Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lk_tkm_razd_3_lit_pr_ukr.doc
Скачиваний:
34
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
210.43 Кб
Скачать

Розділ III ливарне виробництво

Є одним з найпоширеніших способів виготовлення різноманітних металевих деталей вагою від декількох грамів до кількох сотень тон.

Виливки широко застосовують у машинобудуванні, металургії, будівництві. Лиття в середньому становить приблизно половину маси машин і механізмів, тому ливарне виробництво вважається основною заготівельною базою машинобудування. Литі деталі коштують значно дешевше деталей, виготовлених іншими способами, причому виливки можуть бути складної конфігурації з будь-яких сплавів.

Сучасна техніка пред'являє до виливків різноманітні вимоги: високі механічні й робочі властивості, жаростійкість, жароміцність, антикорозійні й антифрикційні властивості.

У вітчизняному машинобудуванні 74% всіх виливків виготовляють із сірого чавуну, 21% - зі сталі, 3% - з ковкого чавуну, 2% - з кольорових сплавів (алюмінієвих, мідних і ін.).

При виборі виливків потрібно враховувати їхню вартість. Якщо прийняти середню вартість виливків із сірого чавуну за 100%, то вартість виливків з ковкого чавуну буде – 130%, зі сталі – 160%, з кольорових сплавів – 300…600%...

Сутність виробництва литих виробів полягає у виготовленні форми, що заповнюють рідким металом. Після затвердіння метал приймає обриси й розміри форми й називається виливком.

Технологічний процес одержання виливків складається з великої кількості окремих процесів:

  1. виготовлення моделі,

  2. готування формувальних і стрижневих сумішей,

  3. виготовлення стрижнів і ливарних форм,

  4. зборка ливарних форм,

  5. розплавлювання металу,

  6. заливання металу у форми й затвердіння виливка,

  7. звільнення затверділого виливка з форми,

  8. обрубання й очищення лиття,

  9. контроль якості виливка.

Глава I Виготовлення ливарних форм

§ 1. Основні положення по конструюванню литих деталей

При конструюванні машин конструктор повинен вибрати конфігурацію деталі, розрахувати навантаження, які діють на вузли деталей, з урахуванням умов роботи машини, вибрати відповідно до цього матеріал, товщину стінок і розміри деталей, а також передбачити їхню технологію виготовлення.

При цьому конструктор повинен створити найбільш легко виготовляєму тобто технологичну, конструкцію деталей.

При конструюванні литої деталі враховують властивості металу, технологію виготовлення моделі, форми й стрижня, зборку форм, очищення й обрубку литва. Для умов масового виробництва повинні враховуватися також можливості механізації й автоматизації виробництва.

§ 2. Ливарні сплави і їхні властивості.

Ливарні сплави, крім заданих міцностних і фізико-хімічних властивостей, повинні мати цілий комплекс технологічних ливарних властивостей, що характеризують придатність їх для заповнення ливарних форм і що дозволяють одержувати якісні виливки.

До ливарних властивостей рідкого металу відносять: температуру плавлення, рідкотекучість, усадку й ліквацію.

При невисокій температурі плавлення сплав легко розплавити й перегріти до температури, необхідної для кращого заповнення форми. Перегрівом наз. різницю в температурах плавлення сплаву й заливання його у форму. Чим вище температура перегріву сплаву, тим краще його рідкотекучість, а значить і заповнення форми. Однак високий перегрів веде до поглинання значної кількості газів (окису вуглецю, кисню, водню, азоту й ін.), що знижує ливарні властивості сплаву.

Рідкотекуість – здатність розплаву заповнювати й точно відтворювати порожнину ливарної форми. На рідкотекучість впливають багато факторів:

  1. температура плавлення;

  2. фізична природа й хім. склад сплаву;

  3. технологія виготовлення форми;

  4. тривалість заливання;

  5. конструкція ливникової системи;

  6. наявність неметалічних домішок у металі.

Усадка – властивість металів і сплавів при затвердінні зменшуватися в об'ємі. Величина усадки залежить від роду сплаву, його хім. сполуки, температури й способу заливання, швидкості охолодження, форми виливка й ін. факторів.

Усадка приводить до утворення у виливку усадочних раковин, пористості, які утворюються в найбільш масивних частинах виливка, затверднення яких проходить в останню чергу. Усадочні раковини виводяться в прибуткову частину виливка й потім відрізаються.

Усадка у виливку викликає внутрішні напруження, які деформують і навіть руйнують виливок.

Ливарні напруги можуть викликатися у виливку тепловими явищами, які виникають внаслідок різної швидкості охолодження товстих і тонких частин виливка.

Правильною конструкцією моделі й форми, регулюванням охолодження, дотриманням технологічних режимів зменшують і навіть усувають внутрішні напруження у виливку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]