Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
В_електр. вар. мет. вкз. до нап. курс. з Ек.під....doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
321.02 Кб
Скачать

V. Складання плану курсової роботи

Робота над рукописом починається з аналізу зібраних матеріалів. Слід критично оцінити свої записи, зроблені на попередніх етапах роботи: виписки, конспекти, щоденники, власні зауваження й думки, критичні рецензії, протоколи експериментів тощо, визначити тезу або концепцію всієї роботи, вибрати те, що сприяє розв'язанню поставлених у курсовій роботі завдань і систематизувати вибрану інформацію. В жодному разі не слід намагатися „втиснути” в рукопис увесь зібраний матеріал, що може значно знизити цінність роботи [5, с.27-28].

Після того як потрібний матеріал дібрано й систематизовано, складається детальний план курсової роботи. Це непросте і відповідальне завдання. Від того, наскільки виваженим буде план, залежить, чи вдасться створити цілісну, логічно витриману й послідовну роботу, вільну від повторів і суперечливих суджень. План, який у завершеній курсовій роботі стане її змістом, буде своєрідною візитною карткою роботи і дасть можливість з одного погляду визначити, наскільки глибоко студент знає матеріал.

Розгляньмо вимоги, яким повинен відповідати план. Назви розділів роботи не повинні виходити за межі теми, повинні відповідати її формулюванню. Проте не можна припускати, щоб назва розділу збігалася з назвою курсової роботи. Назва кожного розділу конкретизує тему, розкриває один з її аспектів. Узяті разом, вони мають вичерпувати її. Ці вимоги також визначають назву та зміст підрозділів кожного розділу. Після того як складений студентом план курсової роботи затвердив науковий керівник, починається робота над чорновим рукописом [5, с.27-28].

Зразок змісту (плану) курсової роботи наведено у додатках 2 та 3.

VI. Затвердження теми курсової роботи та об’єкта (бази) її дослідження

Початковим етапом роботи є обрання та затвердження теми, об’єкта (бази) дослідження. По його завершенню необхідно скласти та затвердити план (програму) дослідження і отримати план-графік виконання (написання) курсової роботи. Форми документів які використовуються на даному етапі представлено у додатках (див. додаток 4-6). Написанню курсової роботи передує проходження виробничої практики, що дозволяє більш предметно підійти не лише до обрання об’єкта, але й теми дослідження. Крім цього, проходження виробничої практики дозволяє напрацювати значний аналітичний матеріал, як основа практичної частини курсової. Уся ця робота повинна бути проведена у співпраці з керівником практики.

VII. Основні вимоги до курсової роботи

1. Загальні положення

1.1. Назва курсової повинна бути, по можливості, короткою, відповідати обраній темі та суті порушеної господарської (наукової) проблеми (задачі), вказувати на мету дослідження і його завершеність. Для конкретизації об’єкта дослідження до назви теми варто додати назву підприємства (підприємств), взятого за базу.

У назві не бажано використовувати ускладнену термінологію псевдонаукового характеру. Треба уникати назв, що починаються зі слів „Дослідження питання...”, „Дослідження деяких шляхів...”, „Деякі питання...”, „Матеріали до вивчення...”, „До питання...” і т. ін., в яких не відбито в достатній мірі суті проблеми.

1.2. При написанні курсової студент повинен обов'язково посилатися на авторів і джерела, з яких запозичив матеріали або окремі результати.

В разі використання запозиченого матеріалу без посилання на автора та джерело курсова до захисту не допускається і повертається студенту на доопрацювання, про що повинен бути зроблений запис у рецензії.

1.3. В курсовій роботі необхідно стисло, логічно й аргументовано викладати зміст і результати досліджень, уникати зайвих слів, бездоказових тверджень, тавтології.

1.4. Курсову на рецензування подають зброшурованою у рукописному або друкованому вигляді.