Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Projects_book_2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
3.17 Mб
Скачать

Підсумки предметних олімпіад новоград-волинського колегіуму 23 жовтня 2009 року (делегація Стрийської гімназії)

Місце

Прізвище

Клас

Предмет

ІІ

Бугера Наталія

10

УКРАЇНСЬКА МОВА

ІІ

Шевчук Юлія

11

ЕКОНОМІКА

ІІ

Луковський Арсен

11

МАТЕМАТИКА

ІІІ

Яковенко Дмитро

11

ІІ

Яковенко Дмитро

11

ФІЗИКА

ІІІ

Вовчина Степан

11

ІСТОРІЯ

IIІ

Груба Ярина

9

ФРАНЦУЗЬКА МОВА

І

Бугера Наталія

10

ПОЛЬСЬКА МОВА

ІІ

Ковальчук Микола

10

І

Юрків Софія

10

АНГЛІЙСЬКА МОВА

ІІ

Хар Оксана

10

ІІІ

Войтович Богдан

10

І

Яковенко Дмитро

11

ІІ

Луковський Арсен

11

ІІІ

Журавська Уляна

11

ІІ

Бугера Наталія

10

ЗАРУБІЖНА ЛІТЕРАТУРА

ІІІ

Лопатій Ірина

10

ІІ

Шевчук Юлія

11

15-17 КВІТНЯ 2010 РОКУ ВІДБУВСЯ VІІ ВІЗИТ КОЛЕГІАНТІВ ТА ВЧИТЕЛІВ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОГО КОЛЕГІУМУ ДО ГІМНАЗІЇ ІМЕНІ МИТРОПОЛИТА АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО У МІСТІ СТРИЮ

Програма візиту

Середа 14 квітня:

17.59 - від’їзд із залізничної станції потягом “Київ - Ужгород”.

Четвер 15 квітня:

01.45 – приїзд до Стрия, зустріч;

10.00 – збір у гімназії;

10.20-13.00 – відвідування уроків, вихід до міста, відвідування музею;

12.30-14.00 – зустріч вчителів з адміністрацією гімназії;

13.00-13.30 – обід;

14.00-15.30 – конкурсна програма “Qwest” за участі гімназистів та колегіантів;

з 15.30 – перебування в сім’ях, вихід до міста, відпочинок.

П’ятниця 16 квітня:

08.36 – спільний виїзд до Трускавця потягом “Львів-Трускавець”;

09.35 – приїзд до Трускавця, екскурсія містом;

11.30 – обід у ресторані “Два гуся”;

12.30 – виїзд до Нагуєвичів, відвідування Музею І.Франка та Поляни казок;

15.20 – перебування у Дрогобичі;

17.00 – від’їзд до Стрия.

Субота 17 квітня:

11.45 – спільний виїзд до Львова потягом “Трускавець - Львів”;

13.05 – приїзд до Львова;

14.00 – відвідування історичного центру міста;

15.00 – прогулянка містом;

18.00 – відвідування Оперного театру (Р.Леонкавалло, “Паяци”);

21.00 – вечеря;

22.30 – прогулянка вечірнім містом;

01.08 – від’їзд потягом “Львів - Луганськ”.

