Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Заяви Товстик.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
100.35 Кб
Скачать

Заява про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати

До Могилів-Подільського районного суду Вінницької області

Заявник:

Бурса Олександр Іванович (поштовий індекс, адреса, телефон)

Боржник:

Відкрите акціонерне товариство «Виноградар» (поштовий індекс, адреса, телефон)

Заява Про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати

З 15.06.1998 р. я працюю у ВАТ «Виноградар» апаратником. Починаючи з ве­ресня 2011 p., заробітну плату мені виплачують нерегулярно. Внаслідок цього на 20.04.2012 р. ВАТ «Виноградар» заборгувало мені 4565 грн., які нараховані, але не виплачуються.

Вважаю дії боржника незаконними, оскільки у відповідності до ч. 1 ст. 115 КЗпП України, заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором, або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсут­ності таких органів — представниками, обраними і уповноваженими трудовим ко­лективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не переви­щує шістнадцяти календарних днів.

Згідно зі ст. 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору звільняються позивачі за подання позовів про стягнення заробітної плати, понов­лення на роботі та за іншими вимогами, що випливають із трудових правовідно­син.

Керуючись ст.ст. 95-98, 102 ЦПК України, на підставі ч. 1 ст. 115 КЗпП України,

ПРОШУ:

1. Видати судовий наказ про стягнення з відкритого акціонерного товариства «Ви­ноградар» на мою користь нарахованої, але не виплаченої заробітної плати в сумі 4565 грн.

Додатки:

1) Копія наказу про прийняття на роботу.

2) Довідка про нараховану, але не виплачену зарплату.

3) Копія заяви.

(дата) (підпис)

ЗАЯВА

про скасування судового наказу

До: Красногвардійського район­ного суду м. Дніпропетровська (поштовий індекс, адреса)

Заявник:

Курінний П. С (поштовий індекс, адреса,

телефон) Справа № 812/4118/12

ЗАЯВА

Про скасування судового наказу

29.03.2012 р. за заявою Концерну «Міські теплові мережі», видано судовий на­каз про стягнення з мене заборгованості за постачання теплової енергії у розмірі

Зразки процесуальних документів

3345,02 грн. Прошу скасувати виданий судовий наказ, через наявність спору не тільки щодо розміру суми заборгованості, а й права на її отримання.

Відповідно до п. 2 ч. З ст. 100 ЦПК України заява про видачу судового наказу не приймається у разі, якщо із заяви і поданих документів вбачається спір про пра­во. Відповідно до ч. 8 ЦПК України якщо спірні відносини не врегульовані зако­ном, підлягає застосуванню закон, що регулює подібні за змістом відносини.

Відповідно до ст. 105-1 ЦПК України у разі подання заяви про скасування су­дового наказу заявлені стягувачем вимоги можуть бути розглянуті у позовному провадженні з додержанням загальних правил щодо пред'явлення позову.