Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломная_Кравченко Я. Д..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
131.07 Кб
Скачать

IV. Вимоги безпеки після закінчення роботи

4.1. Перевірте прибирання робочого місця після закінчення уроку.

4.2. Прибирання навчального кабінету черговими учнями здійснюється тільки в присутності вчителя.

4.3.Виконуйте правила безпеки для учнів на перервах.

3.2 Правила та вимоги безпечної роботи.

1. Загальнi положення

1.1. До роботи в класi допускаються учнi, якi пройшли iнструктаж iз технiки безпеки з вiдповiдним записом у журналi з технiки безпеки i пiдписами.

1.2. Не можна заходити й перебувати у класi без учителя.

1.3. Робота в класi має проводитися тiльки в суворiй вiдповiдностi до розкладу занять i графiка роботи вчителя та учнiв.

1.4. Заборонено псувати шкільне приміщення, меблі, наочність, озеленення, особисті речі інших учасників навчально-виховного процесу.

2. Вимоги безпеки перед початком роботи

2.1. Заборонено заходити до класу у верхньому одязi чи приносити його з собою.

2.2. Заборонено заходити до класу без дозволу вчителя після початку навчального заняття.

2.3. Заборонено приносити на робоче мiсце особистi речi, що не мають відношення до навчально-виховного процесу.

2.4. На робочому мiсцi слiд сидiти так, щоб можна було, не нахиляючись, виконувати записи, читати тексти з дошки та з підручника.

3. Вимоги безпеки пiд час роботи

3.1. Заборонено ходити по класу, голосно розмовляти, порушувати робочу обстановку на уроці.

3.2. Не дозволяється вмикати чи вимикати освітлення, електроприлади, аудіо- чи комп’ютерну техніку без дозволу та присутності вчителя.

3.3. У випадку виникнення неполадок необхiдно повiдомити вчителя.

3.4. Не дозволяється відкривати фрамуги вікон для провітрювання без дозволу та присутності вчителя.

3.5. Не дозволяється користуватись мобільним зв’язком під час проведення уроку.

3.6. Без дозволу вчителя не можна пересідати на інше робоче місце.

4. Вимоги безпеки пiсля закiнчення роботи

4.1. Після закінчення навчального заняття кожен учень приводить у належний порядок своє робоче місце, а чергові учні проводять вологе прибирання та провітрювання класу, миють дошку.

4.2. Про недоліки в роботі електроосвітлення, аудіо-, комп’ютерної техніки, системи водопостачання, опалення, чи радіозв’язку, помiченi пiд час роботи, слiд негайно повiдомити вчителя.

5. Вимоги безпеки в аварiйних ситуацiях

5.1. У разi оголошення по загальношкільному радіо про аварійну ситуацію, слід залашити приміщення під керівництвом вчителя, дотримуючись схем евакуації для свого поверху, не створюючи паніки та не наражаючи на небезпеку здоров’я і життя учасників навчально-виховного процесу.

5.2. Такі ж дії слід виконати і при виявленні пожежі, стороннього запаху, іншій нетиповій ситуації.

5.5. У разi недотримання учнями вимог iз охорони працi та пожежної безпеки адмiнiстрацiя школи може притягти їх до дисциплiнарної та адмiнiстративної вiдповiдальностi.

Висноки

Графіка (нім. Graphik, грец. graphikos «написаний») — вид образотворчого мистецтва, для якого характерна перевага ліній і штрихів, використання контрастів білого і чорного та менше, ніж у живописі, використання кольору. Твори можуть мати як монохромну, так і поліхромну гаму

Розв’язання поставлених завдань надає змогу зробити наступні висновки:

Мистецтву графіки притаманні особливі образи і асоціації, що пов’язані з художнім мисленням митця та його мисленням в «матеріалі» й естетичним відчуттям, художнім сприйняттям реального світу. Психологічне сприйняття навколишньої дійсності відбувається у кожної людини індивідуально на чуттєвому (емоційному) і логічному (раціональному) рівнях пізнання світу.

Процес художнього пізнання особистості здійснюється за умов цілеспрямованого накопичення досвіду, якісний рівень якого зумовлюється образотворчою діяльністю.

Проаналізувавши інформаційні джерела та літературу з теми дослідження, ми визначили основні етапи роботи над ескізом в техніці гратографія. Також описали хід виконання роботи.

Важливим завданням процесу художнього навчання основ мистецтва графіки і розробки ескізів композиції є методична обґрунтованість наочного забезпечення процесу навчально-творчої та графічної діяльності. Уміння розбиратися у тонкощах графічних прийомів та способів формоутворення і, як результат, створювати композиції в художніх техніках оригінальної графіки, зокрема гратографії. Висвітливши основні етапи розвитку мистецтва оригінальної графіки в історіографічному аспекті, основні аспекти теорії та практики графіки як виду образотворчого мистецтва, ми ознайомилися з прийомами графічного відображення об’єктів і явищ дійсності та творчим методом втілення задуму в художньо-образну структуру композиції, що допомогло нам при виконанні творчої роботи.

Ми проаналізували правила безпеки під час виховної роботи. Це є важливим аспектом у будь-якій роботі, так як знання цих правил допомагає уникнути нещасних випадків та травмування.