Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Протокол зняття інформації з каналу телефонного зв'язку

м. Енськ Дата

Оперуповноважений ВКР Енського РВВС УВС м. Енська майор міліції Сірко Н.В. за завданням начальника Енського РВВС згідно з постановою слідчого прокуратури м. Енська, юриста 2-го класу Ільєнка А.Р. (дата), з участю спеціаліста-інженера ОТВ УВС м. Енська старшого лейтенанта Пронька С.Н., з додержанням вимог ст. 85 КПК України з 6 годин _ січня 199_ р. здійснюють звукозапис переговорів з телефону № 510-19-27 Енського вузла зв'язку Енської міської мережі Міністерства зв'язку України.

Спеціаліст Пронько С.Н. ознайомлений з своїми правами і обов'язками, викладеними в ст. 128' КПК України. Пронько С.Н. попереджений про відповідальність за відмову чи ухилення від виконання обов'язків спеціаліста, а також за розголошення даних, які стали йому відомі при проведенні звукозапису телефонних переговорів.

(підпис)

Зняття інформації з телефону № 510-19-27 здійснено в автоматичному режимі в приміщенні Енського вузла зв'язку Енської міської мережі за допомогою спеціальних технічних засобів контролю переговорів. Для звукозапису використано стандартний касетний магнітофон "Электроника-322". Запис проводився на компакт-касети "Свема-М-60".

У ході прослуховування відповідно до інтенсивності переговорів здійснені записи: _ січня 199_. р. — на дві компакт-касети, позначені № 1, 2; _січня 199_ р. — на одну компакт-касету, позначену № 1. З _ січня по _ січня 199_ р. записи переговорів не проводились, бо їх не було, абонентка на телефонні дзвінки не відповідала.

Серед проведених звукозаписів є такі, які можуть мати важливе значення для розслідування кримінальної справи. Вони зафіксовані по одному разу на магнітних плівках касети № 2 за __ січня 199_ р. і касети № 1 за _ січня 199_ р.

1. Фонограма звукозапису на касеті № 2 за __ січня 199_ р. містить такі слова: "Ти зачем, сука, сопишь в трубку, не отвечаешь. Думай, что говорить следователю и бистрее. Опоздаешь, говорить уже не сможешь. Думай, мы еще позвоним". Це було сказано хриплим, схожим з "кавказькою" вимовою голосом. Розмова почалась о 23-й год. 10 хв. і продовжувалась 30 сек. У зв'язку з її короткочасністю встановити номер телефону, його місцезнаходження і хто розмовляв не було можливості.

2. Фонограма звукозапису на касеті № 1 за __ січня 199_ р. починається словами: "Это снова мы с тобой хотим поговорить и с той же просьбой и тем же вопросом: когда ты перестанешь нас паскудить?" і закінчується фразою: "Мы ждать не можем, если не передумаешь говорить не то, что нужно, обижайся на себя, так как и Аллах, и следователь тебе не помогут". Голос був схожий на чоловічий з "кавказькою" вимовою.

Суть всієї розмови невідомого з абоненткою полягала в тому, що він погрожував потерпілій Зюзіній Г.Т. розправитися з нею, якщо вона не змінить свої показання на слідстві. Під час розмови абонентка сказала, що погано чути, і попросила передзвонити. Після хвилинної перерви телефонна розмова відновилась.

Доводи абонентки про те, що вона вже дала показання і попереджена про кримінальну відповідальність за дачу за-відомо неправдивих показань, невідомий відхилив і повторив свою погрозу.

Ця розмова абонентки з невідомим почалась о 23-й год. 20 хв. і закінчилась о 23-й год. 35 хв. Зафіксовано, що невідомий вів розмову через телефон № 225-03-71, встановлений у квартирі громадянина Акопяна Григорія Федоровича, який проживає за адресою: м. Енськ, вул. Гагаріна, 6, кв. 23.

Названі звукозаписи касет № 2 за _січня 199_ р. і № 1 за _ січня 199_ р. перенесені на спільний магнітний носій компакт-касети. Кожна фонограма супроводжується зазначенням дати, а також часу початку і закінчення переговорів. З обох боків касети наклеєні етикетки оранжево-білого кольору з виконаними друкарським способом написами чорного кольору: "Свема". Цена 4 р., прейскурант № 137-1973/79 1985 г., ноябрь, 2х30 МК-60-1 ТС 203".

Касета опечатана двома оперезуючими клаптиками білого паперу з підписами учасників прослуховування і

звукозапису.

Фонограма решти телефонних переговорів знаходиться у виконавців, які продовжують прослуховування переговорів, які ведуться через телефон № 510-19-27, відповідно до постанови слідчого від (дата).

Протокол прочитаний спеціалістом Проньком С.Н., від якого ніяких зауважень і доповнень не надійшло.

Даний протокол надісланий до прокуратури м. Енська (дата).

Оперуповноважений ВКР

Енського РВВС УВС м. Енська

майор міліції (підпис)

Інженер ОТВ УВС м. Енська

старший лейтенант міліції (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]