Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Т-6 прав-во Між Пр ОіА+.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
98.82 Кб
Скачать

2. Україна і міжнародне право.

Україна - повноцінний член міжнародного співтовариства і володіє в повному обсязі міжнародною правосуб'єктністю.

На сьогоднішній день вона є членом близько 30 міжнародних організацій, бере участь у близько 250 міжнародних договорах, має дипломатичні відносини більш, ніж із 150 державами.

З 1945 р. Україна - член ООН, бере активну участь у її роботі та роботі її робочих органів, розширюються зв'язки між Україною та Європейським Союзом.

Одним із факторів визнання правосуб'єктності є підтвердження з її боку відданості принципам міжнародного права, прагнення підтримувати міжнародний мир і міжнародний правопорядок, здійснювати міжнародне співробітництво у розв'язанні міжнародних проблем економічного, соціального, культурного і гуманного характеру.

Резюме

1. Міжнародне право є передумовою міжнародного правопорядку. Без міжнародного права немає міжнародного правопорядку. Міжнародне право - особлива система права, яке відрізняється від інших правових систем за методами правового регулювання, об'єктом і суб'єктами права, за способами нормоутворення і забезпечення юридичної сили.

2. Предмет міжнародного права - це суспільні відносини, що мають міжнародний характер, виходять за межі як внутрішньої компетенції, так і територіальних кордонів держав. Об'єктом міжнародного права також: є відносини, але це с об'єктивні відносини за певними благами, з приводу яких суб'єкти міжнародного права вступають в міжнародні правовідносини. Основними функціями міжнародного права є: зміцнення чинної системи міжнародних відносин, правове регулювання міждержавних відносин, програмування розвитку міждержавних відносин та міжнародного права.

3. Джерелами міжнародного права є форми, за допомогою яких виражаються і закріплюються правила поведінки суб'єктів міжнародного права, а основними принципами міжнародного права - загальновизнані норми, що мають найбільше юридичне значення у вирішенні проблем міжнародних відносин.

4. До суб'єктів міжнародного права належать держава, міжнародні та регіональні міждержавні організації, фізична особа (індивід) тощо.

5. У сучасному міжнародному праві спостерігається тенденція розростання окремих інститутів права і перетворення їх у галузь міжнародного права (морське право, космічне право, торговельне право тощо).

6. Україна - повноцінний член міжнародного співтовариства, володіє в повному обсязі міжнародною правосуб'єктивністю, активно відстоює міжнародний мир і міжнародний правопорядок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]