Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zahariya_Kontrolna_1-21.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
04.12.2018
Размер:
136.7 Кб
Скачать

21. Апаратура локальних мереж – допоміжні пристрої – трансівери, репітери, комутатори, концентратори, мости, маршрутизатори

Трансивери або приймачі (від англійського TRANsmitter + reCEIVER) служать для передачі інформації між адаптером і кабелем мережіабо між двома сегментами (частинами) мережі. Трансиверипідсилюють сигнали, перетворять їх рівні або перетворять сигнали віншу форму (наприклад, з електричної на світлову і навпаки). Трансіверами також часто називають вбудовані в адаптерприемопередатчики.

Репітери або повторювачі (repeater) виконують більш просту функцію, ніж трансивери. Вони не перетворять ні рівні сигналів, ні їх фізичну природу, а тільки відновлюють ослаблені сигнали (їх амплітуду і форму), приводячи їх до початкового стану. Мета такої ретрансляції сигналів полягає виключно у збільшенні довжини мережі.

Концентратори (хаби, hub), як випливає з їхньої назви, служать дляоб'єднання в мережу декількох сегментів. Концентратори (аборепітерние концентратори) представляють собою кілька зібраних вєдиному конструктиві репітерів, вони виконують ті ж функції, що ірепітери

Комутатори (свічі, комутуючі концентратори, switch), як і концентратори, служать для з'єднання сегментів в мережу. Вони також виконують більш складні функції, виробляючи сортування вступників на них пакетів.Комутатори передають з одного сегмента мережі в іншій не всі вступники на них пакети, а тільки ті, які адресовані комп'ютерів з іншого сегмента.

Мости - найбільш прості пристрої, що служать для об'єднання мереж з різними стандартами обміну, наприклад, Ethernet і Arcnet, або декількох сегментів (частин) однієї і тієї ж мережі, наприклад, Ethernet (рис. 5.11). В останньому випадку міст, як і комутатор, тільки розділяє навантаження сегментів, підвищуючи тим самим продуктивність мережі в цілому. На відміну від комутаторів мости приймають вступники пакети цілком і в разі необхідності роблять їх найпростішу обробку. Мости, як і комутатори, працюють на другому рівні моделі OSI (мал. 5.10), але на відміну від них можуть захоплювати також і верхній підрівень LLC другого рівня (для зв'язку різнорідних мереж). Останнім часом мости швидко витісняються комутаторами, які стають більш функціональними.

Маршрутизатори здійснюють вибір оптимального маршруту для кожного пакета з метою уникнення надмірного навантаження окремих ділянок мережі і обходу пошкоджених ділянок. Вони застосовуються, як правило, в складних розгалужених мережах, що мають кілька маршрутів між окремими абонентами. Маршрутизатори не перетворять протоколи нижніх рівнів, тому вони з'єднують тільки сегменти однойменних мереж.Маршрутизатори працюють на третьому рівні моделі OSI, так як вони аналізують не тільки MAC-адреси пакета, а й IP-адреси, тобто більш глибоко проникають в інкапсульованний пакет.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]