Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая робота. Матвієнко (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
20
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
1.72 Mб
Скачать

8.Техніко-економічне обґрунтування вибору типу монтажного крана

Собівартість механізованих робіт на об’єкті визначається за формулою:

- собівартість експлуатації крана кожного типу ;

- заробітна плата монтажників – підсумкова сума за калькуляцією,

1,08 і 1,5 – коефіцієнти загально будівельних накладних витрат.

(визначене з ДБН Д.2.7-2000)

Для кранів пневмоколісного МКТ- 40 та гусеничного СКГ-30 на монтажі колон і підкранових балок:

Для кранів пневмоколісного МКТ-100 і гусеничного МКГ-100М на монтажі кроквяних ферм,кроквяних балок і плит покриття:

Для кранів пневмоколісного КС-5363БС і гусеничного Е-125ВБ на монтажі стінових панелей та фундаментних балок:

Визначаємо собівартість механізованих робіт на об’єкті для 1 та 2 варіантів:

По результатам підрахунку приймаємо комплект 1 варіанту

9. Методи монтажу окремих конструкцій

9.1. Монтаж колон одноповерхових будівель.

Монтаж колон одноповерхових будівель здійснюється методом «обертання в просторі» з попередньою розкладкою їх у місця встановлення або з подаванням їх до місць встановлення на транспортних засобах. Колони масою до 10 т застроплюють фракційними зачепами, а більшої маси - штирьовими. Підіймають колони у вертикальне положення способом обертання або ковзання. Цей спосіб полягає у тому, що при одному положенні стріли крана, по мірі підйому гака вертикально в гору, башмак колони пересувається у бік крана по накочувальному шляху на возику.

9.2. Монтаж залізобетонних підкранових балок.

Перед монтажем, балки укладають біля місць встановлення паралельно проектному положенню якомога ближче до колон. Важкі підкранові балки ліпше монтувати безпосередньо з транспортних засобів. При підйомі, балку утримують відтяжками з пенькового канату запобігаючи удару по колонам, та розвертаючи у необхідному напрямку. Після встановлення балки на консолі, рівнем перевіряють відповідність встановлення верхньої площини балки проектній відмітці та рисці на колоні. Суміщення геометричної поздовжньої вісі балки з проектною досягають зміщенням її кінця. Стропи з балки знімають після встановлення страхуючого канату. Постійно кріплять балки та замонолічують стики після встановлення та геодезичної перевірки всіх балок у прольоті або на ділянці до температурного шва.

9.3. Монтаж залізобетонних ферм та балок покриття.

Підготовка ферм та балок до монтажу складається з наступних операцій:

укрупнювальної збірки, облаштування люльками та драбинами, стропування, розвороту у поперек прогону тимчасового кріплення розпірок або розчалок, страхового канату та відтяжок. Страхоуючий канат натягують уздовж ферм вище нижнього пояса на 1,2... 1,6 м (він потрібен для здійснення переходу монтажників по фермі для розстроплення). Вірність встановлення ферми контролюють за суміщенням рисок на фермі та колонах.

Підкрокв’яні балки та ферми частіше за все встановлюють в одному потоку з підкрановими балками або відразу за ними з однієї стоянки крана. При монтажу кроквяних та підкранових ферм і балок, монтажники та зварювальники повинні знаходитись біля опор ферм і балок, для чого передбачені різного типу підмості, драбини з майданчиками.