Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
VSi_pitannya_ukupi.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
355.84 Кб
Скачать

21 Порядок формування районної та обласної ради.

Закон "Про вибори Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищ них, міських голів

Загальний склад сільської, селищної, міської, районної та обласної ради визначається з урахуванням кількості жителів, що проживають на відповідній території.

Районні та обласні ради не мають виконавчих органів, а утворюють виконавчий апарат, який забезпечує організаційне, правове, інформаційне, аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності ради її органів, депутатів. Можуть утворювати президії (колегії), що є дорадчим органом і діє на основі регламенту (входять голова, заступник, голови постійних комісій, уповноважені представники депутатських груп та фракцій).

Можуть утворювати постійні та тимчасом комісії для виконання певних функцій чи проведення відповідних організаційних заходів. Голова районної, обласної ради обирається таємним голосуванням відповідною радою з числа депутатів, заступники аналогічно з подання голови.

22. Формування виконавчих органів місцевого самоврядування

Виконавчими органами сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад в Україні є їх виконавчі комітети, відділи, управління та інші створювані радами виконавчі органи.

Виконавчий комітет ради утворюється відповідною радою на строк її повноважень у складі відповідно сільського, селищного, міського голови, районної в місті ради - голови відповідної ради, заступника (заступників) сільського, селищного, міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету, а також керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, інших осіб. До складу виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради входить також за посадою секретар відповідної ради.

Очолює виконавчий комітет, відповідно, сільський, селищний, міський голова, районної в місті ради - голова відповідної ради. Після закінчення повноважень ради, сільського, селищного, міського голови, голови районної в місті ради, її виконавчий комітет здійснює свої повноваження до формування нового складу виконавчого комітету.

Кількісний склад виконавчого комітету визначається самостійно відповідною радою, а його персональний склад затверджується радою за пропозицією сільського, селищного, міського голови, районної в місті ради - за пропозицією голови відповідної ради.

Відділи, управління та інші виконавчі органи сільської, селищної, міської, районної в місті ради створюються радою в межах затверджених нею структури і штатів для здійснення повноважень, що належать до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад. Відділи, управління та інші виконавчі органи ради є підзвітними і підконтрольними раді, яка їх утворила, підпорядкованими її виконавчому комітету, сільському, селищному, міському голові, голові районної у місті ради. Керівники відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради призначаються на посаду і звільняються з посади сільським, селищним, міським головою, головою районної в місті ради одноособово, а у випадках, передбачених законом, - за погодженням з відповідними органами виконавчої влади.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]