Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
IND_ZAVD_GR_4.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
128.51 Кб
Скачать

5. Тестові завдання:

1) У чому полягають особливості трудового договору, укладеного з роботодавцем – фізичною особою:

а) укладається лише у письмовій формі; б) не укладається з працівниками молодше 18 років; в) підлягає реєстрації у державній службі зайнятості; г) укладається лише з громадянами України.

2) Протягом якого строку уповноваженими представниками сторін підписуються генеральна, галузева, регіональна угоди:

а) не пізніше 10 днів після завершення колективних переговорів; б) негайно після завершення переговорів; в) не пізніше 1 місяця після завершення колективних переговорів; г) протягом 5 днів після завершення колективних переговорів.

3) На який строк може укладатися трудовий договір про тимчасову роботу:

а) на строк до трьох років; б) на будь-який строк за угодою сторін; в) на строк до двох місяців, а для заміщення тимчасово відсутнього працівника – до чотирьох місяців; г) може укладатися на час виконання певної роботи, строк закінчення якої неможливо передбачити.

4) До підстав розірвання трудового договору з ініціативи третіх осіб належать:

а) розірвання трудового договору на вимогу профспілкового органу; б) призов або вступ працівника на військову службу або альтернативну службу; в) поновлення на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу; г) невідповідність працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров'я, які перешкоджають продовженню даної роботи.

5) Які положення належать до характеристики неповного робочого часу:

а) встановлюється за угодою між працівником і власником; б) випадки встановлення неповного робочого часу передбачені законодавством; в) оплата праці здійснюється у повному обсязі; г) оплата праці проводиться пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітки.

6) Порядок надання відпустки на роботі за сумісництвом:

а) надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи на загальних підставах; б) надається в інший час, ніж відпустка за основним місцем роботи; в) на роботі за сумісництвом відпустка не надається; г) надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи, але оплаті не підлягає.

7) З яким працівником трудовий договір може бути розірваний на вимогу профспілкового органу (ст. 45 КЗпП України):

а) з керівником підприємства; б) з будь-яким працівником; в) з працівником, що виконує виховні функції; г) з працівником, що безпосередньо обслуговує грошові або товарні цінності.

8) Не визнаються пов’язаними з виробництвом нещасні випадки, що сталися з працівниками:

а) у разі скоєння ними злочину, що встановлено обвинувальним вироком суду; б) у разі раптового погіршення стану здоров'я працівника або його смерті внаслідок гострої серцево-судинної недостатності під час перебування на підземних роботах; в) під час використання ними в особистих цілях транспортних засобів, машин, механізмів, устаткування, що належать підприємству (крім випадків, що сталися внаслідок їх несправності); г) вбивство працівника під час виконання чи у зв'язку з виконанням ним трудових (посадових) обов’язків чи дій і інтересах виробництва.

9) В якому порядку може бути оскаржено рішення комісії по трудовим спорам (КТС):

а) рішення КТС оскарженню не підлягає; б) може бути оскаржено до суду протягом 1 року з дня вручення працівнику та власнику виписки з протоколу засідання КТС; в) може бути оскаржено до суду у десятиденний строк з дня вручення працівнику та власнику виписки з протоколу засідання КТС; г) рішення КТС у десятиденний строк може бути оскаржене у профспілковій організації.

10) До компетенції яких органів належать вирішення колективних трудових спорів:

а) КТС; б) трудові арбітражі; в) примирні комісії; г) органи місцевого самоврядування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]