Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_protsesualnih_akt_v_u_krim_nalnih_sp....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
1.09 Mб
Скачать

Постанова про зміну запобіжного заходу

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши матеріали кримінальної справи за обвинуваченням Іванова Степана Сергійовича у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 215 КК України, встановив:

Іванов С.С. ЗО грудня 199_ р., повертаючись з роботи на автомашині ВАЗ-2103 в напрямку бензоколонки, яка знаходиться на вул. Садовій, наїхав на пенсіонера Клименка Ігнатія Анатолійовича. Від одержаних тілесних ушкоджень потерпілий помер.

З врахуванням того, що Іванов С.С. доставив потерпілого в лікарню, про те, що сталося, повідомив в прокуратуру, раніше судимий не був, в м. Енську має постійне місце проживання і роботи, що явка його в прокурорсько-слідчі органи може бути забезпечив підпискою про невиїзд, щодо Іванова С.С. 2 січня 199_ р. був застосований указаний запобіжний захід.

В процесі розслідування виявилось, що Іванов С.С. володів автомашиною "ВАЗ-2103" незаконно. Він 3 листопада 199 р. таємно викрав її з гаража, який належав Казаряну Р.М., заподіявши йому значну матеріальну шкоду. Дана крадіжка кваліфікується як злочин, передбачений ч. 2 ст. 140 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк більше одного року. Іванов С.С. написав листа своєму знайомому в м. Облуччя Хабаровського краю з проханням підшукати йому роботу.

Враховуючи тяжкість вчинених злочинів і беручи до уваги, що є достатньо підстав вважати, що обвинувачений Іванов С.С., перебуваючи на волі, може приховатись від слідства і суду або буде перешкоджати встановленню істини у кримінальній справі, керуючись статтями 148-150, 155, 158, 161, 165 КПК,

постановив:

1. Змінити запобіжний захід з підписки про невиїзд щодо обвинуваченого Іванова С.С., 193_ р. народження, уро-женця м. Енська Енської області, на тримання під вартою, про що оголосити йому під розписку.

2. Арештованого Іванова С.С. тримати під вартою в слідчому ізоляторі №1 УВС м. Енська, куди і направити дану постанову для виконання.

3. Про арешт Іванова С.С. повідомити його дружину, а також — за місцем роботи в Енській міськторг.

4. Копію цієї постанови направити прокуророві м. Енська.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Обвинувачений (підпис)

"Тримання під вартою

Захарова Миколи Петровича

санкціоную"

Прокурор Енської області,

державний радник юстиції 3 класу

(підпис) (Ткач П.І.)

Дата

(гербова печатка

прокуратури)

Постанова про оголошення розшуку обвинуваченого і його арешт

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А.Р., розглянувши матеріали кримінальної справи, порушеної за фактом крадіжки грошових коштів в сумі (якої) із каси Енського міськторгу, за ознаками злочину, передбаченого ч. З ст. 81 КК України,

встановив:

В ніч з 3 на 4 грудня 199_ р. із каси Енського міськторгу було викрадено (сума), які залишилися від часткової виплати заробітної плати.

Злочинець виламав вхідні двері в касу, перепиляв петлю дверцят сейфу, а потім, виявивши в ящику столу ключ від сейфу, відімкнув його, і викрав вказану суму.

На столі касира був знайдений аркуш паперу з непристойним зображенням і цинічним зверненням на адресу працівників, які не одержали зарплати.

Згідно з висновком дактилоскопічної експертизи на ручці дверей в касу і на склянці виявлені відбитки пальців колишнього столяра Енського міськторгу Захарова Миколи Петровича, раніше судимого за злісне хуліганство. Почеркознавча експертиза показала, що цинічне звернення, залишене в касі, виконано тим же Захаровим М.П., який напередодні крадіжки заходив до касира і запитував, чи отримав зарплату його знайомий Змієв І.Т.

24 січня 199_ р. щодо Захарова М.П. винесена постанова про притягнення його як обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 81 КК України, за який може бути призначене покарання — позбавлення волі на строк більше одного року.

Місце перебування обвинуваченого Захарова М.П. встановити не вдалося. Із показань свідка Змієва І.Т. видно, що розшукуваний Захаров М.П. збирався виїхати за межі України в Казахстан. Але в аеропорту м. Енська зареєстрований авіаквиток на прізвище Захарова М.П. до м. Енська на Україні. Таким чином, є підстави припускати, що розшукуваний Захаров М.П, знаходиться в межах України.

Беручи до уваги викладене, а також те, що обвинувачений Захаров М.П. переховується від слідства і суду та перешкоджає встановленню істини у справі, враховуючи тяжкість вчиненого злочину, керуючись статтями 138, 139, 148-150, 155 КПК України,

постановив:

І. Оголосити розшук обвинуваченого Захарова Миколи Петровича, 196_ р- народження, уродженця м. Енська Енської області, раніше судимого за хуліганство, який проживає в м. Енську, вул. Світла, 7, кв. 3. І продовжувати вживати заходів для встановлення місця перебування обвинуваченого.

2. При виявленні обвинуваченого Захарова М.П. негайно взяти його під варту і повідомити про це в прокуратуру м. Енська.

3. Дану постанову направити у відділ Кримінального розшуку управління внутрішніх справ м. Енська для виконання разом з довідкою необхідних даних про особу розшукуваного.

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]