ВРАЖЕННЯ УЧНІВ ТА КОЛЕГІАНТІВ НВК

▲Нарешті ми дочекались цієї події, нарешті поїхали до Стрия. Це вже не перша моя поїздка, і хочу відмітити, що з кожним разом стає все краще і краще. Можливо, це через те, що ми вже добре знайомі з більшістю наших друзів, але й лави новеньких поповнювались теж. Враження просто безмежно яскраві! В цьому році було цікаве все. Сподобались і екскурсії, і звичайно ж прогулянки. Трошки завадила погода, адже постійно лив дощ, але це не зіпсувало нам настрою. Ще я була задоволена тим, що час ми проводили усі разом, це дуже зближує. Взагалі, що можна казати про таку поїздку?? Лише гарні, теплі слова, яскраві враження та й тільки. Єдине, що мені було не дуже цікаво - це опера, трохи нудно буває. Але, якщо подумати, то й справді, коли ще ми побуваємо у таких місцях? Загалом - лише позитив. Я навіть не можу у словах виразити свого захоплення цим проектом. Завдяки нашим поїздкам я дуже полюбила нашу державну мову, дуже сподобалось таке місто, як Львів, аж з’явилося бажання вступати туди для подальшого навчання! Ми так гарно провели час, що додому, звичайно, їхати нікому не хотілося. Але, що ж поробиш! Маю надію, що ми ще зустрінемося з нашими друзями влітку!

Ірина Осадчук, 10

▲Я довго чекав цього дня. Сьогодні поїздка до прекрасного міста Стрий! О 18.00 ми вирушили в маленьку подорож. Всі раділи. А хтось тихенько сидів і дивився у вікно, і думав, чи не краще було б залишитись дома. Але згодом всі були веселі і раділи, бо все було Coca Cola! А ще, цікаве відбулося у мене о першій годині ночі: мені захотілося поїсти, і я взяв Настін йогурт. Навіть не задумувався, що там криється маленька таємниця, яку не знав ніхто. Отже, я просто ним застрелився і це було героїчно! Ось ми вже в Стрию і я, як завжди, чую Степана, який керує людьми та говорить, що робити. Наступного дня завітали ми до «чарівної» школи - так казали самі вчительки гімназії, та відвідали урок української мови. Я переконався на всі 100%, що у наших вчителів немає такого терпіння, як в Стрию, і їм щастить не бачити те, що бачать вчительки гімназії. Згодом вдало пройшло гра стриян, та переможцем стали саме вони, як не дивно нам. На цьому все закінчилося і починалося все те чудове, на що чекав кожен, хто приїздив до Стрия: просто походити по місту та подихати чистим повітря, врешті, помилуватися дощем. Але більше всього мені запам’яталася Бугера Н., яка просто шокувала мене своїми вчинками та харила на кожному кроці. Не будемо про сумне, а згадаємо краще: Трускавець, село Нагуєвичі, Дрогобич. Поїздили багато, походили теж, і, взагалі, просто звалювалися з ніг. Спали ми міцно цієї ночі всі. І ось - кращий день у моєму житті, а саме, відвідання Львова. Відвідали деякі музеї, монументи, виставки, але ніщо не зрівняється з панорамою міста, що відкривається з верхівки Ратуші, де стоїш разом зі своєю коханою людиною. Це були чарівні хвилини життя багатьох людей, які були зі мною. Так милувалися краєвидом найкращого міста України, як на мене, Львова. Але все чудове рано чи пізно закінчується, і через деякий час ми вирушили додому, де чекали на нас наші батьки, брати, сестри, папуги, собаки, кішки, та загалом все, що рухається вдома. Закінчилася чотирнадцята зустріч учнів Новоград-Волинського колегіуму та Стрийської гімназії ім. Митрополита А. Шептицького. Дякую Воробієвській Олені та Зіннурову Е.І. за організацію поїздки. Все було чудово.

Дмитро Попов, 11

▲Нещодавно відбулася поїздка до Стрия. Вона була досить цікавою та насиченою, хоча, правду кажучи, у мене великого бажання їхати туди не було. Але відвідавши це місце, я не пожалкувала. Перше, заради чого потрібно було поїхати – це нові знайомства, спілкування зі стриянами, відвідання нової школи. Приїхавши у Стрий, мене тепло прийняли у сім’ю. Приємно було перебувати у ній, оскільки вона дуже гостинна та цікава своїми традиціями. Щодо школи та учнів, які там навчаються, то, відвідавши урок іноземної мови, я була приємно вражена, оскільки їхній рівень знань досить високий. Цікаво та весело пройшла гра “Quest”. Хоча ми і програли стриянам, це не погіршило нам настрою і не відбилося на наших відносинах. Далі були пізнавальні поїздки до Трускавця, Дрогобича, Нагуєвичів та до Львова. Було трішки прикро, оскільки була погана погода, але це не заважало нам насолоджуватись подорожжю. Загалом, як на мене, то відвідування Стрия було великим позитивом та цікавим пізнанням. Я дуже задоволена всім і з нетерпінням чекаю нових зустрічей та вражень зі стриянами.

