Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 6.Пdocx.П.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
86.98 Кб
Скачать

6.3. Функції та задачі субдилерів, сервіс партнерів та торгівельних агентів

Субдилери – це агент дилера, якій здійснює посередницькі дії від імені дилера за його рахунок. Субдилер – це теж само, що й субпідрядник: підрядник доручає субпідряднику виконати роботу, яка доручена підряднику. На практиці субпідрядники можуть продавати автомобілі чи виконувати їх обслуговування та ремонт. В останньому європейському законодавстві передбачено можливість субдилерства. Наприклад, дилеру не обов’язково мати мийку для виконання мийних робіт, чи фарбувальну камеру для фарбування автомобілів, чи комплекс обладнання для підбору кольору; він може на основі угоди залучити до виконання цих робіт субдилера, який вже має таке обладнання та може кваліфіковано виконувати такі роботи. Це може бути якесь підприємство, з яким дилер укладає угоду на предмет виконання цим підприємством певних робіт для дилера, за яке дилер платить йому гроші. В цілому стосунки дилера з субдилером – це внутрішні стосунки виробника, який наймає собі виконавця. Якщо йому вигідніше використовувати готову структуру, здатну кваліфіковано виконувати певну роботу чи операцію, то це нормально з точки зору бізнесу. Субдилери можуть бути корисні у початковій стадії розвитку, коли обмежені інвестиції не дають можливості придбати обладнання, наприклад, лінію інструментального контролю, а потреба в ній є для перевірки технічного стану автомобіля чи прямої прийомки.

Сервісний агент (сервісний партнер) - ремонтне підприємство, які склало сервісну угоду з дистриб’ютором чи дилером про виконання гарантійного, післягарантійний ремонт та технічне обслуговування автомобілів та яке має ті ж задачі, обов’язки та відповідальність, які має і сам дилер. Типова сервісна угода [6.1] передбачає «забезпечення сервісним агентом виконання всіх видів ремонтних робіт, включаючи і кузовний ремонт. Скоріш за все це є побажання, а не реальний стан речей, тому, що сервіс агент, як правило, це підприємство малої потужності, яке по суті не може виконувати всі види ремонтних робіт, тим більш – ремонт кузова. Практика свідчить, що сервіс партнери виконують далеко не повний перелік робіт з обслуговування та ремонту. Різниця між дилером та сервісним агентом полягає тому, що останній обслуговує обумовлену частину території дилера. Ця територія виділена умовно і скоріш за все обмежується розташуванням самого підприємства. Наприклад, якщо дилер має в якості території ринкової відповідальності обласне місто та область, то сервіс партнер, який розташований у районному місті області скоріш за все має в якості територію ринкової відповідальності територію району. Але йому ніхто не завадить обслуговувати автомобілі з інших територій, якщо вони до нього звернуться. Питання, чи має він право мати субагента за межами району не має однозначної відповіді. З точки зору ринку та бізнесу це може бути доцільно, а з точки зору угоди – заборонено.

Торгівельний агент продає оригінальні запасні частини дилера на території ринкової відповідальності агента. Він отримує від дилера оригінальні запасні частини по таким видам дилерських замовлень: складські, термінові та екстрені. Торгівельний агент здійснює роздрібний продаж ЗЧ, але обсяги продажу не обмежуються а забезпечуються замовленням