Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая робота. Матвієнко (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
1.72 Mб
Скачать

11. Заходи по техніці безпеки при ведені монтажних робіт

До монтажних робот допускаються ті робітники, які пройшли курси навчання правилам безпеки. До початку робіт треба огородити зону монтажних робіт, повинна бути організована робота механізмів та машин Всі сигнали машиністу подає бригадир. Кожен кран повинен бути укомплектований автоматичним обмеженням вантажопідйомності, всі механізми повинні вчасно перевірятися. Такелажне обладнання випробовують подвійним навантаженням до початку монтажних робіт. Залишати вантаж на висоті забороняється. Верхолазні роботи під відкритим небом забороняється виконувати при вітрі, силою у 6 балів, під час дощу, снігопаді, ожеледиці. Монтаж стінових панелей забороняється виконувати при вітрі, силою в 5 балів. Будівельні майданчики і робочі місця мають бути оснащені: справними (у необхідній кількості) засобами праці, допоміжними пристроями, інвентарем і будівельною оснасткою; засобами сигналізації і зв'язку; інвентар ними технічними засобами для огороджування небезпечних зон, рухливих частин будівельних машин, механізмів тощо; пристроями для колективного захисту від падаючих предметів; пристосуваннями для заземлення будівельних механізмів, риштувань і помостів та захисту від блискавки тощо.

Робітники мають бути забезпечені засобами Індивідуального захисту та спецодягом, мати відповідні спеціальності і навички безпечної праці, у тому числі при виконанні робіт в екстремальних умовах взимку, на висоті, у разі застосування токсичних хімічних добавок, при виконанні процесів і робіт, де використовують електричні й електрохімічні та інші небезпечні й шкідливі для людини ефекти та процеси о приймання робіт.

Питання пожежної безпеки мають бути розроблені у відповідних розділах технічного і робочого проектів, де наведені рішення щодо: складування й умов збереження легкозаймистих, горючих і вибухонебезпечних матеріалів, правила використання їх, а також видалення з робочих місць і будівельного майданчику залишків цих матеріалів та відходів; розташування й огороджування місць виконання зварювальних робіт; розташування засобів пожежогасіння-пожежний інвентар, гідранти, вогнегасники тощо.

Забороняється підіймання конструкцій, що не мають монтажних петель. Очищення елементів від бруду та снігу проводити до їх підйому.

Забороняється перебування людей на елементах під час їх підйому.

Забороняється знаходитись людям під монтуємими елементами до встановлення їх у проектне положення та закріплення.

  1. Перелік посилань

  1. С. К. Хамзин Технология строительного производства. - М. 1989

  2. Г. К. Соколов Выбор кранов и технических средств для монтажа строительных конструкцій. - М. 2002

  3. В. К. Черненко Технология и организация монтажа строительных конструкций. – К. 1988

  4. О. М, Грицаенко, О. І. Воловой Методичні вказівки Технологія будування будинків та споруд. Частини 1 і 2.

  5. ЕНиР Сборник 4 Выпуск 1 Монтаж сборных и устройство монолитных ж/б конструкций

  6. ЕНиР Сборник 1 Внутрипостроечные транспортные работы

  7. ЕНиР Сборник 22 Выпуск 1 Сварочные работы

  8. ЕНиР Сборник 5 Выпуск 1 Монтаж металлических конструкций

  9. О. О. Литвинов Технология строительного производства. -- К. 1984

38