Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ щодо вик інд ЕП09.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
183.81 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ім. В. ГЕТЬМАНА

КРИВОРІЗЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ІНСТИТУТ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

щодо виконання індивідуальної роботи

з дисципліни “Економіка підприємства”

для студентів усіх спеціальностей денної форми навчання

Затверджено

на засіданні кафедри

економіки підприємств

протокол № 5 від 27.10. 2009р.

Кривий Ріг - 2009

Методичні вказівки щодо виконання індивідуальної роботи з дисципліни “Економіка підприємства” для студентів усіх спеціальностей денної форми навчання / Укл. С.В. Волошина, Г.І. Матукова, О.В. Пиріжок, С.І. Мацюра – Кривий Ріг, КЕІ КНЕУ, 2009 – 26 с.

Укладачі: Світлана Василівна Волошина, к.е.н, доцент

Ганна Іллівна Матукова, к.п.н., доцент

Ольга Валеріївна Пиріжок, ст. викл.

Світлана Іванівна Мацюра, ст.викл.

Рецензент: Мусієнко Володимир Дмитрович, к.т.н., доцент

Відповідальний за випуск: С.В. Волошина, к.е.н., доцент, завідувач кафедри економіки підриємств

ЗМІСТ стор.

Вступ 4

1. Порядок виконання індивідуальних завдань. 5

1.1. Індивідуальне завдання №1 “Нарахування амортизації об’єкта

основних засобів різними методами”. 5

1.2. Індивідуальне завдання №2 “Нормування оборотних активів”. 8

1.3. Індивідуальне завдання №3 “Розрахунок фінансових

результатів та оцінка фінансового стану підприємства”. 9

2. Рекомендована література для виконання індивідуальних завдань. 11

3. Підготовка рефератів. 12

4. Теми рефератів. 12

5. Додатки 17

ВСТУП

Перехід Київського національного економічного університету ім. В. Гетьманата та його структурних підрозділів (у тому числі й Криворізького економічного інституту) на нову концепцію навчання передбачає суттєве збільшення обсягу самостійної роботи з кожної дисципліни. Однією з форм організації самостійної роботи студентів є індивідуальна робота, яка може реалізуватись на практиці у вигляді виконання розрахункових індивідуальних завдань, підготовки рефератів, написання курсової роботи та ін.

При вивченні такої важливої загальноекономічної дисципліни як “Економіка підприємства” студентам пропонується виконання 3-х індивідуальних завдань і написання навчального або ж наукового реферату. На індивідуальну роботу студентам спец. 6.504 відводиться 49 годин, а студентам інших спеціальностей – 23 години.

Для виконання розрахункових індивідуальних завдань обрано дві найбільш значущих теми:

  • “Капітал і виробничі фонди”, за якою передбачається підготовка двох завдань відносно розрахунків амортизаційних відрахувань за основними засобами та елементів нормованих оборотних активів;

  • “Фінансово-економічні результати та ефективність діяльності”, за якою передбачається підготовка третього завдання, присвяченого розрахункам фінансових результатів підприємства та оцінці його фінансового стану.

У цілому виконання індивідуальних завдань сприятиме більш глибокому ознайомленню студентів з методиками розрахунку відповідних показників та їх аналітичній оцінці з визначенням напрямків подальшого покращення економіки підприємств.

Результат виконання кожного завдання оформлюється студентом у формі звіту, який подається на перевірку викладачу, що проводить практичні заняття з даної дисципліни. Звіт, що отримав схвальну оцінку за результатами перевірки, захищається студентом у встановлені кафедрою терміни. Остаточний результат оцінювання враховує як якість захисту (знання методики, прикладних комп`ютерних програм, вміння формулювати відповідні пропозиції), так і своєчасність виконання кожного завдання.

Варіанти завдань індивідуальної роботи, що збігаються з номером прізвища студента в журналі академгрупи, видаються на початку навчального семестру.Календарний графік виконання індивідуальних завдань з дисципліни відображений у додатку А.

Реферат повинен бути поданий на перевірку на 12 тижнінавчального процесу. Автори кращих рефератів, як правило, стають доповідачами на підсумковій конференції з дисципліни.