Діана Романюк, 10

▲Я не вперше побувала на західній Україні, але вперше так не хотілось їхати додому. Адже це була не просто екскурсія по музеях, а поїздка до друзів, якими ми змогли стати лише за декілька днів спілкування в Новограді. Те, що ми скучили один за одним, відчувалося з перших секунд перебування в Стрию. Адже, вийшовши з поїзда, я відразу потрапила в обійми Зоряни, яка приймала мене. Я знаю, що першу ніч майже ніхто не спав, адже не могли наговоритися зі стриянами. Звичайно, гімназія трохи поступається колегіуму у зовнішньому вигляді, але ніяк не в рівні знань та рівні викладацького складу. Гімназисти підготували нам цікаву гру, де необхідно було не тільки показати свої знання, але й добряче побігати. Хоч перемогу здобули не ми, але боролась наша команда до останнього і нічим не поступалась команді гімназії. Погода трішки псувала наші екскурсії в Стрию та в Нагуєвичах, але Львів зустрів нас весняним сонечком. В це місто не можна не закохатись, воно дихає особливим життям, звучить особливою музикою. Це музика скрипки, труби, органу, української народної пісні. В повітрі витає думка: «Ти – українець, тож гордись цим!». Спогади про Львів та Стрий ще довго будуть зігрівати моє серце. І мені дуже хочеться, щоб співпраця Новоград-Волинський – Стрий процвітала і міцнішала з кожним роком.

Аліна Кравчук, 9А

▲Гуляючи по вечірньому Львову, за кілька годин до від’їзду, в душі та в серці з’явилася якась неймовірна туга, а в голові проходять згадки про поїздку….Сидячи на лавці, ти піднімаєш очі вгору, дивлячись на світло загадкових львівських ліхтарів, і розумієш, що це в останнє. Така поїздка більше ніколи не відбудеться… І саме в цю хвилину душу огортає якийсь смуток і водночас тепло - тепло наших дорогих друзів зі Стрия! Дуже приємно пригадати їхні веселі обличчя, коли вони з радісними та теплими обіймами зустрічали нас на вокзалі о другій години ночі, ці веселі та нові розмови до ранку, враження від побаченого та почутого у школі! Але найбільше, звичайно, запам’яталися поїздки до різних міст, таких як Нагуєвичі, Дрогобич, Трускавець та Львів. Подорожуючи цими чудовими куточками України, ми почерпнули багато знань й збагатилися морально. Особливо була незабутньою поїздка до великого, стародавнього міста Львова. Мені дуже сподобалось гуляти вузенькими і квітучими вуличками, спостерігати за трамвайчиками, які вільно їздять по місту, насолоджуватись весняним пейзажем у парку, годувати голубів з рук, та задивлятися на історичні пам’ятки та стародавні церкви. Особливо незабутнім був похід до Львівської опери - отримала чимало задоволення від почутого та побаченого. Хвилина прощання настала дуже швидко і ми зі сльозами на очах попрощалися з нашими дорогими друзями. Зайшовши у поїзд, ми ще довго перекидувалися смс-ками з нашими «стриянчиками», дякуючи за добре проведений час! Що я ще можу сказати, моя остання поїздка до Стрия - ВДАЛАСЯ! Велике дякую керівникам нашої групи та вчителям зі Стрия за чудову та незабутню поїздку! Вибачте за погану поведінку! До нових зустрічей!

