Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_robota.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
718.85 Кб
Скачать

1.3 Економічні умови району.

Основними галузями народного господарства в районі розташування лісництва. На його економіку впливає місто Київ.

Розташування ДЛГ народне господарство багато галузеве з добре розвинутим сільськогос подарським виробництвом, в основу якого складає м’ясомолочне та зерново-овочне виробництва. Добре розвинута машинобудівна, хімічна, легка та харчова промисловість. Надання технічної допомоги і контроль за введенням лісового господарства колективних і державних господарств в зоні розташування ДЛГ виконує Київський Держлісгосп. Лісистість зони діяльності ДЛГ 22.5% з коливанням по адміністративних районах від 12.3% до 32.0%.

Дарницьке лісопаркове господарств частково задовольняє потребу в деревині споживачів адміністративних районів Київської області, а також інших споживачів з різних районів України. Річна потреба в деревині в зоні діяльності ДЛГскладає близько 210 тис/мЗ. Відпуск її за остані два роки з лісів Державного лісового фонду становить щорічно 52тис/мЗ.

Потреба в деревині задовольняється ра 24% в тому числі на власні потреби 100%. Покриття дефіциту деревини проводяться за рахунок інших лісокористувань області. Характеристика шляхів транспорту Район розташування ДЛГ характеризується розвинутою мережею шляхів транспорту загального користування. Основними транспортними магістралями в зоні діяльності ЛДС є залізниця південно- західного напрямку, автомобільні дороги державного значення. Київ-Одеса, Київ-Черкаси, дороги районного та місцевого значення, які Інколи приурочені до квартальних просік.

Господарська діяльність ДЛГ спрямована на покращення водозахисних, клімато- регулюючих, оздоровчих, захисних рекреаційних і інших корисних природних властивостей лісу в інтересах охорони здоров’я людей покращення навколишнього середовища, покрашення народного складу і якості деревини, збільшення продуктивності лісових насаджень. Охорону лісів від пожеж, шкідників і хвороб лісу, раціональне використання земель лісового фонду. Технічне і транспортне забезпечення достатнє для введення лісового господарства, але систематично потребує поновлення і ремонтна. Ступень забезпечення транспортними засобами становить 100% , виробничим фондом забезпечує ДЛГ 95%. Житловим 95%, кадрами постійних робітників ДЛГ забезпечує на 100% при потребі для виконання сезонних робіт залучаються тимчасові робітники.

Рівень інтенсивності введення лісового господарства

1. Річний розмір лісокористувань від рубок головного користування на початок ревізійного періоду 54.4тис/м3 на кінець ревізійного періоду 51 .Зтис/мЗ

2. Середній розмір лісокористувань разом вкритих лісовою рослинністю земель.

4. Річний обсяг робіт з лісокористуванням : створення лісових культур на початку 64.4га на кінець 107.8га

Лісове господарство в економіки району займає другорядне місце. Основні напрямки його розвитку це відновлення і підвищення водозахисних, захисних, є стичних, санітарно гігієнічних оздоровчих і інших корисних властивостей лісу які є місцем відпочинку громадян міста Києва і інших населених пунктів області. Загальна потреба районів в деревині з місцевих лісів задовольняється на 100%, в тому числі лісів держлісгоспу 24%.

Наявність в лісовому фонді с/г угіддя використовується для потреб лісової охорони у введені підсобного господарства ДЛГ. Потреб мисливського господарства , заготівля сіна проводиться на сіножаттях 50.6га в обсязі 128т. Випас худоби в лісовому фонді проводяться на пасовищах ЛДС загальною площею 2.1га. Мисливська фауна лісах ДЛГ: лось, козуля, кабан, заєць, русак та інша мисливська фауна. Полювання росить спортивний характер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]