Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДПЗК - методичка - 2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
429.57 Кб
Скачать

7. Індивідуальна робота студентів

Згідно з "Положенням про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців" індивідуальна робота студентів з державного (конституційного) права зарубіжних країн включає до себе:

  • написання курсової роботи та її захист;

  • анотації прочитаної додаткової літератури з курсу, бібліографічний опис тощо;

  • написання есе (рефератів) за вузькоспеціальною проблематикою;

  • переклади іноземних текстів встановлених обсягів;

  • складання термінологічних словників;

  • участь в роботі студентського наукового гуртка (проблемної групи) з конституційного (державного) права зарубіжних країн, в студентських кон­ференціях, конкурсах, олімпіадах та інших форм роботи.

Вибір студентом видів індивідуальної роботи здійсню­ється за власними інтересами та попереднім узгодженням з ви­кладачем. Завдання для індивідуальної роботи студент отримує на початку навчального року.

Організацію, контроль та оцінку якості виконання ін­дивідуальної роботи студентів здійснює куратор, який закріп­люється кафедрою за студентською навчальною групою. Ре­зультати індивідуальної роботи студента оцінюються не пізніш ніж за 15 днів до початку екзаменаційної сесії, під час якої він має скласти "Конституційне (державне) право зарубіжних країн". За індивідуальну роботу сту­дент отримує максимально 20 балів.

9. Критерії оцінки успішності студентів

Підсумкове оцінювання рівня знань студентів з державного (конституційного) права зарубіжних країн здійснюється на основі результатів поточного модульного контролю (ПМК), індивідуальної роботи студентів та підсумкового контролю знань студентів (ПКЗ) за 100-баль­ною шкалою. Завдання ПМК та індивідуальної роботи студен­тів оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів; завдання, що ви­носяться на ПКЗ, - від 0 до 50 балів.

ПКЗ з державного (конституційного) права зарубіжних країн проводиться у формі іспиту з основних питань, що потребують творчої відповіді та вміння синтезувати отримані знання з сучасними політико-правовими проблемами.

Конкретний перелік питань та завдань, що охоплюють весь зміст навчальної дисципліни, критерії оцінювання екзаме­наційних завдань, порядок і час їх складання визначаються ка­федрою і доводяться до студентів на початку навчального ро­ку. До екзаменаційного білета включаються три питання.

До відомості обліку підсумкової успішності заносяться сумарні результати в балах ПМК, індивідуальної роботи студе­нтів та ПКЗ.

Підсумкова оцінка з навчальної дисципліни виставля­ється в залікову книжку згідно зі шкалою, наведеною нижче.

Оцінка за

шкалою ЕСТS

Визначення

Оцінка

за націо-нальною шкалою

Оцінка за

100-бальною шкалою, що

використову-

ється в НЮАУ

А

Відмінно – відмінне вико-нання лише з незначною кількістю помилок

5

90-100

В

Дуже добре – вище сере-днього рівня з кількома по-милками

4

80 – 89

С

Добре – у загальному пра-вильна робота з певною кіль-кістю незначних помилок

75-79

D

Задовільно – непогано, але із значною кількістю недоліків

3

70-74

Е

Достатньо – виконання задо-вольняє мінімальні критерії

60-69

FX

Незадовільно – потрібно по-працювати перед тим, як перескласти

2

35-59

F

Незадовільно – необхідна серйозна подальша робота, обов’язковий повторний курс

1-34

Основна література

Барабаш Ю.Г. Державно-правові конфлікти в теорії та практиці конституційного права: Монографія. – Х.: Право, 2008. – 220с.

Георгіца А.З. Конституційне право зарубіжних країн: Підручник. – Тернопіль: «Астон», 2003. – 432 .

Державне право зарубіжних країн: Навч.посіб. /С.К.Бостан, С.М. Тимченко – К.: Центр навчальної літератури, 2005. – 504 с.

Конституційне право зарубіжних країн: Навч. посібник / М.С. Горшеньова, К.О. Закоморна, В.О. Ріяка та ін.; За заг.ред. В.О. Ріяки. – 2-е вид., допов. і перероб. – К.: Юрінком Інтер, 2007. – 544 с.

Конституційне законодавство зарубіжних країн: Хрестоматія: Навч. посіб. / Упоряд. В.О. Ріяка, К.О. Закоморна. – К.: Юрінком Інтер, 2007. – 384 с.

Крусян А.Р. Сучасний український конституціоналізм: Монографія. – К.: Юрінком Інтер, 2010. – 560 с.

Шаповал В.М. Конституційне право зарубіжних країн. Академічний курс: підручник / В.М.Шаповал. - К.: Юрінком Інтер, 2008. – 480 с.

Шаповал В. Н. Сравнительное конституционное право. -К.: Княгиня Ольга, 2007. – 413 с.

Шаповал В.М. Сучасний конституціоналізм: Монографія. – К.: Юрид. фірма «Салком»; Юрінком Інтер, 2005. – 560 с.

Додаткова література

Барабаш Ю.Г. Про політичну складову у статусі глави держави в напівпрезидентських республіках. Бюлетень Міністерства Юстиції України. К. – 2010. – №6. – С.27-37

Вибори в Європейському Союзі / За ред.. Д. С. Ковриженка; Лабораторія законодавчих ініціатив. – К.: ФАЛДА ЛТД, 2006. – 156 с.

Закоморна К.О. Роль Конституційного Трибуналу Республіки Польща в забезпеченні прав і свобод людини // Проблеми законності.- 2008.- №99- С.196-204.

Конституции государств Европы. В 3-х томах / Под общ. ред.: Окуньков Л.А. - М.: Норма, 2001.

Конституційне (державне) право зарубіжних країн / За ред. В. М. Бесчасний. – 2-ге вид. – К. : Знання, 2008. – 467 с.

Конституційне (державне) право зарубіжних країн / укл. : А. З. Георгіца, О.Т. Волощук, О.Д. Чепель. – Чернівці: Рута, 2008. – 128 с.

Маєвська А. А. Права людини в Китайській Народній Республіці: конституційно-правовий аналіз // Проблеми законності. Вип. 99. – Х. : Нац. юрид. акад. України ім. Я. Мудрого / відп. ред. В. Я. Тацій; ред.кол. А. П. Гетьман [та ін.], 2008. – С. 205-211.

Марченко В. В. Конституційно-правовий статус уряду в країнах ЄС (на прикладі Франції, Федеративної Республіки Німеччини, Іспанії): монографія – К.: Алерта, 2010. – 216 с.

Новіков О.В. Законодавче вето президента Республіки Польша у політичній практиці країни // Проблеми законності. –Х.: Нац. юрид. акад. України, 2007.-Вип. 87.-189с. С. 156-160.

Протасова В.Є. Парламентсько-президентська республіка: сутність, особливості, різновиди: Монографія.- Х.: Право, 2009.- 208с.

Референдуми в Європейському Союзі / За ред. Д. С. Ковриженка. – К.: ФАЛДА ЛТД, 2007. – 186 с.

Шаповал В.М. Державний лад світу. – К.: Укр. Центр Правничих Студій, 1999. – 318 с.

Шаповал В. Н. Британская конституция: политико-правовой аналіз. – К.: Лыбидь, 1991. -135 с.

Зміст

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]