Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
прочитати.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
99.5 Кб
Скачать

7.4.5Вимоги безпеки після закінчення роботи

1)Вимкнути електричне живлення апаратури стенду, перекрити паливні та масляні крани,провести демонтаж двигуна, заглушити всі монтажні трубопроводи;

2)Провести перевірку технічного стану обладнання систем випробувального боксу і підготувати його до подальшої експлуатації.

Привести в порядок робоче місце, вимити руки і обличчя теплою водою з милом або прийняти душ.

7.5 Пожежна безпеку

Пожежна безпеку в ГУП УР ІПОПАТ забезпечується дотриманням нормативів пожежної безпеки. У цехах і на дільницях підприємства наказом призначені відповідальні особи. Інженер з охорони праці, особа відповідальна за охорону праці і пожежну безпеку здійснюють контроль за дотриманням правил зберігання пожежного інвентарю, техніки, а також якістю підготовки кадрів. На підприємстві діє інструкція з правил пожежної безпеки, згідно якій кожен працівник несе відповідальною за забезпечення пожежної безпеки на своєму робочому місці. Робочий зобов'язаний своєчасно очищати своє робоче місце, розлитий ПММ засипають піском або обпиляні, після чого прибирають. Палити дозволяється тільки в спеціально відведених для цього місцях. Кожен повинен вміти користуватись первинними засобами пожежогасіння. Забороняється загороджувати проходи і проїзди. Автомобілі повинні бути забезпечені порошковими вогнегасниками, лопатами і т.п.

Виробничі приміщення повинні бути забезпечені первинними засобами пожежогасіння. На кожні100 м 2 виробничої площі виділяється один вогнегасник,обладнані пожежні пости (щити), де є лопати, відра, сокири, багри,вогнегасники, пожежні рукави зі стволом і ущільнювальними кільцями. Тут же повинен матися ящик з піском. В автомобільних гаражах потрібно вести дошки пожежного розрахунку: табеля із зазначенням розрахунку та інструкцій. На видному місці вивішується план-схема розташування об'єктів та будівель, водо джерел,шляхів руху автомобілів, а також план евакуації, який вивішується в кожній будівлі. Пожежні гідранти повинні бути справними і не повинні захаращувати сторонніми предметами,вони встановлюються на відстані не більше 100 м один від одного. При виникненні пожежі, на будь-якому об'єкті підприємства, негайно викликати пожежну службу за телефоном «010» і до її прибуття приступити до гасіння пожежі. Потрібне число вогнегасників для моторного ділянки визначимо за формулою:

N 0 = m 0 В· S , (7.6)

де m 0 - Нормоване число вогнегасників на 1 м 2 , m 0 =0,01;

S - площа моторного ділянки, S = 252 м 2 .

N 0 = 0,01 В· 252 = 2,52

Приймаються 3вогнегасника марки ОХП-10.

Моторна ділянка відносять до категорії В і 1 класу за ступенем пожежо-та вибухонебезпечності. Розрахункова витрата води на зовнішнє пожежогасіння приймаємо 10 л/с. Витрата води(М 3 /год) на зовнішнє та внутрішнє пожежогасіння розрахуємо за формулою:

Q = 3,6 В· n В· Т п В· П п , (7.7)

де n - Питома витрата води на внутрішнє та зовнішнє пожежогасіння, л/с;

Т п - час пожежі, Т п = 3 ... 4 год;

П п - число одночасних пожеж, П п = 1 ... 3.

Q = 3,6 В· 10 В· 3 В· 2 = 216м 3 /год

На кожен виробничий ділянка повинна встановлюватися металевий ящик з кришкою для збору використаної дрантя. Напруга мережі переносних приладів має бути не більше 36 В.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]