Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
блок_11.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
114.18 Кб
Скачать

Стройове злагодження відділення, взводу в пішому порядку

Стройове злагодження відділення, взводу полягає у навчанні особового складу чітким, одноманітним і узгодженим діям у розгорнутих і похідних строях, у тому числі й під час виконання різноманітних стройових прийомів зі зброєю та без зброї. В основному воно здійснюється на планових стройових та інших заняттях, а також під час усіх шикувань і переміщеннях у повсякденному житті.

Елементи стройового злагодження знаходять практичне застосування на тактико-стройових заняттях, що проводяться за програмою тактичної підготовки. Ці заняття, включаючи прийоми як стройової, так і тактичної підготовки, мають за мету підготувати підрозділи до вмілих і злагоджених дій на тактичних заняттях. Злагодження підрозділів здійснюється на тактико-стройових заняттях і удосконалюється на тактичних заняттях і навчаннях.

Заняття слід розпочинати з навчання особового складу обов’язкам перед шикуванням, для чого особовий склад на заняття виводиться в спорядженні та зі зброєю. Спочатку командир відділення практично показує дії солдата під час підготовки до шикування: способи перевірки справності своєї зброї, засобів індивідуального захисту, шанцевого інструменту, обмундирування й спорядження; потім перевіряє акуратність заправлення обмундирування, правильність надягання і припасовування спорядження. При цьому командир відділення повинен вказати, що після закінчення виконання вказаних заходів необхідно попросити товариша перевірити акуратність припасовування обмундирування і положення спорядження.

Навчання обов’язкам військовослужбовців в строю доцільно проводити в ході шикувань і дій в розгорнутому строю.

10. Фізична підготовка Загальні положення

Фізична підготовка є одним з основних предметів бойової підготовки, важливою і невід’ємною частиною військового навчання і виховання особового складу Збройних Сил України.

Мета фізичної підготовки – забезпечити фізичну готовність військовослужбовців до бойової діяльності, оволодіння зброєю і бойовою технікою та ефективного їх використання, до перенесення фізичних навантажень, а також сприяти вирішенню завдань навчання і виховання.

Основними формами фізичної підготовки є: ранкова фізична зарядка; навчальні заняття; спортивно-масова робота; фізичне тренування в процесі навчально-бойової діяльності; самостійна підготовка.

Командир відділення повинен: знати рівень підготовки кожного солдата по всіх вправах програм навчання; забезпечити систематичні тренування за нормативами фізичної підготовки, військово-спортивного комплексу та спортивних розрядів; постійно підвищувати свій рівень фізичної підготовки; надавати приклад своїм підлеглим.

Ранкова фізична зарядка

Ранкова фізична зарядка проводиться через 10 хвилин після підйому, з метою систематичного фізичного тренування військовослужбовців. Вона сприяє швидкому приведенню організму після сну в бадьорий стан і є обов’язковим елементом розпорядку дня.

Ранкова фізична зарядка (далі фізична зарядка) проводиться у складі роти заступником командира роти, командирами взводів за чергою, встановленою командиром роти.

Фізична зарядка проводиться у вигляді комплексного тренування із застосуванням раніше вивчених на практичних заняттях фізичних вправ. Черговість варіантів фізичної зарядки здійснюється з урахуванням загальних і спеціальних завдань фізичної підготовки, матеріальної бази та особливостей бойової підготовки військовослужбовців.

Вона триває 30-50 хвилин і складається з підготовчої, основної та заключної частини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]