Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Підписка про невиїзд

м. Енськ Дата

Я, Юрченко Іван Семенович, проживаю постійно в м. Енську, вул. Зелена, 5, кв. 32, даю цю підписку про те, що до закінчення попереднього слідства і судового розгляду кримінальної справи по обвинуваченню мене у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК, зобов'язуюсь не виїжджати із вказаного місця свого проживання без дозволу слідчого і судових органів і з'являтися за їх викликом. Мені оголошено, що, коли я порушу дану підписку про невиїзд, то міра запобіжного заходу може бути замінена на більш сувору, як про це вказано в ст. 151 КПК України.

Підозрюваний (підпис)

Підписку взяв

слідчий прокуратури м. Енськ

юрист 2-го класу (підпис)

"Тримання під вартою

Васіної Ольги Володимирівни

санкціоную"

Прокурор м. Енська,

радник юстиції

(підпис) (Перушко С.А.)

(дата)

(гербова печатка прокуратури)

Постанова про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши матеріали кримінальної справи за обвинуваченням Васіної Ольги Володимирівни у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України,

встановив;

Васіна О.В., працюючи скарбником профкому Енського міськторгу, за період з 20 липня 199_ р. по 3 січня 199_р. привласнила (сума) членських внесків. Розкрадання колективних коштів Васіна О.В. здійснювала, зловживаючи своїм посадовим становищем і займаючись посадовим підлогом. На фінансових документах вона підробила підпис голови профкому Міркіна А.П.

За незаконно придбаною чековою книжкою Васіна О.В. неодноразово одержувала великі грошові суми із Залізничного районного відділення Ощадбанку м. Енська, в якому був відкритий рахунок профкому міськторгу. Значні суми грошей Васіна О.В. не оприбутковувала, привласнювала і витрачала на особисті потреби, цим самим завдала колективній організації майнові збитки в особливо великих розмірах.

За даний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком більше одного року. Крім того, Васіна О.В. 25 грудня 199_ р. викрала з квартири своєї сусідки Зюзіної Г.Т. диплом про закінчення економічного інституту, намагаючись переробити його на своє ім'я.

Таким чином, Васіна О.В. вчинила злочини, передбачені статтями 86', 172 і ч. З ст. 193 КК України. Оскільки є достатні підстави вважати, що Васіна О.В., знаходячись на волі приховається від слідства і суду, або буде перешкоджати встановленню істини у кримінальній справі, а також беручи до уваги тяжкість вчинених злочинів, керуючись статтями 148—150, 155, 158, 161 КПК України,

постановив:

1. Обрати щодо обвинуваченої Васіної Ольги Володимирівни, яка народилась 2 вересня 195_ р. в с. Лебеді Липівського району Енської області, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, про що оголосити їй під розписку,

2. Арештовану Васіну О.В. тримати під вартою в слідчому ізоляторі №1 УВС Енського облвиконкому, куди і направити постанову для виконання.

3. Про арешт Васіної О.В. повідомити й" матір і за місцем роботи в Енський міськторг.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Постанову мені оголошено 15 січня 199_ р.

Обвинувачена (підпис)

Енському міському суду

з кримінальної справи

Васіної Ольги Володимирівни

по обвинуваченню у вчиненні злочинів, передбачених статтями

861, 172, ч. 3 ст. 193 КК України,

На санкцію прокурора

м. Енська на арешт обвинуваченої

Васіної Ольги Володимирівни.

Скарга

м.Енськ Дата

Прокурор м. Енська, радник юстиції Перушко С.А. за постановою слідчого прокуратури м. Енська, юриста 2-го класу Ільєнка А.Р. (дата) санкціонував арешт обвинуваченої Васіної О.В. на тих підставах, що вона розкрадала колективне майно шляхом посадового підлогу і вкрала у своєї сусідки Зюзіної Г.Т. її диплом про закінчення економічного інституту, за що вона може бути позбавлена волі. У постанові про арешт обвинуваченої стверджується, що Васіна О.В., перебуваючи на волі, приховається від слідства і суду, або буде перешкоджати встановленню істини у справі.

Санкцію прокурора на арешт обвинуваченої Васіної О.В. вважаю необгрунтованою і незаконною.

Органи розслідування не мали ніяких доказів щодо того, що обвинувачена приховається від слідства і суду або буде перешкоджати встановленню істини в кримінальній справі. Доказом цього є те, що Васіна О.В. з'явилася з повинною, щиро розкаялась і сприяє розкриттю злочинів. Але всупереч вимогам ст. 148 КПК України, слідчий прокуратури домігся арешту Васіної О.В., а прокурор міста, даючи санкцію на це, ретельно не ознайомився з усіма матеріалами, що лягли в основу арешту, особисто не допитав обвинувачену, а обмежився лише позначкою на постанові слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, що він провів бесіду з обвинуваченою Васіною О.В., чим грубо порушив вимоги ст. 157 КПК України.

При дачі санкції на арешт, прокурор, всупереч вимогам ст. 150 КПК України, не врахував хворобливий стан здоров'я обвинуваченої; позитивну характеристику її особи, те, що обвинувачена має на утриманні малолітню дитину.

Враховуючи викладене, та керуючись статтями 2363, ЗЗ6' КПК України,

прошу:

Скасувати санкцію на арешт обвинуваченої Васіної Ольги Володимирівни, дану прокурором м. Енська (дата), і негайно звільнити її з-під варти.

Захисник обвинуваченої

адвокат ЮК № 1 м. Енська (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]