Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДПЗК - методичка - 2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
429.57 Кб
Скачать

Організація поточного модульного контролю

Оцінювання знань студентів з навчальної дисципліни "Державне (конституційне) право зарубіжних країн" здійснюється на основі результатів поточ­ного модульного контролю (ПМК) та підсумкового контролю знань (ПКЗ). Загальним об'єктом оцінювання знань студентів є відповідні частини навчальної програми з дисципліни " Державне (конституційне) право зарубіжних країн", засвоєння якої перевіряється під час ПМК.

Завданням ПМК є перевірка розуміння та засвоєння навчального ма­теріалу відповідного змістовного модулю, здатності осмислити зміст тем навчально­го курсу, умінь самостійно опрацьовувати нормативні та літературні джерела, вмінь публічно чи письмово представити певний ма­теріал.

Об'єком ПМК рівня знань та умінь студентів є:

  • успішність на практичних заняттях;

  • виконання модульних контрольних завдань.

Оцінювання результатів ПМК здійснюється викладачем наприкінці вивчення кожного змістового модуля.

Критеріями оцінювання ПМК є:

- систематичність, активність та успішність роботи студента на лекціях (ведення конспектів лекцій) - від 0 до 5 балів за модуль та практичних заняттях - від О до 5 балів за модуль;

- виконання завдань для самостійного опрацювання: а) самостійне опрацювання тем у цілому чи окремих питань теми; б) написання рефератів - від 0 до 5 балів за модуль;

- виконання модульних контрольних завдань - від 0 до 5 балів за модуль.

Контрольне модульне зав­дання проводиться у формі тестування. Вибір варіанта контрольного модульно­го завдання належить викладачу. Конкретний перелік тестів, порядок і час їх складання, критерії оцінювання визначаються кафедрою та доводяться до відома студентів на початку навчального року, що передує їх проведенню.

Підсумковий бал за результатами ПМК оформляється під час останнього практичного заняття відповідного семестру. Кожен модуль оцінюється у 10 балів. Результати ПМК знань студентів вносяться до відомості обліку поточної успіш­ності та є основою для визначення загальної успішності студен­та і враховуються (за необхідністю) при виставленні балів ПКЗ. Загальна кількість балів за ПМК складає 50.

У разі невиконання завдань ПМК з об'єктивних причин студенти мають право за дозволом декана (викладача) скласти їх до останнього семінарського заняття. Час та порядок скла­дання визначає кафедра.

6. Самостійна робота студентів

Самостійна робота - вид позааудиторної роботи студен­та навчального характеру, яка спрямована на вивчення програ­много матеріалу навчального курсу.

Під час самостійної роботи студент повинен самостійно опрацювати конспекти лекцій, літературу, нормативні акти до тем, що виносяться на практичні заняття.

Формами самостійної роботи є:

- виконання домашніх завдань;

- доопрацювання матеріалів лекції;

- робота в інформаційних мережах;

- опрацювання додаткової літератури;

- складання конспектів тем, що виносяться для самостійного вивчення;

- підготовка контрольних навчальних заходів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]