщо не можете гарантовано за- безпечити коректне відновлення після збою, дозвольте застосуванню завершитися з необробленим виключенням;

  • Виробіть відповідну стратегію протоколювання і повідомлення для критичних помилок і виключень. Проте не надайте конфіденційні дані в повідомленнях про виключення і файли журналу.

Протоколювання

Аудит і протоколювання дій в усіх шарах застосування потрібні, тому що можуть допомогти виявити підозрілі дії і забезпечити раннє виявлення сер- йозних атак.

  • Проектуйте централізований механізм протоколювання і инструменти- рования, перехоплення критично важливих для системи і бізнесу подій, що забезпечує.

  • Створюйте політики безпечного управління файлами журналу. Не бе- режіть конфіденційні дані у файлах журналу і захищайте їх від неавтори- зованого доступу.

  • Зробіть свої приймачі журналу, або слухачі трасування, що настрою- ються, щоб забезпечити можливість їх зміни під час виконання відповідно до вимог інфраструктури розгортання.

Управління станом

Управління станом - це питання, пов'язані зі зберіганням даних, що предста- вляють стан компонента, операції або етапу процесу. Для зберігання даних стану можуть використовуватися різні формати і сховища. При проектуванні стратегії управління станом керуйтеся наступними рекомендаціями:

  • Зберігайте мінімальний об'єм даних стану.

  • Якщо для збереження або спільного використання ці стани повинні пе- редаватися через межі процесів і мереж, забезпечте їх сериализуемость.

  • Правильно вибирайте сховище стану. Зберігання стану в процесі або в пам'яті забезпечить найкращу продуктивність, але ця техніка може вико- ристовуватися, тільки якщо стан не повинен зберігатися між повторними запусками процесу або системи. Якщо хочете, щоб ці стани були доступні після перезапуску процесу або системи, зберігайте їх на локальному диску або локальному SQL Server. Якщо стан є критично важливим аспектом за- стосування, або якщо ці стани повинні використовуватися спільно декіль- кома комп'ютерами, зберігаєте стан централізованого, наприклад, на виді- леному SQL Server.

  1. Проблеми і загальні принципи проектування взаємодії додатків

При проектуванні стратегії зв'язку для застосування необхідно врахувати, як впливає на продуктивність взаємодія між шарами і рівнями. Оскільки будь- яка взаємодія через логічні або фізичні межі підвищує витрати на обробку, проектування повинне забезпечити ефективний зв'язок за рахунок скорочен- ня звернень до мережі і зменшення об'ємів даних, що передаються по мережі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]