Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD_DO_OFORMLENNYa_KURS_TA_DIPLOMN.doc
Скачиваний:
74
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
499.2 Кб
Скачать

Зразок оформлення змісту кваліфікаційної роботи зміст

ВСТУП

3

РОЗДІЛ 1 НЕГАТИВІЗМИ ТА НЕГАТИВНІ ПРОЯВИ ПОВЕДІНКИ ДОШКІЛЬНИКІВ ЯК ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА

7

1.1 Характеристика опорно-понятійного апарату з теми дослідження

7

1.2 Аналіз найбільш поширених негативізмів та негативних проявів у поведінці дитини дошкільного віку

11

1.3 Забезпечення особистої значущості дитини в сім'ї як умова попередження негативізмів та негативних проявів у її поведінці

16

1.4 Корекція негативізмів та негативних проявів

у поведінці дошкільнят в умовах ДНЗ

19

Висновки з 1 розділу

23

РОЗДІЛ 2 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ВИХОВАННЯ ДОШКІЛЬНИКІВ, СХИЛЬНИХ ДО НЕГАТИВНИХ ПРОЯВІВ У ПОВЕДІНЦІ

27

2.1 Вивчення особливостей виховання дітей дошкільного віку, схильних до негативізмів та негативних проявів у їх поведінці

27

2.2 Система роботи щодо виховання дітей з негативізмами та негативними проявами у поведінці

36

2.3 Результати дослідження

44

Висновки з 2 розділу

46

ВИСНОВКИ

48

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

53

ДОДАТКИ

57

Додаток Є

Зразок вступу до курсової роботи Вступ

Соціальні кризові процеси, що є характерними для сучасного суспільства, негативно впливають на психологію людей, породжують тривожність і напруже­ність, озлобленість, жорстокість і насильство. Стан країни привів наше суспільст­во до значного збільшення різноманітних відхилень у поведінці. В Україні зростає кількість неблагополучних (кризових) сімей, що не можуть самостійно впоратися зі своїми труднощами. У таких сім'ях домінують озлобленість, не­впевненість, агресивність, жорстокість, насилля, зневажливе ставлення, емо­ційне відторгнення. Свої стресові стани, негативні емоції батьки дуже часто виміщають на дітях - у лайках, побоях, руйнівно впливаючи на їх незміцнілі душі, схиляючи їх до негативних проявів у поведінці.

Як наслідок дії цих чинників у дітей дошкільного віку формуються і роз­виваються такі негативні прояви у поведінці, як: агресивність, тривожність, гіперактивність, упертість, капризність, неконтактність, страхи тощо.

Дошкільний вік – важливий етап у розвитку дитини. Це період, коли діти засвоюють норми і правила поведінки, які прийняті в суспільстві, установлю­ють стосунки з дорослими й однолітками. Процес соціалізації в багатьох відбувається нелегко. Психологічні особливості дитини дошкільного віку полягають у тому, що вона ще недостатньо усвідомлює свої переживання і далеко не завжди здатна зрозуміти їх причини. Чим ширше коло зв'язків дитини з навколишнім світом, тим різноманітніші переживання винихають. Цілком очевидно, що діяльність сучасних навчально-виховних закладів на засадах гуманізму в умовах загострення соціально-економічних і політичних протиріч у суспільстві вимагає нових підходів до виховання дітей.

Педагоги, усвідомлюючи тенденцію зростання відхилень у поведінці дітей дошкільного віку, намагаються розв'язати цю складну проблему шляхом використання традиційних форм і методів виховного впливу на дітей.

Проблемі виховання дітей дошкільного віку присвятили свої роботи П. П. Блонський, О. Бовть, Б. Д. Ельконін, О. І. Зак, І. В. Козубовська, О. І. Кочетов, І. Марценківська, І. Марценківський, Є. В. Мурашова та багато інших.

Значна частина наукових досліджень Л. В. Артемової, Л. І. Божович, В. К. Котирло, М. І. Лісіної, Т. І. Поніманської та ін. присвячена проблемі нор­мативності як основної характеристики поведінки дитини-дошкільника.

Однак педагогічний аспект виховання дітей дошкільного віку, схильних до негативізмів поведінки, за умови дослідження окремих аспектів (В. М. Оржеховська, Т. Є. Федорченко) на сьогодні ще залишається недостатньо вив­ченим. Особливо гостро сьогодні відчувається потреба в глибокому психолого-педагогічному аналізі негативних проявів у поведінці дошкільників, змісту, структури та динаміки їх поведінки, у визначенні шляхів і засобів їх своєчасного запобігання та подолання.

Тому тема нашої курсової роботи присвячена вивченню особливос­тей виховання дітей дошкільного віку, схильних до негативізмів поведінки.

Мета дослідження – дослідити організаційно-педагогічні умови вихо­вання дітей дошкільного віку, схильних до негативізмів та негативних проявів у поведінці.

Завдання дослідження:

    1. Окреслити та розкрити зміст основних понять дослідження.

    2. Проаналізувати найбільш поширені негативізми та негативні прояви у поведінці дітей дошкільного віку, їх чинники

    3. Здійснити теоретико-методологічне обґрунтування організа-ційно-педагогічних умов виховання дітей дошкільного віку, схильних до негативізмів та негативних проявів у поведінці.

    4. Визначити і практично вивчити особливості виховання дітей до­шкільного віку з негативізмами поведінки в умовах сім'ї та ДНЗ.

    5. Розробити та апробувати систему роботи щодо попередження й подолання негативізмів та негативних проявів у поведінці дошкільників.

Об'єктом дослідження є процес виховання дітей дошкільного віку, схильних до негативізмів та негативних проявів у поведінці.

Предмет дослідження – організаційно-педагогічні умови виховання дітей дошкільного віку, схильних до негативізмів та негативних проявів у поведінці.

Гіпотеза дослідження (за потребою).

Дослідження здійснювалося на основі комплексу методів:

а) теоретичних: аналіз, синтез, узагальнення, систематизація;

б) емпіричних: вивчення психолого-педагогічної літератури.

Структура роботи: робота складається зі вступу, трьох розділів, загальних висновків, списку використаної літератури, додатків та методичних рекомендацій. Загальний обсяг роботи – 114 с.

Додаток Ж

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]