Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчёт Иович Яны.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.10.2018
Размер:
494.08 Кб
Скачать

Розділ 1 загальна характеристика пенсійного фонду україни у ворошиловському районі

1.1. Історія, мета і основні завдання створення Пенсійного фонду України у Ворошиловському районі

З проголошенням незалежності України постала необхідність розбудови нової національної пенсійної системи, заснованої на принципах соціальної справедливості, - фінансово міцної та економічно ефективної. Створення Пенсійного фонду було історичною подією ще й тому, що вперше в Україні було закладено підвалини солідарної системи, яка базується на сплаті цільових пенсійних внесків, а не на бюджетних асигнуваннях державної пенсійної системи.

Пенсійний фонд України є центральним органом виконавчої влади, що здійснює керівництво та управління солідарною системою загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, проводить збирання, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та готує документи для їх виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій, допомоги на поховання, інших соціальних виплат, які згідно із законодавством здійснюються за рахунок коштів Пенсійного фонду України, здійснює контроль за цільовим використанням коштів Пенсійного фонду України. Органи Пенсійного фонду організовують збирання та оброблення первинної звітності про застрахованих осіб для забезпечення функціонування єдиного державного автоматизованого банку відомостей про фізичних осіб і використання його баз даних для призначення трудових пенсій за віком та вислугу років.

Діяльність Пенсійного фонду України спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України.

Ознайомилась з завданнями, функціями, правами та обов’язками управління.

Основними завданнями управління ПФУ у Ворошиловському районі є:

  1. Облік платників збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, збирання та акумулювання в районі (місті) збору та інших коштів, призначених для пенсійного забезпечення, повного і своєчасного фінансування витрат на виплату пенсій та інших соціальних виплат, що здійснюються за рахунок коштів Фонду.

  2. Забезпечення призначення і виплати пенсій відповідно до чинного законодавства.

  3. Ефективне використання коштів, призначених для пенсійного забезпечення, здійснення у межах своєї компетенції контрольних функцій.

  4. Забезпечення функціонування в районі (місті) автоматизованої системи персоніфікованого обліку відомостей у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Управління відповідно до покладених на нього завдань виконує такі функції:

  1. Забезпечує додержання підприємствами, установами, організаціями та громадянами вимог законодавства про державне соціальне страхування стосовно пенсійного забезпечення.

  2. Планує доходи та видатки коштів Фонду в районі (місті).

  3. У межах своєї компетенції забезпечує виконання бюджету Фонду.

  4. Здійснює реєстрацію та веде облік платників збору, забезпечує надходження збору та інших платежів до Фонду.

  5. Забезпечує ведення бухгалтерського обліку з виконання бюджету, кошторису видатків на утримання управління Фонду та своєчасно складає і у встановленому порядку подає затверджену звітність регіональному управлінню Фонду.

  6. Контролює надходження збору та інших платежів до Фонду від підприємств, установ, організацій та громадян, збирає у встановленому порядку відповідну звітність, проводить планові та позапланові перевірки фінансово – бухгалтерських документів, звітів та інших документів щодо правильності обчислення та сплати збору.

  7. Призначає і виплачує пенсії відповідно до чинного законодавства.

  8. Здійснює комплекс заходів забезпечення впровадження та експлуатації у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування у районі (в місті).

  9. Здійснення впровадження автоматизованих робочих місць, автоматизовану обробку інформації.

  10. Інформує громадських про свою діяльність, веде роз’яснювальну роботу серед населення.

  11. У межах своєї компетенції розглядає звернення, заяви та скарги підприємств, установ, організацій і громадян з питань діяльності Фонду.

  12. Узагальнює та аналізує результати роботи управління, вносить відповідні пропозиції регіональному управлінню Фонду.

  13. Взаємодіє з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, органами суду, прокуратури, іншими правоохоронними органами, підприємствами, установами та організаціями з питань діяльності Фонду.

  14. Організовує підготовку і підвищення кваліфікації кадрів, узагальнює та поширює прогресивні форми і методи роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]