Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
блок_11.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
114.18 Кб
Скачать

Спортивно-масова робота

Спортивно-масова робота спрямована на фізичне виховання військовослужбовців, залучення їх до регулярних занять спортом, підвищення рівня спортивної майстерності й фізичної підготовленості військовослужбовців, організацію дозвілля особового складу. Вона проводиться в час, передбачений розпорядком дня військової частини (військового навчального закладу).

Спортивно-масова робота складається з: навчально-тренувальних занять зі спорту; спортивних і військово-спортивних змагань; оглядів спортивно-масової роботи; спортивних свят, вечорів та інших заходів.

Основу спортивно-масової роботи у військових частинах і підрозділах складають навчально-тренувальні заняття і змагання за вправами Військово-спортивного комплексу та Військово-спортивної класифікації.

Для військовослужбовців строкової служби та офіцерів 1-2 вікових груп військово-спортивний комплекс передбачає виконання таких вправ: підтягування на перекладині чи комплексно-силова вправа; біг 100 м або човниковий біг 10×10 м; біг 3 км; загальна контрольна вправа на смузі перешкод.

Виконання вправ військово-спортивного комплексу оцінюється за сумою балів згідно з таблицею нарахування балів за виконання фізичних вправ і таблицею нормативів оцінки фізичної підготовленості військовослужбовців (Додаток 15) і зараховується, як правило, в процесі контрольних занять, перевірок і в ході змагань на першість роти (окремо взводу) і вище.

Військовослужбовці вважаються такими, що виконали всі вправи Військово-спортивного комплексу, якщо набрали суму балів на оцінку “відмінно”.

Супутнє фізичне тренування

З метою підвищення фізичної підготовленості й польової виучки військовослужбовців проводиться супутнє фізичне тренування при пересуванні підрозділів до місць занять і поверненні з них.

Залежно від місцевих умов, завдань і змісту занять з бойової підготовки засобами супутнього фізичного тренування можуть бути: прискорене пересування дорогами і на пересіченій місцевості з подоланням природних перешкод; подолання водних перешкод; тренування в посадці, висадці з машин; подолання ділянок з глибоким сніговим покривом на лижах чи без них, зі зброєю і спорядженням; багатократне подолання перешкод та інженерних загороджень на навчальних полях, метання гранат (предметів) на дальність і в ціль.

В окремих випадках супутні фізичні тренування проводяться в ході виконання поставлених тактичних завдань.

Для цього використовуються дії, що виконуються на швидкість:

перешикування з похідного строю в розгорнутий; в передбойовий і бойовий порядки; захоплення вказаних рубежів (висот); багатократне виконання бойових прийомів і дій в тому числі з використанням засобів індивідуального захисту.

Особливості проведення занять з окремих розділів програми навчання Гімнастика

Заняття з гімнастики спрямовані на розвиток та удосконалення спритності, сили і силової витривалості, гнучкості, стійкості до перевантаження, просторового орієнтування, виховання сміливості і рішучості, стройової виправки і підтягнутості, удосконалення постави.

Навчально-тренувальні заняття проводяться на гімнастичних майданчиках та містечках, у спортивних залах чи спеціально обладнаних приміщеннях, на тренажерних комплексах, а також на місцевості.

Підготовча частина включає стройові прийоми і вправи на увагу, вправи в ходьбі та бігові, загальнорозвиваючі вправи на місці, в тому числі вправи на удосконалення положення “наскок” і “зіскок”, комплекси вільних вправ, вправи удвох, спеціальні вправи і вправи у стрибках.

Основна частина включає вправи на перекладині, брусах, опорних і безопорних стрибках, акробатичні і комплексні вправи, вправи з гирями, на тренажерах і багатопрогонових снарядах, в рівновазі, лазанні, рухливі ігри та естафети.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]