Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Модуль 4_lab_rab_Access_2011.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
02.12.2018
Размер:
1.54 Mб
Скачать
  1. Створення нової таблиці в «Режиме Конструктор».

    1. Робота з довідкою.

  • Вкладка Таблицы активна, натисніть кнопку Создать, у вікні Новая таблица, виберіть режим Конструктор Ок.

  • З'явилося порожнє вікно Таблица1: таблица, поки немає назви таблиці. За допомогою команди довідки ? Что это такое?, вивчіть кнопки панелі інструментів. Запишіть у звіт.

    1. Створіть таблицю Товары. Структура і опис полів таблиці додається.

  • У стовпці Имя поля введіть назву першого поля клавіша «Tab» або «Enter», щоб перейти в наступний стовпець Тип данных, в цьому стовпці з'явилося значення за умовчанням Текстовый, натиснувши кнопку розкриття списку виберіть потрібний тип даних (з Додатку). У розділі «Свойства полей» ввести характеристику полів Подпись.

  • Задайте потрібне ключове поле, кнопка Ключевое поле на панелі інструментів, заздалегідь станьте на потрібний запис.

  • Збережіть створену таблицю. Для чого: Виберіть Файл закрыть з’явиться питання: Сохранить изменения макета или структуры таблицы «Таблица1?» клацніть “Да” Відкриється діалогове вікно Сохранение введіть потрібне ім'я Ок.

    1. Аналогічно пункту 6.2, створіть таблиці Заказы, Продажи, Менеджер, Телефон. Структура кожної таблиці наведена в Додатку.

  • Встановіть потрібні властивості поля записів: маска ввода, формат поля, значение по умолчанию з Додатку, введіть підписи до всіх полів, перемикання вікон – клавіша F6. Для поля Телефон введіть маску, символ шаблону введіть: знаходячись на рядку Маска ввода, ##\-##\-##.

    1. Відкрити таблицю Покупатель в режимі Конструктор. Перевірити і змінити опис полів у зв'язку з даними в Додатку. Встановіть властивість Подпись для кожного поля.

  1. Робота у вікні Схема данных :

    1. Натиснути кнопку Схема данных. У вікні Добавление таблицы кнопкою Добавить включіть всі, створені таблиці в схему БД. Закрийте вікно Добавление таблицы.

    2. Перемістіть таблиці згідно з НФ (див. конспект лекцій) у вікні Схема данных і змініть їх розмір так, щоб відобразити всю структуру кожної таблиці. Причому, переміщати таблиці можна, захопивши заголовок вікна таблиці, а змінювати розмір можна двонаправленою стрілкою біля кордону вікна.

    3. Встановіть зв'язки між таблицями згідно з НФ: виділіть потрібне ключове поле в першій таблиці, натисніть кнопку миші, а потім перетягніть покажчик миші на поле з другої таблиці, яке буде зовнішнім ключом, з'явиться вікно Изменение Связей і, перед тим, як клацнути на кнопці Создать, встановіть параметр Обеспечение целостности данных, Каскадное обновление данных, Каскадное удаление данных.

  1. Закрити всі вікна у вікні Access.

  2. Вийти з Access.

Теоретичні відомості до лабораторної роботи № 1 Створення бази даних «Движение товара». Контроль вводу інформації.

Для контролю введення інформації використовується властивість Маска ввода, яка допомагає контролювати точність даних, що вводяться, і прискорювати процес введення, заставляючи користувача вводити дані відповідно до запропонованого йому шаблону.

Щоб встановити Маску ввода, потрібно відкрити таблицю в режимі Конструктора, помістити курсор в потрібне поле, клацнути на кнопці построителя праворуч від поля властивості Маска ввода, Access попросить вас зберегти таблицю і запустити майстер масок введення, виділіть маску введення, н-д, телефонний номер, натискайте кнопку Далі, з'явиться екран, де буде показана маска введення з поточними установками, цей екран також дозволяє внести зміни в масці або вибрати символ шаблону. Символ шаблону – це заміщаючий символ, що з'являється там, де вводитиметься текст, н-д, символ підкреслення з'являється на кожній з позицій, призначених для введення телефонного номера (там, де ви набираєте цифри). Він використовується і з формами, і з таблицями в режимі таблиці. Потім клацніть на кнопці Готово, тим самим ви завершите роботу майстра масок введення, і властивість Маска ввода буде встановлена.

Щоб отримати повний список символів, що використовуються для масок введення, натисніть «F1», знаходячись в полі властивості Маска ввода.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]