Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ УЕФ Курсова робота.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
598.53 Кб
Скачать

2.2. Структура курсової роботи.

У курсовій роботі повинні міститися:

  • титульний лист;

  • зміст;

  • вступ;

  • загальну частину;

  • висновки;

  • список використаної літератури;

  • додатки.

Титульний лист – спеціальний бланк (див. додаток А), у якому міститься: повна назва учбового закладу; найменування кафедри; тема курсової роботи; прізвище, ім’я та по батькові студента; прізвище, ім’я та по батькові керівника, а при необхідності й консультантів; місто і рік захисту роботи.

Зміст повинний міститися безпосередньо за титульним листом на окремій сторінці.

Вступ повинний містити сутність і стан проблеми, яка вирішується в роботі, оцінку її значення, обґрунтування актуальності роботи. Обсяг тексту вступу – 2-3 сторінки.

Загальна частина курсової роботи складається із глав, параграфів, пунктів та підпунктів, у яких розкривається теоретична сутність предмета дослідження, викладаються вихідні данні для розробки теми, дається організаційно-економічна характеристика підприємства, проводиться аналіз практичних даних, згідно з темою дослідження, обґрунтовуються шляхи підвищення ефективності економічної діяльності досліджуємого підприємства з метою прийняття управлінських рішень або розрахунків економічних показників. Розрахунки показників та вибір оптимальних рішень повинні супроводжуватися коментаріями з метою оцінки теоретичних знань та практичних навичок студентів. Глава повинна закінчуватися стислим резюме (висновком). Обсяг тексту загальної частини – 40-60 сторінок.

У висновках викладаються більш важні результати проведеного дослідження, ступінь рішення представленої проблеми, формуються висновки і рекомендації щодо удосконалення економічної діяльності досліджуємого підприємства. Обсяг тексту висновків – 3-5 сторінок.

Список використаних джерел розміщується після висновків з нової сторінки і складається у порядку згадування про них у тексті, або у алфавітному порядку.

У додатках представляється матеріал, який є допоміжним для загальної частини або не може бути розміщений у ній із-за великого обсягу. Додатки оформлюються як продовження курсової роботи після списку використаних джерел. У додатках можуть бути представлені додаткові ілюстрації, таблиці і графіки, проміжні економічні розрахунки, розмножені розрахунки на ЕОМ, узагальнена та спеціалізована інформація для економічних розрахунків, які викладені у загальній частині роботи та ін.

3 Методика виконання курсової роботи.

    1. Стратегічне планування організації підприємства

В даному підрозділі курсової роботи повинні бути розкриті наступні питання:

1) розкриття сутності організації нового підприємства;

2) визначення форми власності знов створеного підприємства та розкриття характерних для даної форми ознак та обґрунтування доцільності форми власності;

3) складання організаційної структури знов створеного підприємства;

4) визначення основних етапів та задач організації підприємства та побудова діаграми Гранта.

    1. Дослідження ринків збуту продукції та прогнозування її реалізації

На даному етапі виконання курсової роботи необхідно провести маркетингові дослідження потенційних ринків збуту продукції підприємства, оцінка та аналіз кон’юнктури, а також визначення можливих обсягів продажів і ціни реалізації продукції виду “А”, “В”, “С” і “Д” на п’ять років.

Попит на продукцію зображується у виді графіку, який показує кількість продукції, яку споживачі готові і в змозі придбати за деякою ціною у деякий період часу. Попит на продукцію визначає ряд альтернативних можливостей, визначає ту кількість продукції, на яку за іншими рівними умовами буде пред’явлена потреба при різних цінах. Попит практично завжди розглядається за умови вигідності цін. У такій же мірі правильно розглядати попит з кількісної точки зору.

Для того щоб грамотно вибрати стратегію діяльності підприємства необхідно вибрати найбільш вигідний варіант випуску продукції на визначеному інтервалі часу (рік) діяльності підприємства. Для цього необхідно розглянути можливі варіанти випуску продукції типів “А”, “В”, “С”, “Д”. Ці види продукції виготовляються за однією технологією.

Продукція, яка виготовляється підприємством є складає господарчий портфель фірми.

Графіки кривих попиту на кожний вид продукції на різних ринках дозволяють судити про те, яку продукцію ефективніше випускати у який проміжок часу. Це дозволяє точно спланувати початок НДДКР, модернізацію обладнання (за необхідністю) та своєчасно вийти на ринок збуту для отримання максимального прибутку.

Для більш повного вивчення попиту на різні види продукції необхідно скласти таблиці попиту на продукцію для кожного із ринків. Ці таблиці складаються за вихідними даними курсової роботи.

На основі таблиць попиту на різні види продукції на різних ринках збуту складається план розподілу продукції на ринках за роками.

Після проведеного аналізу та складання графіків необхідно визначити два варіанти стратегічного плану розподілу продукції на ринках.

    1. Визначення необхідності застосування ресурсів та розрахунок витрат на виробництво і реалізацію продукції.

Для початку виробничо-господарської діяльності необхідно проаналізувати основні виробничі засоби (корпуси та обладнання) та визначитись з їх придбання, а також згідно стратегія розподілу продукції розглянути дві інвестиційні стратегії підприємства.

Для двох інвестиційних стратегій необхідно скласти баланс робочого часу та визначити фонд оплати праці адміністративно-управлінського та допоміжного персоналу.

Надалі за двома варіантами визначаються капіталовкладення та проводиться розрахунок амортизаційних відрахувань (будь-яким методом).

Згідно з наявністю обладнання необхідно визначити реальну потребу в основних робітниках та прямі витрати на оплату праці за двома варіантами.

Наступним етапом являється визначення прямих матеріальних витрат, складання калькуляції собівартості продукції та зробити висновки щодо доцільності стратегій (визначення найбільш ефективної стратегії).

На заключного етапі потрібно скласти план фінансових потоків за варіантами (табл.. 3.1.)

Таблиця 3.1