Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Заяви Товстик.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
100.35 Кб
Скачать

Заяви про забезпечення позову та забезпечення доказів у цивільній справі

До Печерського районного суду м. Києва Оніщенко Ніни Петрівни (поштовий індекс, адреса, телефон) у справі за позовом до Федоренка Михайла Петровича (поштовий індекс, адреса, телефон) про визнання недійсним договору довічного утримання

Заява Про забезпечення позову та забезпечення доказів

07.07.2012 р. я пред'явила в суді позов до Федоренка М. П. про визнання не­дійсним договору довічного утримання, укладеного між Федоренком М. П. та моєю недієздатною матір'ю Касимовою Ю. О.

Предметом спору є квартира № 18 в буд. № 15 на вул. Зорге в м. Києві, влас­ником якої зараз є Федоренко М. П.

Мені стало відомо, що останній хоче подарувати цю квартиру своєму синові.

З метою забезпечення позову вважаю необхідним накладення арешту на спірну квартиру.

Крім цього, у Касимової Ю. О. немає договору довічного утримання та рішення суду про визнання її недієздатною, а я не можу їх отримати.

Враховуючи викладене, керуючись ст.Ст. 133-135, 137, 151, 152 цпк України, прошу:

1. Негайно забезпечити мій позов до Федоренка М. П. шляхом накладення арешту на трикімнатну квартиру № 18 в буд. № 15 на вул. Зорге в м. Києві.

2. Витребувати в державній нотаріальній конторі № 1 м. Києва копію договору до­вічного утримання, укладеного між Касимовою Ю. О. і Федоренком М. П. 05.02.2010 р.

3. Витребувати з Київського міського бюро технічної інвентаризації довідку про те, на чиє ім'я зареєстрована спірна квартира.

4. Витребувати з Дарницького районного суду м. Києва копію рішення про ви­знання Касимової Ю. О. недієздатною від 04.08.2008 р.

Додаток:

1) Копія квитанції про сплату судового збору.

(дата) (підпис)

Заява про видачу судового наказу та скасування судового наказу

До Жмеринського районного суду Вінницької області

Відповідач:

Мадера Микола Петрович (поштовий індекс, адреса, телефон)

Заява Про перегляд заочного рішення

Рішенням Жмеринського районного суду від 18.03.2012 р. задоволено позов моєї колишньої дружини Нагорної Ірини Василівни про стягнення з мене на її ко­ристь 3843 грн. вартості переобладнань у житловому будинку № 9 на вул. Бузко­вій у смт Браїлові.

Це рішення постановлено судом за моєї відсутності, тому що я не був пові­домлений судом про час і місце розгляду справи.

Я ознайомився з матеріалами справи і знайшов у ній судову повістку, на якій ру­кою Нагорної І. В. зроблено запис, що я відмовився одержувати повістку. Але На-горна І. В. не вручала мені судову повістку, не кажучи вже про те, що обраний су­дом порядок вручення суперечить вимогам ст. 76 ЦПК України.

Розглянувши справу за моєї відсутності, суд не мав можливості перевірити до­води Нагорної І. В. про те, що переобладнання у будинку № 9 на вул. Бузковій у смт Браїлові робить саме вона.

Цей будинок був збудований мною і Нагорною І. В. у шлюбі і поділений між нами у зв'язку з розірванням шлюбу. З метою перетворення житлового будинку на два самостійні об'єкти права власності за рішенням суду я зобов'язаний зробити відповідні переобладнання задля відокремлення моєї частки від частки Нагор­ної І. В. Для здійснення такого переобладнання я уклав договір з приватним під­приємцем Чинком Олексієм Федоровичем, який зараз і займається перебудовою (копія договору надається).

Нагорна І. В. дійсно проводить будівельні роботи, але у своїй частині будинку. Ці роботи не мають відношення до рішення суду про поділ будинку і не стосуються мене особисто.

З матеріалів справи вбачається, що викладені мною обставини судом не з'ясовувалися, суд задовольнив вимоги позивачки лише на підставі її пояснень, чим порушені вимоги ст. 213 ЦПК України.

Враховуючи викладене та вимоги ст.ст. 224, 228, 229 ЦПК України,

ПРОШУ:

1. Скасувати рішення Жмеринського районного суду від 18 березня 2012 p., яким задоволено позов Нагорної І. В. про стягнення з мене 3843 грн.

2. Призначити справу до розгляду в загальному порядку і розглянути її за моєї участі.

Додатки:

1) Копія заяви для Нагорної І. В.

2) Копія договору з ПП Чинком О. Ф. про проведення будівельних робіт.

3) Довідка голови Браїлівської селищної ради про те, що Нагорна І. В. проводить переобладнання в належній їй частині житлового будинку № 9 на вул. Бузковій.

4) Копія квитанції про сплату судового збору.

(дата) (підпис)