Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВ_Т.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
59.9 Кб
Скачать

Виховна робота

  1. Клас до якого був прикріплений – 10-А.

  2. Які суспільно-корисні заходи проведені:: проведено суботник, прибирання шкільної території.

  3. Під час проходження практики було проведено позакласний захід на тему « Екологічні перегони» були поставлені навчальна, виховна та розвиваючі цілі, які були виконані. Метою заходу було надати учням уяву про те, яким повинен бути здоровий спосіб життя; заставити підлітків замислитись про необхідність бути здоровим; пояснити роль здоров’я в житті та діяльність людини, розвитку суспільства.Позакласний захід викликав у учнів інтерес до свого здоров’я, вони зуміли розширити свою творчу діяльність. Заняття допомогло закріпити знання учнів, розвило здатність виділяти в процесі інформації головне, суттєве, сприяти формуванню активної життєвої позиції, розкрило нові знання в біології, фізіології людини. Кожний учень зрозумів мету уроку та кожен зробив висновок , що здоровий образ життя забезпечує оптимальні вимоги для протікання психічних та фізичних процесів, що зменшує ймовірність захворювання та збільшує продовження життя. Тема заняття вірно підібрана, тому що знання це свого роду скарб, необхідний кожній людині на землі, який забезпечить формування, збереження та укріплення здоров’я.Позакласний захід не втомив учнів, тому що був проведений в ігровій формі - це викликало позитивні емоції, і 45 хвилин було достатньо для його проведення. Наприкінці уроку у кожного учня була можливість висловити свою думку, та запропонувати для суспільства поради по збереженню свого здоров’я.По закінченню позакласного заходу учні були в захваті від проведеної роботи, вона дозволила вести себе непримусово та вести бесіду поміж учнів, дозволила відпочити від нелегкої учбової праці та замислитись кожного над своїм здоров’ям, образом життя.

Методична робота

  1. Скільки разів і на які теми брав участь у бесідах:

а) з керівником практики -як розвивати в учнів стійкий пізнавальний інтерес до предметів.

б) з вчителем-предметником вів бесіду про те, які методи контролю учнів найбільш ефективні. Прийшли до загальної думки, що найбільш ефективними методами є усні та індивідуальні: усне опитування, фронтальна контрольна бесіда(допомагає швидко вияснити ступінь знань учня), звіт про виконання лабораторної роботи та практичної робіт(дозволяє перевірити чіткість формування думки). Я вважаю, що для збільшення рівня знань учнів необхідно з уроку в урок використовувати роботу на різних рівнях знань(робота з картками, тести, групова робота по рівням знань).

2. З якими документами ознайомився: календарний план дисциплін, програми дисциплін, класний журнал успішності, особові справи і медичні картки учнів.

3. Опрацювання науково – методичної літератури до занять дисциплін: Загальна біологія 10-11 кл.- Полянскій Ю.І.; 1. Загальна біологія: Учеб. для 10-11кл. общеобразоват. установ/ Д.К. Бєляєв, П.М. Бородін, Н.Н. Воронцов; Під ред. Д.К. Бєляєва, Г. М. Дымшица. - М.: Освіта, 2001.-303с.: іл.

Загальна біологія: Учеб. для 10-11кл. з углубл. изуч. біології в шк./ Л. В. Висоцька, С. М. Глаголєв, Г. М. Дымшиц й ін.; Під ред. В. К. Гучного й ін.-2-і изд. Перераб. - М.: Освіта, 2002.-544с.: іл.

Буринська Н.М., Величко Л.П. Хімія. 11 клас: Підручник для серед. загальноосв. навч. закл.- К.: Ірпінь, Перун, 2001.- 176с.