Сніжана Павлюк, 11

▲Я вперше побував у місті Стрий, яке знаходиться у Львівський області! До цього я приймав гімназиста з Стрия. Його звати Ярослав Бурак. Йому дуже сподобалось наше місто, особливо наша школа! У нього залишилося багато спогадів і вражень про нашу школу. І ось я вперше прихав до Стрия. Зустріли мене чудово! Хочу сказати, що у Ярослава дуже добрі батьки, і ще в сім’ї є сестра, яка навчається у 8 класі. Настав ранок, мене дуже смачно нагодували, і ми вирушили до школи. Всі зібралися на лавках біля гімназії. Всі наші з колегіуму пішли на уроки. Чесно кажучи, школа в них старенька, але навчатися можна. Я потрапив на урок іспанської мови!!!!))) Цікаво, але я краще буду далі вивчати свою німецьку! З поганою погодою ми вирушили до міста: побували в різних музеях та дуже втомилися! В їдальні нас зустріли з піснею і смачно нагодували. Вдячний Арсену, який забавляв нас музикою протягом всього часу! Всі останні вечори проводили в місті з поганенькою погодою. Було дуже сумно стояти на вокзалі и залишати Стрий, але надіюся, що в наступному році приїду знову!! Дуже сподобався старий Львів, в якому ми провели багато часу! Не можу забути про оперу, в якій ми були. Особисто я був вперше, і мені дуже сподобалось!!! Люди, які були в Стрию не перший раз, говорили, що у попередні роки було краще! Будь-що, але СТРИЙ і НОВОГРАД залишаються Forever!!!!

Олег Гривнак, 9Б

▲Цього року я вперше брав участь у поїздці до Стрия. Нарешті я зрозумів, яким дурним я був, що не їздив туди раніше. Від початку і до кінця поїздки все було чудово! Атмосфера старого міста дійсно відчувалася (але це ніщо, в порівнянні зі Львовом). Стрий – файне місто! Мені воно дуже сподобалося. Вразило те, що там надзвичайно мало багатоповерхівок. Бачачи їх на кожному кроці у нас, там було зовсім ніяково. Арсен – веселий хлопець! Дуже цікаво було проводити з ним час! Вечорами і ночами ми грали на гітарах. Та, нажаль, не всі були такими… Чесно кажучи, очікував трохи більшого… Коли вони приїхали до нас, ми їх гостинно зустріли, а вони, в свою чергу, жили наче своїм життям. Можливо це мені просто здалося, а можливо так і насправді. Що найбільше мене вразило в поїздці, так це поїздка до Львова! Це надзвичайне місто! Таких привітних людей як там, я не бачив ніколи! Атмосфера старовини взагалі потрясає! Архітектура, вулиці, кав’ярні – все це здавалось мені взагалі «екзотичним». Прогулюючись вулицями Львова, ми не помічали, як швидко плинув час. Я залюбки поїхав би туди ще раз, навіть без стриян!

Кирило Старіков, 11

▲Не так давно я повернулася зі Стрия, де дуже приємно провела час. Це був перший раз, коли я опинилася так далеко від дому без батьків. Я думала, що мені буде тяжко розмовляти українською мовою, тому що складно порівнювати мову, якою ми розмовляємо з домішками російської, і справжню українську мову. Але дивно було те, що сім’я, в якій я проживала, розмовляла російською, тому мені було легко адаптуватися, але з учнями я розмовляла українською, тому вийшло так, що я говорила «суржиком», за що було трохи соромно. Поїздка була дуже вдалою, хоча мене здивувало дуже багато речей. Одна з них - це поведінка учнів у школі. Можливо я просто до цього на звикла, але було дивно дивитись, як учні спокійно ходять по класу під час уроку, кричать, фотографують. Коли в нас брали інтерв’ю, то запитали: «Чи ви вважаєте, що наше місто краще та дорожче за ваше?». Було трішки образливо… Але дуже сподобалася поїздка до Трускавця та Нагуєвичів, де ми побували на цікавих екскурсіях. Але найпрекраснішим днем було моє перебування у Львові. Це таке чудове місто з прекрасними будівлями, які просто впадають в очі, хочеш ти того, чи ні. Також там проживають прекрасні люди, готові допомогти, хоча я зі своїм другом трохи загубилися, але нам швидко допомогли. Мені дуже сподобалася поїздка до Львова, і я отримала масу задоволення, тому маю намір ще не один раз поїхати туди, а також зустрітися з нашими партнерами зі Стрия.

