Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реферат дизайн житла.docx
Скачиваний:
61
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
230.49 Кб
Скачать

Приклади незвичних рішень у дизайні

Висновок

Ось, власне і всі основні «магістральні» стилі, які можуть бути втілені в сучасному інтер'єрі. Кожен стиль, що сформувався, по-своєму естетично сформований і на кожний з них знайдеться свій «покупець». Хочеться тільки нагадати, що відповідність квартири характеру господаря - його звичкам, світогляду - головна умова при розробці стилю будь-якого інтер'єру.

Сьогодні величезний вибір обробних матеріалів і аксесуарів, що наповнив пострадянський простір, дає можливість оформити приміщення в різних стилях від класики до авангарду. Не дивно, що в замовлених приватних інтер'єрах останніх років помітна деяка поспішність, захоплення атрибутами багатства і розкоші, що нерідко віддає дурним смаком. Але це неминуче слідство того «голоду» за різноманітністю, який супроводжував всю радянську епоху. Нам в терміновому порядку доводиться надолужувати в дизайні приватних приміщень все те, що Захід пройшов за 70 років! І знов відкривати для себе поняття «стилю», не тільки як неминучого наслідку нашої індивідуальності, але і як справді високого і складного мистецтва, що вимагає активних творчих (і не тільки) зусиль.

Список використаної літератури:

  1. Агранович-Пономарева Е. С. Интерьер и предметный дизайн жилых зданий : Учебное пособие. - Ростов-на-Дону: Феникс, 2005. - 348 с.

  2. Білодід Ю. М. Основи дизайну: Навчальний посібник. - К. : Вид. ПАРАПАН, 2004. - 239 с.

  3. Ивли, Тесса. Дизайн интерьера: 500 креативных идей. - М. : ЭКСМО, 2005. - 255 с.

  4. Конран, Теренс. Современный дом: Искусство дизайна = The Essentialhousebook : Популярная энциклопедия. - Лондон: "D&S Group Limited", 1997. - 264 с.

  5. Нестеренко О. И. Краткая энциклопедия дизайна: енциклопеді. - М. : Мол. гвардия, 1994. - 315 с.

  6. Шумега С. С.Дизайн. Історія зародження та розвитку дизайну. Історія дизайну меблів та інтер’єра: Навчальний. - К. : Центр навчальної літератури, 2004. - 298, с.

28