Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
звіт по практиці.docx
Скачиваний:
49
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
53.76 Кб
Скачать

1.Ознайомлення з підприємством Характеристика підприємства

Місцем проходження моєї практики є магазин «Арда-Дон» - оптово-роздрібна мережа алкогольних напоїв, табачних виробів, кави та чаю. Даний магазин займається продажем широкого асортименту алкогольних, тютюнових виробів, а також кави та чаю.

Режим роботи: з 7:00 до 16:00 щодня без перерви та вихідних. Директором магазину являється Кучеренко Тетяна Анатоліївна. Об’єкт проходження моєї практики знаходиться за адресою м.Запоріжжя, вул.Анголенко,28.

Ключовими перевагами магазину, що забезпечують лідируюче становище на ринку є наступні:

  • Високий рівень обслуговування;

  • Широкий асортимент спеціалізованої продукції;

  • Висока якість продукції;

  • Максимальне забезпечення попиту населення

Керівництво магазину здійснюється згідно організаційної структури управління і штатного розкладу. Штат магазину нараховує 14 чоловік. В структуру входять такі посади: керівник, помічник керівника, чотири продавця, один товарознавець, один товарний інспектор, три комірника, один касир, дві прибиральниці. Магазин використовує лінійно-функціональну організаційну систему управління, що дозволяє швидко координувати роботу всіх працівників магазину. Персонал магазину має певну кваліфікацію в залежності від своєї посади. Продавці магазину раз в два роки проходять підвищення кваліфікації, що дозволяє раціонально й ефективно організовувати працю на робочому місці, дотримуватися норм технологічного процесу, не допускати браку в роботі, знати і виконувати вимоги нормативних актів з охорону праці й навколишнього середовища, дотримуватися норм, методів і прийомів безпечного ведення робіт, використовувати в разі необхідності засоби попередження і усунення природних і непередбачених негативних явищ (пожежі, аварії, повені тощо, знати інформаційні технології.

Магазин здійснює свою діяльність у відповідності з Законом України «Про підприємництво», Господарським кодексом України. Використовує і дотримується у своїй діяльності правил продажу товарів. Опирається на Закон України «Про захист прав споживачів».

На підприємстві з працівниками заключається договір про матеріальну відповідальність. Працівники магазину за заподіяну шкоду підприємству при виконанні своїх трудових обов’язків несуть матеріальну відповідальність у розмірі прямої дійсної шкоди, але не більше свого середнього місячного заробітку, крім випадків, коли законодавством вона передбачена в більшому розмірі. Дана матеріальна відповідальність застосовується завжди, якщо інше не передбачено законодавством.

В магазині реалізуються наступні товари:

  • Чай ТМ «Magrett»;

  • Кава JFK;

  • Алкогольні напої;

  • Табачні вироби;

  • Супутні вироби

Магазин розраховано на покупців з різним рівнем доходів, але переважно на людей середнього достатку. Магазин використовує традиційний метод продажу товарів, а саме через прилавок, що дозволяє приділити належну увагу всім покупцям.

Незважаючи на те що при організації продажу товарів через прилавок обслуговування населення затрачує значний час на придбання товарів, обмежується самостійність покупців у виборі товарів, традиційний метод продажу товарів все-таки досить широко розповсюджений у підприємствах вітчизняної торгівлі. Тому даний метод у першу чергу можна назвати намагання продавців та адміністрації магазинів запобігти масовим крадіжкам товарів покупцями.

Робочий день працівників починається в 7:00 ранку, але продавці, касир, прибиральниця та помічник керівника приходять раніше, щоб відкрити магазин, поправити товар, перевірити касу, всі інші приходять пізніше.