Юля Лісневська, 11

▲Коли мені запропонували прийняти гостя зі Стрия, я довго не вагалася і погодилася, бо мене зацікавила майбутня поїздка до Стрия. Я ніколи не була на західній Україні і хотіла збагатити свої знання про цю частину України, і ось - моя мрія збулася. Та перше враження в мене залишилося не про це місто, а про привітність і теплий прийом.. Саша - дівчина, котра мене прийняла, надзвичайно цікава і відкрита людина. Доки я не познайомилася з нею, я не знала, що можна одночасно мати стільки талантів. Вона займається художньою фотографією, грає на гітарі, а також малює дуже гарні картини, напевно, це їй передалося від мами, адже її мама теж дуже творча, а разом вони вигадали чудовий дизайн для своєї квартири. Перебуваючи у них в гостях, я відчувала себе членом їх родини: настільки теплий був прийом. Програму, яку для нас вигадали наші друзі, виявилася дуже цікавою. Спочатку вони ознайомили нас зі своєю школою, яка виявилася дуже незвичайною. Я в ній була вперше і можу сказати, що заблукати в ній просто, але вони цим, можна сказати, скористалися і вигадали одночасно інтелектуальну і спортивну гру – QWEST, в якій ми, нажаль, програли. Але, як кажуть, сильному супернику не соромно й програти ! Далі наша подорож продовжилася і ми відправилися до місцевих музеїв. В одному з них ми дізналися про трагічну історію Стрия, особисто я була приголомшена розповіддю робітника музею про те, як їхні земляки безневинно страждали. Гарна на вигляд Міська рада, виявилося у минулому була в`язницею, біля якої поруч сотнями страчували людей. Наступний музей був присвячений місцевим талантам, в основному – художникам. Їхні картини були надзвичайно красиві, на них хотілося дивитися і дивитися. Ввечері ми побачили нічний Стрий - ми всі разом гуляли по місту і просто насолоджувалися … В місті багато старих, але вже відреставрованих споруд, їх вигляд при нічному світлі просто вражає. Наступного дня ми були в Трускавці та Нагуєвичах. Місця дуже мальовничі, але найбільше мені сподобалося, що незалежно від того, хто кого приймав, ми були разом - так екскурсія була набагато цікавішою: кожен розповідав про якісь спогади, пов`язані з тим чи іншим місцем, було весело. До речі, ми на відміну від всіх, хто приїжджав сюди з Новограда–Волинського, встигли побувати і в Трускавці, і в Нагуєвичах. Але найбільше мені сподобалася прогулянка нічним Львовом. Незважаючи на нестерпний біль в ногах через втому, я ще годинами прогулювалася б вуличками цього загадкового міста. Ми встигли побувати ще й в оперному театрі, можу сказати, що було дуже цікаво, актори грали дуже професійно, а жива музика, яку виконував оркестр здавалася ідеальною. До речі, у театрі я побачила багато молоді, мені здається, що це свідчить про великий моральний розвиток львів’ян, адже у нашій місцевості такого явища я не побачила б! Я хочу виразити велику вдячність Едуарду Ільгамовичу та Орисі Філаретівні за організацію такого чудового проекту, який мені допоміг розширити світогляд та знайти багато нових друзів. Я обов’язково продовжуватиму брати участь у подібних проектах, адже це надзвичайно цікаво. Також дуже дякую координаторам проекту!

Аліна Лебідь, 9А

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]