Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка НП-новая.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
694.27 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ

МАРКЕТИНГ

НАСКРІЗНА ПРОГРАМА

ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ

ГАЛУЗІ ЗНАНЬ 0305 «ЕКОНОМІКА І ПІДПРИЄМНИЦТВО» НАПРЯМУ ПІДГОТОВКИ «МАРКЕТИНГ»

ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РІВНІВ

6.030507 – БАКАЛАВР, 7.03050701 – СПЕЦІАЛІСТ

Київ КНУТД 2011

Маркетинг. Наскрізна програма практичної підготовки студентів галузі знань 0305 «Економіка і підприємництво» напряму підготовки «Маркетинг» освітньо-кваліфікаційних рівнів 6.030507 – бакалавр, 7.03050701 – спеціаліст / Упор.: О.І. Лабурцева, Л.К. Яцишина, О.І. Хоменко. – К.: КНУТД, 2011. – 30 с. Укр. мовою.

Упорядники О.І. Лабурцева, Л.К. Яцишина, О.І. Хоменко

Відповідальний за випуск зав. кафедри маркетингу О.І. Лабурцева

Затверджено на засіданні кафедри маркетингу, протокол № 8 від 14.02.2011 р.

З М І С Т :

ВСТУП 3

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ

Проходження практик 4

  1. ЦІЛІ, ЗАВДАННЯ ТА ЗМІСТ ПРАКТИК 7

    1. 2.1. Виробнича практика 7

    2. 2.2. Переддипломна практика (бакалавр) 12

    3. 2.3. Переддипломна практика (спеціаліст) 16

  2. ФОРМИ І МЕТОДИ КОНТРОЛЮ 22

  3. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ЗВІТУ ПРО ПРАКТИКУ 23

  4. ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ 26

ДОДАТКИ

ВСТУП

Практична підготовка студентів вищих навчальних закладів є невід’ємною складовою навчального процесу і здійснюється протягом всього періоду навчання. Метою практичної підготовки є закріплення набутих студентами під час навчання теоретичних знань практичними професійними навичками та вміннями роботи на підприємстві. Основним навчально-методичним документом, який регламентує проведення практичної підготовки для студентів та керівників практик від навчального закладу та бази практики, є наскрізна програма практичної підготовки.

Наскрізна програма практичної підготовки студентів галузі знань 0305 «Економіка і підприємництво» напряму підготовки «Маркетинг» освітньо-кваліфікаційних рівнів 6.030507 – бакалавр, 7.03050701 – спеціаліст розроблена у відповідності до:

  • Положення про практику студентів КНУТД;

  • освітньо-кваліфікаційних характеристик (ОКХ) напряму підготовки «Маркетинг» для освітньо-кваліфікаційних рівнів 6.030507 – бакалавр, 7.03050701 – спеціаліст;

  • освітньо-професійних програм (ОПП) підготовки фахівців за напрямом підготовки «Маркетинг» для освітньо-кваліфікаційних рівнів 6.030507 – бакалавр, 7.03050701 – спеціаліст.

Навчальними планами підготовки фахівців напряму підготовки «Маркетинг» передбачено такі види практик:

для освітньо-кваліфікаційного рівня 6.030507 – бакалавр:

    • виробнича практика (після 6 семестру, тривалість 2 тижні, обсяг – 2 кредити або 72 години);

    • переддипломна практика (після 7 семестру, тривалість 4 тижні, обсяг – 4 кредити або 144 години);

для освітньо-кваліфікаційного рівня 7.03050701 – спеціаліст:

    • переддипломна практика (у 10 семестрі, тривалість 4 тижні, обсяг – 4 кредити або 144 години).

Практика організовується і здійснюється на базі сучасних підприємств різних форм власності, установ, відомств, науково-дослідних закладів тощо.

По завершенні кожного виду практики проводиться диференційований залік у формі усного захисту звіту про практику (на основі попередньої оцінки звіту керівником від університету).

1. Загальні положення щодо організації проходження практик

Метою практичної підготовки студентів є поглиблення і закріплення теоретичних знань, одержаних у процесі навчання, набуття навичок розв’язання прикладних завдань, підготовка до самостійної роботи на посадах, що потребують кваліфікації бакалавра або спеціаліста з маркетингу. Практика студентів організується відповідно до принципів безперервності та послідовності для отримання необхідного обсягу практичних знань та умінь.

Програма наскрізної практики має забезпечити систему комплексної практичної підготовки фахівців з послідовним формуванням рівня професійних знань та практичних навичок.

Терміни та порядок проходження практик, а також їх зміст визначаються навчальним планом, наскрізною програмою практичної підготовки та індивідуальними календарними графіками, розробленими для кожного студента керівником практики від університету (Додатки А, Б, В). Студент узгоджує індивідуальний календарний графік з керівником від бази практики і працює відповідно до цього графіку.

Загальну організацію практики та контроль за її проведенням здійснює завідуючий відділом практики університету.

До керівництва практичною підготовкою студентів залучаються:

    • від університету – досвідчені викладачі кафедри маркетингу, які беруть безпосередню участь в навчальному процесі при викладанні професійно-орієнтованих дисциплін; керівники практики призначаються наказом ректора університету;

    • від підприємства (організації) – бази практики – досвідчені фахівці підприємства; керівник-консультант практики від підприємства призначається наказом (розпорядженням) директора.